Фан Клуб: Милан

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ХАХАХАХАХАХХАХАХААХХА :pos2::pos2::pos2::pos2:

Да се надеваме дека Кака и Роналдињо ќе се вратат барем еден од нив да имаме со Сиена оти немаме таков играч освен Пато во овој тим..башка Бекам колку ќе одсуствува?
Бекам ќе отсуствува неколку дена.

Зоки нешто мрчи у фан клуб Арсенал, демек Гуркуф ќе оде у детската градинка. :)

Хахахахах, сеа го гледам Јанко бурекџијата, земал едено минијатурно фудбалско топче од Челзи, испишано со сите имиња на фудбалерите и нивните потписи, го тркала, го тркала и вика, е ова се фудбалерите кои ги направија манџа Јувентус.:pos2::pos2:
Дечкото многу ги мразе Јувентус:baeh:

eee kakov lesen raspored tie se ekipi sto se borat do kraj so golema borba...ama nie nema sansi da se dadame na niv oti go brkame mestoto na juve.....mislam deka ke pobedime so siena >>>>>> FORZA MILAN(++_++_+_

Остајсе со повредите, да ти е страв да ја погледнеш листата... еден тим може да направимо со повредените играчи и тоа подобар од овој во моментот :)
Незнам што баксузи ќе бевмо, болница права смо :pos:

Калач, Каладзе, Неста, Амбросини, Гатузо, Бекам, Сидорф, Рони, Кака и Бориело

Богами,листава на повредени ни е....не знам..Со исклучок на Калач и донекаде Каладзе,кога ќе ги прочиташ имињава...Многу фалат,и Неста и Гатузо и Кака.Сигурно ќе бевме поконкурентни со нив.

А во врска со Гуркуф...:) не се секирајте бе! :) Или ќе се врати во Милан,или Бордо ќе ни плати 15 милиончиња! Со тие 15 милиони може доста да се направи!

Богами,листава на повредени ни е....не знам..Со исклучок на Калач и донекаде Каладзе,кога ќе ги прочиташ имињава...Многу фалат,и Неста и Гатузо и Кака.Сигурно ќе бевме поконкурентни со нив.

А во врска со Гуркуф...:) не се секирајте бе! :) Или ќе се врати во Милан,или Бордо ќе ни плати 15 милиончиња! Со тие 15 милиони може доста да се направи!

да... по еден луксузен автомобил на фудбалерите и останатото во џеб :smir:

eeee како гуркуф таков играч не се наваѓа много се снаоѓа и мислам ако не го вратеме да побараме 20 милиони а не 15 ::::: верувам дека гуркуф ке се врати не можам веке сега да не си одеше ке играше нон-стоп оти во милан не е прва сезона да нема повеке од 10 играчи повредено:nesum::nesum::nesum:

да... по еден луксузен автомобил на фудбалерите и останатото во џеб :smir:

:) Па да..и тоа може! Ништо чудно..Затоа викам..Има доста можности за тоа што може да се направи со тие 15 милиони.:)

eeee како гуркуф таков играч не се наваѓа много се снаоѓа и мислам ако не го вратеме да побараме 20 милиони а не 15 ::::: верувам дека гуркуф ке се врати не можам веке сега да не си одеше ке играше нон-стоп оти во милан не е прва сезона да нема повеке од 10 играчи повредено:nesum::nesum::nesum:

Има клаузула во договорот со Бордо со цена од 15 милиони(мислам...не ме фаќај за збор) и ако Бордо понуди и ја активира клаузулата,Милан мора да прифати.Потоа останува на играчот,значи ипак Гуркуф решава...
Ама јас викам,коа не би се вратил...Значи на лето, или го имаме Гуркуф или имаме +15 милиони.

И шо ако имаме 15 милиони, ништо аир нема да видиме од нив, Берлускони ништо нема да купи... Имаја и окулу 40 милиони кога го продадоја Шева и ништо не видовме од нив, само Оливеира го купија тогаш.

Ама ситуацијата летово ќе биде многу поразлична од тогаш кога го продадовме Шева...Сега и Галијани и навивачите и тренерот(или овој,или кој и да биде) знаат дека мора да се купат нови играчи.Сигурно и сега го чувствуваат притисокот од навивачите во Милано.Можда малку ќе се ваѓаат на економскава криза,ама сигурно ќе се засилуваме од јуни па натаму! :)

После летото 2002 година (Неста, Ривалдо, Томасон, Пирло, Сидорф, Далабона и други) ова лето што помина беше најактивно. Таа година ни беше успешна со триумфот во ЛШ а следната го освоивме и Калчото. По минатото лето не очекувам многу трансфери и одприлика 2,3 појаки играчи би дошле но не повеќе.

Ај дур смо кј трансферите:

Сите знаеме дека на Малдини му е последна сезона во Милан, а Неста веќе подолго време е повреден и не се знае дали ќе се врати на терените а и да се врати тешко да биде оној што беше...

На една италијанска страна на Милан налетав на 10те најдобри дефанзивци (
El Top Ten de los mejores defensas) кои некој од нив најверојатно ќе го засили Милан на лето а тоа се:

Broj 10 - Sebastian Coates (Nacional Montevideo, Urugvaj, 1990, 3.5M eura ugovor do 2011)
16552.jpg

Broj 9: Philippe Mexes (Roma, Francuska, 1982, 15m eura ugovor do 2011)
Philippe%20Mexes.jpg

Broj 8 - Christian Zapata (Udinese, Kolumbija, 1986, 8m eura ugovor do 2012)
2712.jpg

Broj 7 - Kjaer Simone (Palermo, Danska, 1989, 9m euro ugovor do 2013)
scheda.jpg

Broj 6 - Sidnei Rechel da Silva Junior (Benfica, Brazil, 1989, 10M eura ugovor do 2013)
Sidnei.jpg

Broj 5 - Diego Godin (Villarreal, Urugvaj, 1986, 8m eura ugovor do 2010)
566705_mediumsquare.jpg

Broj 4 - Rodriguez Vinicius Borges Breno (Bayern München, Brazil, 1989, 8m eura ugovor do 2012)
breno.jpg

Broj 3 - Daniel Agger (Liverpool, Danska, 1984, 8m eura ugovor do 2010)
71865.jpg

Broj 2 - Lucimar Ferreira Lucio (Bayern München, Brazil, 1978, 7m eura ugovor do 2010)
lucio.jpg

Broj 1 - Martin Skrtel (Liverpool, Slovačka, 1984, 14m, ugovor do 2012)
65030.jpg

А по враќањето на Антонини и Бориело во Милан кои беа на позајмица можно е Милан да врати некој од Абате, Ди Џенаро и Палоши кој се сметаат за големи таленти и иднината на Милан.

albertoPaloschi110309.jpg
davideDiGennaro110309.jpg
ignazioAbate110309.jpg

Шкртееееел :drk::drk:

Доволен е само он и крај на цел трансфер пазар летово. Оној Годин не ми е баш за Милан а исто така и Симоне. Добри би биле Брено, Сиднеи, Агер и Запата но Шкртел ми е фаворит иако тешко да ги напушти црвените од Ливерпул.

Мексес и Агер би биле подобро.Но добар е и Шкртел:helou:

Шкртееееел :drk::drk:

Доволен е само он и крај на цел трансфер пазар летово. Оној Годин не ми е баш за Милан а исто така и Симоне. Добри би биле Брено, Сиднеи, Агер и Запата но Шкртел ми е фаворит иако тешко да ги напушти црвените од Ливерпул.
Сиднеи е еден од подобрите пријатели на Пато, играле заедно уште во Интернационал па би можел Пато како мамка да послужи...
sidnei-pato.jpg

Освен Мексес, Запата, Агер, Лусио и Шкртел другите ги немам гледано па нема да коментирам кој би било најдобро да дојде.
Спомна Шкртел тешко да дојде, може не си знаел Ливерпул имаат финансиски проблеми (и на продажба е клубот како што знам) па ако не извлечат нешто од ЛШ и на лето ако не ги купи некој арап тогаш некој од Шкртел или Агер би требало да го напушти Ливерпул (иако се спомнуват и други имиња како Торес, Маскерано за напуштање на клубот ама далеку се тие од нас), така да некој од Шкртел или Агер очекувам на лето да дојде во Милан.

пс. Овие сакаат да не нервираат? :)
A voice: Maldini and Favalli to renew for 2010?

Само Николче Новески :wink: и сме завршиле работа, заедно си Т.Силва има да растураат, 3 гола за цела сезона.

Поради светската економска криза ќе се намалат расходите во Милан за 30% но со тоа се подигна уште едно прашање дали Милан летото ќе направи некој траснфер?

Управата на Милан најавила дека приорет става кон млади надежни и евтини фудбалери, а не кон скапи трансфери на веќе познати фудбалери.
Но она што прво ќе го направат е да си ги вратат своите изнајмени млади фудбалери. А тоа се Игнасио Абате кој игра во Торино и има 22 години, Давиде ди Џенаро од Реџина кој има 20 години, напаѓачот Палоски се очекува од Парма да се врати во Милан и Романо Пертиконе кој игра во Ливорно и има 22 години.
Ова се добри вести :pipi:
Но затоа годинава не напушта Малдини (освен ако не се предомисли во последен момент :icon_lol:), но управата сака да ги намали трошоците и за 30 милиони со што се претпоставува дека ќе се продаде и некој или неколку фудбалери од Милан.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom