Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Браво за Комити!
Ова не сум го знаел и пријатно сум изненаден. Шалке е мој омилен германски клуб. Кога почнав да ги сакам (девеесет и некоја, кога освоија УЕФА куп), сеуште важеа за работнички клуб од индустриска обаст, но од тогаш почнаа со елитизам, во позитивна смисла, а и областа полека прерасна во административен центар.
Неколку сезони веќе они доаѓаат на утакмици во Македонија. Цело Скопје е налепено со налепници KOMITI-UGE :)
Воглавно Лојал фанс ја почнаа тогашната соработка, па беа на едно дерби со Дортмунд досега. Они оваа година дојдоа 3-4 пати на утакмици на Вардар (10-тина души), а се одигра и пријателска средба во Кале (ги победивме :icon_mrgr).
Лани фрлија доста пари за финансии на Вардар, па првата полусезона практично ние и они бевме спонзори на клубот :pos:
Повеќе имаат УГЕ помогнато во вардар него ли Македонцие од странство и легендите кои ги отекоа јајцата со тоа колку го сакаат вардар.
Инаку на нивни утакмици скоро секогаш до нивното знаме, стои и старото Македонско.
20100210_94.jpg

101102_cl04_telaviv-s04_11.jpg

Ете го и дрсот Вардар со име Комити Запад, на дуелот во Тел Авив во ЛШ.
images

И последново патување е финансирано од нивна страна, а ќе присуствуваат и ултрасите на Нирнберг и Твенте. Исто кога Ќириќ играше таму, често се наоѓаа знамиња Комити Нирнберг на нивна трибина. Има доста Комитски групи низ Германија кои често ставаат знамиња по стадионите :)

Интересно било во Дортмунд, Инциденти имало пред почетокот на натпреварот.
Еден наш член е во болница :(

Нови информации 4-5 уапсени наши членови и еден со скршена рака колку што ми пренесоа...и да лудница е низ дортмунд уште има инциденти!

И ја си викам у курац што не отидов :icon_mrgr За Германија супер бројка лудници 2 дена пиење и се остало :) Од фб
Komiti Skopje Ништо посериозно,најверојатно ќе преживее ! Ипак некоја тешка повреда има :/

У некоја наредна прилика може,и ние копиљаците да осетиме такво нешто :icon_mrgr

У некоја наредна прилика може,и ние копиљаците да осетиме такво нешто :icon_mrgr

Има и помлади дечки отидено, не се сите олд скул екипа :)
Има и по 18 години 3-4 што отидоа :)
Ќе се изедам жив што неможам вечерва да ја гледам утакмицава ни на ТВ :pop:

Кај и да идат Комити проблеми прават хаха,кујзнае како дошло до инциденти!

Кај и да идат Комити проблеми прават хаха,кујзнае како дошло до инциденти!
:pos::pos::pos::pos:
Комити да не почнале да ја пеат Маршалот Тито Јуначка сила:icon_mrgr Да не ни се пуштиле и УГЕ и на Дортмунд :pos:

Како што ми кажаа некој наш член го скршил вратот

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom