Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
се помалце има паметни жени на жалост немој да се лутите жени али тоа е вистината :smir:

Не се согласувам. Глуп маж си иде со глупа жена, паметен маж со паметна. Секое грнче си наоѓа поклопче, а ова е тема на која жената сака да си ја истакне својата префинетост, умност и гениозност, не сфаќајќи дека постигнува контраефект и ги навредува мажите. Не поштуем! Никој не сака да си го помине животот со нискоинтелигентни, со луѓе не на негов умствен и карактерен стадиум.
Обично е обратно....
Глупа жена+паметен маж=среќен брак
Глуп маж+паметна жена=Среќен брак
Глуп маж+глупа жена=Катастрофа брак
Паметен маж+паметна жена=Нема брак туку тајна врска

Јас дефинитивно сакам паметни жени - интелегентни и образовани. Јас сакам партнер, не привзок што ќе можам да го мафтам како сакам.
А до Мими... Ех да беше се така едноставно... Нема правила, it's chaos out there. Вистина постојат некои тенденции, ама... тоа е се. Оттука, можеш да рачунаш на милјон исклучоци на ова твое "правило".

ne bi rekla deka e bas taka. ima sekakvi primeri.
Нормално дека има секакви примери. Независно од тоа дали си маж или жена, ќе сакаш да го минеш животот со личност која е твоја копија, твоја прототип, некој со кого се надополнуваш и во кого се пронаоѓаш, со кого ќе можеш да си направиш муабет... Ако си глуп, ќе го правиш сето горенаведено со глупа, ако си паметен, со паметна. Сето останато на кое алудирате, а вклучува бракови од интерес, не е врска, туку хартија.

Вистинските мажи вистина сакаат паметни жени:back:

Глупавата жена може да му одолее на интелегентниот маж, но потребно е исклучително интелегентна жена за да му одолее на некој идиот...:pipi:

Ај поправете ме ако грешам душа, ама се некако ми се чини дека најголемиот број на мажи во нашава ни мила државичка (секоја чест на исклучоците) бараат жени без три чисти во главата, затоа што само на тој начин можат да бидат мачо мен, да ја имаат доминацијата, т.е. да ја водат играта... и на секој нивни очаен обид за хумор таа до него да се постела од смеење :pos: фрустрации, фрустрации. БЛЈАК
Бидејќи самата го поставуваш прашањево, притоа и самата реафирмирајќи го стереотипот: паметна и гадна, или убава и глупа, претпоставувам дека си од “паметните“ :pos2:
Вистинските мажи вистина сакаат паметни жени:back:
Ноу шит! Нели вистинските мажи сакаа независни и самосвесни? Ќе да си и ти од “паметните“ :smir:
Интересно инаку, митот за убавите и глупи девојки го имаат проширено токму оние ружни-ко-лепрозен-трол гадури од кои ни лешниче со машичка од рука никој не би им земал. Често пати сум бил сведок кога ќе се појави некоја лепотица во околина на такви тролови, они веднаш решето ја праат колку е глупа. При тоа се подразбира дека себе си се сметаат за многу паметни. Јас лично мислам дека убава жена не може да е глупава!

Бидејќи самата го поставуваш прашањево, притоа и самата реафирмирајќи го стереотипот: паметна и гадна, или убава и глупа, претпоставувам дека си од “паметните“ :pos2:

Ноу шит! Нели вистинските мажи сакаа независни и самосвесни? Ќе да си и ти од “паметните“ :smir:
Интересно инаку, митот за убавите и глупи девојии го имаат проширено токму оние ружни-ко-лепрозен-трол грдотии од кои ни лешниче со машичка од рука никој не би им земал. Често пати сум бил сведок кога ќе се појави некоја лепотица во околина на такви тролови, они веднаш решето ја праат колку е глупа. При тоа се подразбира дека себе си се сметаат за многу паметни. Јас лично мислам дека убава жена не може да е глупава!

Ја лично мислам дека можни се сите комбинации

Паметна жена е оксиморон.
Жената треба да е убава се останато е излишно и непотребно.
Кауркиве сметам дека многу си дозволуваат.
Еманципација,еднаквост на половите и останатите глупости се измислени од грдите феминистки.
Само шеријат за каурките!

Не толку паметна колку што треба да е уметничка душа, да се рефлектира тоа на постапките. Убавината е мерило кое секако ќе ни влијае највеќе во избирањето, ама паметот секој различно го перцепира. Голем процент машки што бираат и со најружното створење да се само за секс да добијат.

Обично е обратно....
Глупа жена+паметен маж=среќен брак
Глуп маж+паметна жена=Среќен брак
Глуп маж+паметна жена=Катастрофа брак
Паметен маж+паметна жена=Нема брак туку тајна врска

До некаде се сложувам со тебе ама донекаде не.

*Глупа жена+паметен маж- Паметен маж од една гледна точка би се согласил да земе глупа жена од проста причина за да може да ја манипулира, но од друга гледна точка пак, кој паметен маж би зел глупа жена која ќе го срами и ќе му го уништава рејтингот во кругот на интелектуалците?

*Глуп маж+паметна жена- Ова дефинитивно не. Ниту една паметна жена не би зела глуп маж. Но,всушност што е паметна жена?

*Глуп маж+глупа жена- Тенџерче со капаче. Идеална комбинација. Се гура некако, живот иде даље.

*Паметен маж+паметна жена=Нема брак туку тајна врска
I agree.

Значи ако сумираме ќе заклучиме дека и покрај тврдењето дека спротивностите се привлекуваат, на крајот сепак сличностите опстојуваат и понатаму. Нормално, едниот од двајцата мора да е попаметен, но таа разлика во секој случај не е до толку драстична туку е минимална.

Ете јас сакам паметни жени зашто со нив може да се направи асален муабет плус многу сакам кога ке се спречкам со девојче за некоја паметна тема а не за нешто без везе. Со паметна жена секогаш има нешто за муабет и не е досадно.

Мое гледиште, мажите не сакаат паметни жени, неможат да се справат со нив...
God, if you can't make them smart, please help me to become stupid :uvo:

Едит: секако дека има исклучоци

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom