Broj 10 - Sebastian Coates (Nacional Montevideo, Urugvaj, 1990, 3.5M eura ugovor do 2011)
Broj 9: Philippe Mexes (Roma, Francuska, 1982, 15m eura ugovor do 2011)
Broj 8 - Christian Zapata (Udinese, Kolumbija, 1986, 8m eura ugovor do 2012)
Broj 7 - Kjaer Simone (Palermo, Danska, 1989, 9m euro ugovor do 2013)
Broj 6 - Sidnei Rechel da Silva Junior (Benfica, Brazil, 1989, 10M eura ugovor do 2013)
Broj 5 - Diego Godin (Villarreal, Urugvaj, 1986, 8m eura ugovor do 2010)
Broj 4 - Rodriguez Vinicius Borges Breno (Bayern München, Brazil, 1989, 8m eura ugovor do 2012)
Broj 3 - Daniel Agger (Liverpool, Danska, 1984, 8m eura ugovor do 2010)
Broj 2 - Lucimar Ferreira Lucio (Bayern München, Brazil, 1978, 7m eura ugovor do 2010)
Broj 1 - Martin Skrtel (Liverpool, Slovačka, 1984, 14m, ugovor do 2012)
Кој и да дојде од овие ќе биде одлично. Како најдобри опции ми се гледаат:Мексес, Запата, Кјаер, Брено, Агер и Шкртел. А би можеле и да се обидиме да го земиме џинот-Себастиан Коатес, дечкото бил еден од поталентираните Уругвајци, на таа позиција, висок е 196/7, башка и Уругвајците вадат доста добри дефанзивци, како Годин, Лугано, Касерес...Не мислев да го земиме како замена за Малдини, него да земиме еден од горенаведените + овој, башка и за мала пара ќе го земиме и ќе има огромен простор за напредок.
Шкртееееел

Доволен е само он и крај на цел трансфер пазар летово. Оној Годин не ми е баш за Милан а исто така и Симоне. Добри би биле Брено, Сиднеи, Агер и Запата но Шкртел ми е фаворит иако тешко да ги напушти црвените од Ливерпул.
Очигледно мислиш за Кјаер, по што заклучи дека не е зау Милан? Поради тоа што цената му расте секојдневно? Поради тоа што претседателот на Палермо скоро секој ден изјавува дека немаат намера да го продаваат? Дека најголемите светски клубови се заинтересирани за него? Како Челзи, Реал Мадрид, Ливерпул, Јувентус, ние...
Добро е што Кјаер има клаузула од 12 милиони, па би можеле да ја активираме.:zlo:
Освен Мексес, Запата, Агер, Лусио и Шкртел другите ги немам гледано па нема да коментирам кој би било најдобро да дојде.Спомна Шкртел тешко да дојде, може не си знаел Ливерпул имаат финансиски проблеми (и на продажба е клубот како што знам) па ако не извлечат нешто од ЛШ и на лето ако не ги купи некој арап тогаш некој од Шкртел или Агер би требало да го напушти Ливерпул (иако се спомнуват и други имиња како Торес, Маскерано за напуштање на клубот ама далеку се тие од нас), така да некој од Шкртел или Агер очекувам на лето да дојде во Милан.
Јас ги имам гледано Кјаер и Брено, посебен впечаток ми остави првиот, за разлика од Кјаер, Брено не ја добива вистинската шанса во Баерн, ама има време, има само 19 години, исто колку Кјаер.
За Шкртел не ми се верува, тешко дека Ливерпул ќе се ослободат од најдобриот дефанзивец.
Бекам можно е биде фит за утакмицата со Сиена
Линк
Добри вести, уште он ако не игра, главен организатор ќе ни биде Пирло, кој ќе изгуби 5-6 топки, само поради ладењето на неговиот полов орган.
Повторно шпекулации за Маркети
Линк
Се кажува дека за Маркети сме биле заинтересирани уште пред да отиде у Каљари на позајмица, по импресивната сезона, уште толку сме се заграле, a и у сопственост на Албинолефе е, би можеле да го земиме за мала пара.
Заинтересирани сме и за 15 годишен Бразилец
Линк
Бил споредуван со Феноменот, заинтересирани за него биле Реал Мадрид, Интер, Јуве...
ПС ете го Сидни, бе, ви го кажував пред некој ден, ме праевте улаФ