MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
pa dobro jas nema da zboram 2 sata na den
zatoa imam 325minuti besplatni kon drugi mrezi (vo ovoj slucaj telekom), a 3000denari e, vo Cable Tel imam 66 analogni kanali i plus 76 digitalni, a vo Max tv samo 70 digitalni.... taka da..
325 минути месечно се 10 Минути дневно што е реално премалце за просечен граѓанин. Ако збориш помалце од 10 минути дневно одкажи фиксниот и земи си само мобилен. Така највише ти се исплати.

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
Poslednive 2 dena Max TV konstantno koci i secka slikata a i internetot e katastrofa ima li nekoj drug takvi problemi Jas sum vo Kumanovo

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Mene vcera mi namestija, slikata nema problem ok e.Imam problem so prelistuvanjeto na programi so slika vo slika na nekoi potocno na 90% od programite mi pisuva nema dostapni informacii, se javiv mi rekoa deka znaele za toj problem i deka denovive ke bide resen.Internetot e katastrofa 3000-3300/100 toa e max so go imam, isto i za toa im kazav rekoa deka vo ponedelnik ke go sredat toj problem.

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
Mene vcera mi namestija, slikata nema problem ok e.Imam problem so prelistuvanjeto na programi so slika vo slika na nekoi potocno na 90% od programite mi pisuva nema dostapni informacii, se javiv mi rekoa deka znaele za toj problem i deka denovive ke bide resen.Internetot e katastrofa 3000-3300/100 toa e max so go imam, isto i za toa im kazav rekoa deka vo ponedelnik ke go sredat toj problem.
Kaj mene internetot e 2000 pa i pomalku a tv nema voopsto
a koga nema informacija za programata istata ne moze ni da se snima na reciverot

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Vo dogovorot pisi deka ako vo prvite 15 dena ne si zadovolen mozes da go otkazes toa i mu kazav pa ako sakaat pretplatnici neka go napravat kako sto trebe da bide.Probav preku USB-to da stavam nesto ama ne funkcionira neznam kako.

Член од
13 декември 2008
Мислења
106
Поени од реакции
18
Vo dogovorot pisi deka ako vo prvite 15 dena ne si zadovolen mozes da go otkazes toa i mu kazav pa ako sakaat pretplatnici neka go napravat kako sto trebe da bide.Probav preku USB-to da stavam nesto ama ne funkcionira neznam kako.
Kaj mene pominaa 15 dena taka da od utre ke im vrtam na 2 sata
Usb-to nema nikakva funkcija pojma nemam za sto e
da ne gi e za update na sowtverot ili ke odi update preku net

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Slobodno zvoni im i bidi mu dosaden.Ne mu popustaj.Update sigurno ke odi preku internet direktno.

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Мене ми ја средија пред недела-две, не се сеќавам точно, и ми пуштија 6Мбпс. Сега линијата ми држи околу 10Мбпс.
шеф шо е фркава со линијата колку ти е пуштена и колку ти држи ако моеш да објасниш
од кај к*р знам јас мене колку ми е и као да дознаам иаме стаено 3 max comfort + али од коа наместија max некако ми иде слабо нетов се успори ептен

Член од
9 ноември 2007
Мислења
395
Поени од реакции
6
Ja koga se javiv da mu kazam deka imam problem mi rekoa deka mi imaat pusten 8Mbps od koi 2 odat za maxtv 1 odi koga menjas programi so slika vo slika i drugite 2 so mi falat e deka toa taka bilo koga meris na speet test preku web, a koga mu rekov ok eve da e taka so ne e taka mu vikam zosto togas upload-ot mi e 90, i vika e togas ti stvarno imas problem ke pratime ekipa da vidime so e problemot.

Gluposti

P

Princ

Гостин
шеф шо е фркава со линијата колку ти е пуштена и колку ти држи ако моеш да објасниш
од кај к*р знам јас мене колку ми е и као да дознаам иаме стаено 3 max comfort + али од коа наместија max некако ми иде слабо нетов се успори ептен
Прочитај ја целава тема, имаше некој објаснато. И да, нема туторијал у чекори 1 2 3 ама со малку логика ќе откриеш.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ќе се реши и тој проблем до јуни годинава се ќе оди на оптика така да ќе има поголеми брзини од овие и помал пинг.

А за каналите ќе има повеќе пакети и појаки филмови инаку сите ќе исклучат МаксТв ако не е така.

За брзината на каналите сем дека се MPEG4 појма немам во секој случај не бара повеќе од 2 Мбит за телевизија.

Член од
25 декември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
tapojna e maxTV
kablovskive imaat bolje programi
sramota za tie pari tolku malku Sportski i Filmski programi

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Ќе се реши и тој проблем до јуни годинава се ќе оди на оптика така да ќе има поголеми брзини од овие и помал пинг.

А за каналите ќе има повеќе пакети и појаки филмови инаку сите ќе исклучат МаксТв ако не е така.

За брзината на каналите сем дека се MPEG4 појма немам во секој случај не бара повеќе од 2 Мбит за телевизија.
Keep Dreaming Ljupco :)
Секако ке биде подобро :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom