Кои се бугарофилите во ВМРО ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
pa brate srbine sto e za tebe toa bugarofil?
se slozuvam so tebe deka ima bugari vo dpmne no ima i srbi,vlasi,i sekakvi no temata mora da bide bugarite vo dpmne e tuka e gackata .
eeeeeee makedonijo kakvi sinovi radjas ti a tek cerki .....

Бугарофил ( впрочем како и србофил) е граѓанин на Македонија, кој со симпатии гледа кон културните вредности на Србите т.е. Бугарите, повремено ужива во нив, реко или никогаш не ги напаѓа Србите т.е. Бугарите. Бугарофилите се од понов датум во Македонија, се јавија по стекнување на независноста на РМ, од проста причина што за време на комунизмот не смееја Б од Бугарија да спомнат. Појава на бугарофили и србофили во Макеоднија е предизвикано од историјата на Македонија- почесто е била, во било кој облик, заедно со едните или со другите, отколку самостојно. Денешната заложба на бугарофилите во Макеоднија е да направат баланс со српското реално влијание во Македонија. За самата тема. Бугари во ВМРО-ДПМНЕ може да има како што има и Срби, Роми и други националности , впрочем, како што ги има и во СДСМ. Тезата на месијата е дека Бугарите во ВМРО-ДПМНЕ работеле во полза на Бугарија а против интересите на РМ. Тоа се небулози, затоа што за тоа нема факти. Во Македонија Србите имаат неколку политички партии а бугарски нема. Во Македонија доминира влијание на српската култура ( песни, ТВ серии, филмови, спорт) а нешто таков тип од бугарски “ произход“ или нема или е смешно малку.

Бугарофил ( впрочем како и србофил) е граѓанин на Македонија, кој со симпатии гледа кон културните вредности на Србите т.е. Бугарите, повремено ужива во нив, реко или никогаш не ги напаѓа Србите т.е. Бугарите. Бугарофилите се од понов датум во Македонија, се јавија по стекнување на независноста на РМ, од проста причина што за време на комунизмот не смееја Б од Бугарија да спомнат. Појава на бугарофили и србофили во Макеоднија е предизвикано од историјата на Македонија- почесто е била, во било кој облик, заедно со едните или со другите, отколку самостојно. Денешната заложба на бугарофилите во Макеоднија е да направат баланс со српското реално влијание во Македонија. За самата тема. Бугари во ВМРО-ДПМНЕ може да има како што има и Срби, Роми и други националности , впрочем, како што ги има и во СДСМ. Тезата на месијата е дека Бугарите во ВМРО-ДПМНЕ работеле во полза на Бугарија а против интересите на РМ. Тоа се небулози, затоа што за тоа нема факти. Во Македонија Србите имаат неколку политички партии а бугарски нема. Во Македонија доминира влијание на српската култура ( песни, ТВ серии, филмови, спорт) а нешто таков тип од бугарски “ произход“ или нема или е смешно малку.
Во Македонија ( и тоа статистички гледано,не со произволни бројки определено) има преку 100.000 жители кои што се срби или имаат српско потекло.
Соодветно,многу јасно е дека кога ќе отидеш на свадба кај некој од нив,ќе `вози` `Одакле си селе`,`Деца шумадије`,`Мој Милане` итн... итн.
али бугари нема!
И точно заради тоа сите усилби да се наметне некакво бугарско влијание у Македонија се неуспешни и пред се СМЕШНИ!

Во Македонија ( и тоа статистички гледано,не со произволни бројки определено) има преку 100.000 жители кои што се срби или имаат српско потекло.
Соодветно,многу јасно е дека кога ќе отидеш на свадба кај некој од нив,ќе `вози` `Одакле си селе`,`Деца шумадије`,`Мој Милане` итн... итн.
али бугари нема!
И точно заради тоа сите усилби да се наметне некакво бугарско влијание у Македонија се неуспешни и пред се СМЕШНИ!

Има Зевс, има, како нема. Да нема ке нема толку српска пропаганда по форумот. Ако, нема зошто толку галама околу Бугарите во ВМРО-ДПМНЕ. Секој втор форумџија ја отвара,вергла и протура таа теза. Досеге НЕ СЕ СМЕЕЛО во Македонија да се изјаснат луѓето слободно, поради репресијата од србокумнистите. Е, сега колку ги има не знам. Но, мој генерален став е да секој слободно се изјасни како се чувствува и по таа оснива да си ги бара КУЛТУРНИТЕ права во таа земја каде живее. Тоа важи и за Срби и Бугари во Македонија, тоа исто важи и за Македонци во Србија и Бугарија. Многу едноставно.

Досеге НЕ СЕ СМЕЕЛО во Македонија да се изјаснат луѓето слободно, поради репресијата од србокумнистите.
Bullshit,Христо.
Дај бе одморете малку и смислете нешто инвентивно...
Пази- не се смеело да се изјаснат како бугари?
:nesvest: ... :pos2:
Бог да чува и да брани бе...
па не е ова Бугарија па да се прават вакви фалсификати:

И не на крај...
бугарите велат дека македонците се бугари,и имаат територијални,културни и национални претензии кон Македонија,а не обратно!

Bullshit,Христо.
Дај бе одморете малку и смислете нешто инвентивно...
Пази- не се смеело да се изјаснат како бугари?
:nesvest: ... :pos2:
Бог да чува и да брани бе...
па не е ова Бугарија па да се прават вакви фалсификати:

И не на крај...
бугарите велат дека македонците се бугари,и имаат територијални,културни и национални претензии кон Македонија,а не обратно!

Има како нема. И да е еден пак има право да се изјасни. Кога сакаат да се промовираат како Бугари во РМ, во форумот што не ги направивте-педери, татари, цигани и сл.Тоа што некои екстремни кругови во Бугарија, ја вртаат таа плоча не значи дека тоа е државна политика на Бугарија. Па, колку партии и поединци од Србија во деведесетите години од 20-от век ја посочуваа Македонија како српска јужна бановина, па никој не вели дека тоа е државна српска политика.

Босненскиа торбеш в акциа.Таа слика милион пати е постирана па дајте бе мајка му стара един линк да видим за што иде реч.:pos2:

ај стига лаги бре

Зевсе памтим твоите ставови:

1. Ако Косово прогласи независност - ке има судар одмах. Шо стана - ништо.
2. После пак ни објасни шо ке стане, ако Македонија признае Косово. Пак ништо.
3. Сега пак ни објаснјаваш кој сакал територијата на Македонија. Нормално дека никој не те сфакја сериозно.

Синок бевме со македонци - да ти кажа без срби проблеми немаме, ама никакви. И мај тоа ви е злобата ваша кон б'лгарите.

Има Зевс, има, како нема. Да нема ке нема толку српска пропаганда по форумот. Ако, нема зошто толку галама околу Бугарите во ВМРО-ДПМНЕ. Секој втор форумџија ја отвара,вергла и протура таа теза. Досеге НЕ СЕ СМЕЕЛО во Македонија да се изјаснат луѓето слободно, поради репресијата од србокумнистите. Е, сега колку ги има не знам. Но, мој генерален став е да секој слободно се изјасни како се чувствува и по таа оснива да си ги бара КУЛТУРНИТЕ права во таа земја каде живее. Тоа важи и за Срби и Бугари во Македонија, тоа исто важи и за Македонци во Србија и Бугарија. Многу едноставно.
Ццц....
Истиов муабет пред некој ден ми го кажа и еден грк.
Вика:
Поради репресијата на Македонците, грците во Македонија не смееле, и сеуште не смејат да си го изразат слободно своето национално чувство.:nesvest:
Викам која репресија црни Јорго, и кај се сконцентрирани тие репресирани грци во Македонија.
Ми вика, не знам...ама имало такви.
Му дадов задача до следното видување, да се распраша во греција по форуми, институции, пријатели.....и да открие каде е тоа грчко малцинство кое трпи репресии, за да лично кога следниот пат дојде, скокнеме до нив, и ни раскажат за репресијата која ја доживуваат во најдемократската по малцински прашања држава во Европа.
Ама чисто сумњам оти ќе најде нешто, од една едноставна причина....грчко малцинство во Македонија не постои.
Освен ако не мисли да ме вози во Ресен кај Кољо.

Така и ти бе Христо.
Кој ти брани на тебе да си бидеш она што си ?
Не бугар, ако сакаш и Талибанец биди бе друже.
Македонија е една од најлибералните држави во овој поглед.
Всушност затоа и до ова дереџе сме дојдени.:toe:
Затоа ако имаш да кажеш нешто, обрати се директно на Македонците.
Бидејќи твојата игра на гаѓање кон едните за да ги погодиш другите, е одамна препознаена.

pa brate srbine sto e za tebe toa bugarofil?
se slozuvam so tebe deka ima bugari vo dpmne no ima i srbi,vlasi,i sekakvi no temata mora da bide bugarite vo dpmne e tuka e gackata .
eeeeeee makedonijo kakvi sinovi radjas ti a tek cerki .....

Glupo e chovek da se povtoruva 10pati....vrati se nekoj post ponazad kaj shto sum dal objasnuvanje.

Да нема ке нема толку српска пропаганда по форумот.

Znachi so ova ukazhuvash deka nashata Makedonska vistina koja shto nie tuka megjusebno ja zboruvame e Srpska propaganda?A kaj si videl ti Srpska propaganda bash na ovoj forum i bash na ovoj post?Koga vi rekov jas deka nekolku chlenovi na forumot vkluchuvakji te i tebe go terate muabetot na tipichen Bugarski nachin na debatiranje se lutite....Se ona shto nie Makedoncite go ukazhuvame protiv Bugarite poradi nivnite teritorijalni pretenzii kon nas go narekuvate Srpska propaganda.Ne samo shto si krajno greshen vo zakluchocite tuku i krajno neargumentiran i kraj kraeva vo nishto ne si demantiral nikoj od ovoj post tuku si potvrdil ona za koe jas i nekoi drugi pishuvale a toa e deka zhiveat Bugarofili vo drzhavata...vo VEMERO ili nadvor...nebitno ama gi ima da si ja vrshat rabotata da uslovuvaat so Srpska propaganda se ona shto pluka po Bugarskoto.

A kaj si videl ti Srpska propaganda bash na ovoj forum i bash na ovoj post?Koga vi rekov jas deka nekolku chlenovi na forumot vkluchuvakji te i tebe go terate muabetot na tipichen Bugarski nachin na debatiranje se lutite....Se ona shto nie Makedoncite go ukazhuvame protiv Bugarite poradi nivnite teritorijalni pretenzii kon nas go narekuvate Srpska propaganda.N

Бре че бесрамен србеж.Баш па ти да ги ставиш овие прашаниа неврви:smir:

suicideklosar.jpg

:pos2::pos2::pos2: Браво бе бугар, го фати месија како шире меѓуетничко нетрпение низ интернет просторот :pos2::pos2:
Е месија после ова, не ти се криви ниту бугарите, ниту бугарофилите, ниту вмро-вците, ти батка си забегал со тоа србофилството и мислам дека полесно ќе ти биде ако си заминеш од македонскиот и светскиот интернет простор. После ова незнам дали и самиот ќе се сметаш за сериозен, од сега натаму слатко ќе се смеам на секоја твоја реченица на било кој форум. На многу форуми ти имав напишано Одете си од Македонија така ќе ни биде полесно, Оди си Месија од Македонија не ни требаат вакви како тебе :)

Браво бугар уште еднаш, одлична работа заврши со месија :helou:
Бре че бесрамен србеж.Баш па ти да ги ставиш овие прашаниа неврви:smir:

suicideklosar.jpg

Ти си најмалку македонец, ти си батка изрод поради кој ние Македонците по род страдаме од таквите како тебе.

"Јас не познавам друг народ кој повеќе страдал од предавствата на своите синови - изроди како македонскиот"

Се надевам најде чија е ова мисла :)

....Se ona shto nie Makedoncite go ukazhuvame protiv Bugarite poradi nivnite teritorijalni pretenzii kon nas go narekuvate Srpska propaganda....

Братот го разконспирира.На него благодари:smir:
Добро мислам...
вие (чувашлааната) од Бугарија (татарленд,у јеботе ... ова ко дизниленд звучи,еј...)
и `македонците` од дпбне предводени од Трн в ОкОто,Братот и остали такви сте си другарчиња и пробувате тука серва да ми играте заедно, на фазон набаци-шутни ја.
Али ако турам една кокарда на глава... :vozbud:
то наредно серва ќе се игра со вашите глави !
А да признаам...
се посимпатична ми се гледа таа `игра`.

Decu ubijaju na spavanju,
plaši me da se ne podigne vampir četnički...
Šta vampir zna o iseljavanju?
I on sve vidi čisto etnički.
:toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom