Кои се бугарофилите во ВМРО ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ej, а ја се надевав на рационален и непристрасен одговор.

Пробај пак да извртиш као ја нисам приметио.. ниту Бранко ниту цела влада на СДСМ од 2002-2006 НЕ го изнесе Љубчо на СУД а сите тоа го очекуваа од нив, меѓутоа тие го оставија да живее само за да биде walking example на “бугарофилството“ и криминалот му го простија....

Чудно и несвојствено за Бранко Bulgaroktonos.. ма неее..

Може постоел некој договор меѓу нив, ниту јас тебе ниту ти мене,кој ли може да ги разбере нивните игри:toe:. На крај краева стварно не те разбирам што сакаш да докажеш,дека Бранко ги држи бугарофилите во свои раце или пак он ги креира ко такви ? :toe:

Едно прашање можеби е офф топик ама стварно ме интересира:Во владеењето на Љубчо историјата од 5то до 8мо беше скроз изменета,бугарите не смееја никако да се претстават како окупатори на овие простори.Дали сеуште е истата историја во училиштата или претрпи некој измени од тогаш?

Od site sosedi, Srbite najmalku imaat pretenzii na makedonskata teritorija (i na prisvojuvanje na makedonskata istorija). Znachi denes, Srbite ne pokazhuvaat teritorijalni pretenzii kon Makedonija (ili e zanemarliv brojot na takvite koi shto sonuvaat za takvo neshto).

па ни грците не прокажуваат претензии па пак имаме проблем! сите соседи ни се исти. сите сакаат да бидеме дел од било кој од нив само да немаме самостојна држава!

Океј. Може сега по темата?

Искрено, ич не сакам да банирам од тема... ама АМАН АКО ИМАТЕ ДРУГ МУАБЕТ; ОТВОРЕТЕ ДРУГА ТЕМА!

значи заклучок на темава. докажавме дека бугарофили во вмро сеуште има но во мал број. што друго останува да се дискутира на темава?

[acko]®;1825864 напиша:
значи заклучок на темава. докажавме дека бугарофили во вмро сеуште има но во мал број. што друго останува да се дискутира на темава?

Ништо слично не е докажано.
Имаше пар факти за некои луѓе, а само за Милошов асален пост.

А има тооолку многу за пишување :)

Е има за пишување само никој не ги изнесува тие факти на виделина. Сите гледаат да ја однесат темата во друг правец цело време! Ај ти ако имаш нешто конкретно напиши па да проанализираме!

Jebi ga... :toe:
Ja kec u skolo koga sum dobival poise pati pod kazna ne sum napisal nesto kako tuka vecerva...
pa toptan zaedno so tekstovite na botovite od dpmne-bmork mi gi brisat i moite.

Pisi uste eden kec ucitelke...
Ne pisuem pak.

Еве до кој сознанија имам дојдено.
На една манифестација на дпмне (кај што требаше да присуствувам ама не стигнав), се држеле говори за историски личности, на истата манифестација бил величен ванчо михајлов, и на еден поскришен начин - видни личности до врвот - пробувале да ги образуваат младите таму, пробувале да ја претстават т.н бугарска вистина.

ајде по личности.
Антонио Милошевски покрај критиките на блажета и јазикот наш според него просрбски, има и колумна од 2004 кај што го величи МПО, инаку типот е кичевчанец... мислам дека треба да знаеме дека бугарштина најмногу има во кичево/охрид.
Александар Лепавцов , тој не се има декларирано за бугарин, туку за бугарофил :D. Во едно интрејву вика "дедо ми беше бугарин, татко ми во најмала рака бугарофил, јас сум пред се македонец ама може да се каже дека сум бугарофил"
Димитар Черномаров :D, интересна личност во секој случај. Основач на ВМРО-Татковинска која статутарно ќе се бори за изфрлање на србското влијание од нашиот јазик како и за враќање на мал и голем ер. Бугарштината е докажана кај него во повеќе наврати, еден од нив е барањето директна помош и интервенција од бугарската армија за време на формирањето на државата - во случај на отварање на т.н "јужен фронт" со србите. Нај чудно кај черномаров ми беше што во еден натпис прочитав како ја малтретирал групата биоритам која имала бугарски таблички на возилото.
Локални босови, шевчиња, пратеници, патриотчиња и слилно кои не сакам да ги набројувам, чуваат по дома книжиња за "вистината" - бугарската - за македонија и притаено си верваат во бугарштината. Сепак овие не се луѓе од некој јак калибар, дури не се ни некој кизнај колку познати имиња, ама се во вмро и на локалните нивоа кај што се држат одредени позиции. Ако овие луѓе немаат бугарско самосознание во најмала рака се бугарофили. Делата на Михајлов често може да се сретнат по ваквите места.... јас барем знам за 10тина

Е има :icon_bigg
Јавна "тајна" е дека важни членови на ВМРО-ДПМНЕ како професори, доктори, бизнисмени имаат закачено во канцеларии и кабинети Бугарско знаме. Дали од идеолошки причини или парични( а ги има двете) мене не ме интересира.
Сакам да знам дали младите кадри што се пробиваат во таа партија може да ги избацат тие предавнички гадови што ја тујат партијата. Еден ден сакам да ја видам Македонија без предавници и партиите без гнасење од надвор.

Една паметна реченица од Самоубицата(мислам дека е прва и последна:))
Onie chesni Makedonci shto se vo DPBNE (veruvam deka tamu ima i takvi), namesto da baraat prosrpski zhici vo SDSM, mnogu pogolema usluga na Makedonija kje i napravat dokolku go krenat glasot protiv Bugarite vo nivnata partija.
А да не се отвори дискусија за СДСМ почнувајќи од нивниот водач и наш претседател што сакаше да гради споменик на Тито на плоштад :pos2::pos2:

[acko]®;1825803 напиша:
па ни грците не прокажуваат претензии па пак имаме проблем! сите соседи ни се исти.

Kako be nemaat Grcite pretenzii za Makedonska teritorija...onie paroli na Macedonia is Greek na sho ti asociraat tebe...na teritorijalni pretenzii ili na cela drzhava?I posochhi mi koj drzhavi od sosedstvoto imaat teritorijalni pretenzii kon Makedonija pokraj Bugarija.

[acko]®;1825864 напиша:

Мартин Протоѓер, генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ е внук на генералот Александар Протоѓеров, еден од најголемите соработници на Тодор Александров...
Инаку, според масонските списи од 20-те години на минатиот век, фамилијата Протоѓер се наследници на масон. Во 1917 година Големата француска ложа ги обединува трите тогашни бугарски ложи во една Голема ложа на Бугарија на чие чело на 17 јуни 1917 го поставува воениот генерал Александар Протоѓеров...

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Бичиклиски е внук на војводата Стоил Бичиклиев, уште еден многу близок соработник на Тодор Александров!

Македонско Сонце“, во еден текст за животниот пат на револуционерот Христо Трајков, меѓу другото го пишува и ова:
Во престолнината на Бугарија се зближува со многубројната македонска емиграција и тука неговата енергична и смела природа целосно доаѓа до израз. Тука осознава дека најголем непријател на национално-ослободителната борба на македонскиот народ е бугарскиот империјализам и неговите македонски слуги претставени во Александар Протуѓеров.

Izvor : http://www.makedonskosonce.com/broevis/2003/sonce451/Tekst40.htm

А да не се отвори дискусија за СДСМ почнувајќи од нивниот водач и наш претседател што сакаше да гради споменик на Тито на плоштад :pos2::pos2:

Po kojznae koj pat :

Za vreme vtora svetska vojna vistinskite VMROvci sorabotuvale so Tito i imale golema pochit kon nego dodeka samo Bugarskoto krilo vo VMRO bilo protiv.

Kako be nemaat Grcite pretenzii za Makedonska teritorija...onie paroli na Macedonia is Greek na sho ti asociraat tebe...na teritorijalni pretenzii ili na cela drzhava?I posochhi mi koj drzhavi od sosedstvoto imaat teritorijalni pretenzii kon Makedonija pokraj Bugarija.

Мартин Протоѓер, генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ е внук на генералот Александар Протоѓеров, еден од најголемите соработници на Тодор Александров...
Инаку, според масонските списи од 20-те години на минатиот век, фамилијата Протоѓер се наследници на масон. Во 1917 година Големата француска ложа ги обединува трите тогашни бугарски ложи во една Голема ложа на Бугарија на чие чело на 17 јуни 1917 го поставува воениот генерал Александар Протоѓеров...

Портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Александар Бичиклиски е внук на војводата Стоил Бичиклиев, уште еден многу близок соработник на Тодор Александров!

Македонско Сонце“, во еден текст за животниот пат на револуционерот Христо Трајков, меѓу другото го пишува и ова:
Во престолнината на Бугарија се зближува со многубројната македонска емиграција и тука неговата енергична и смела природа целосно доаѓа до израз. Тука осознава дека најголем непријател на национално-ослободителната борба на македонскиот народ е бугарскиот империјализам и неговите македонски слуги претставени во Александар Протуѓеров.

Izvor : http://www.makedonskosonce.com/broevis/2003/sonce451/Tekst40.htm

Извини ама валкање преку нивните “прадедовци“ ( Алексадар Протуѓеров НЕМАЛ деца) , со ништо не ги прави “бугарофили“ ниту Мартина ниту Бичиклиски.

Збориме за докажани бугарофили на дела, а не за нивните дедовци.

Кога ќе имаш сериозни аргументи за нив тогаш реди ги, а од денешна гледна точка никој неможел да си го бира “дедото“ и апсолутно не значи дека гревовите на некој друг треба доживотно да им се препишуваат на сите поколенија од тој род.

Извини ама валкање преку нивните “прадедовци“ ( Алексадар Протуѓеров НЕМАЛ деца) , со ништо не ги прави “бугарофили“ ниту Мартина ниту Бичиклиски.

Dedo mu e po treto koleno.I te kako ima vrski tuka.

Кога ќе имаш сериозни аргументи за нив тогаш реди ги, а од денешна гледна точка никој неможел да си го бира “дедото“ и апсолутно не значи дека гревовите на некој друг треба доживотно да им се препишуваат на сите поколенија од тој род.

Citiram eden moj prethoden post za pola VMRO :

VMRO e organizacija osnovana 1893 od strana na probugarski orientiran narod vo Makedonija.Nivna cel e osloboduvanje na Makedonija i nejzinoto pripojuvanje vo Bugarija.Kako oficijalni celi se istaknati avtonomnite oblasti na prostorot vo Makedonija, koja bi se prikluchila eventualno vo Bugarija, ma da toa ne bilo zvanichno proizneseno.Vazni lugje i organizacii po ragjanje bile Bugari.Vodachot na organizacijata poginal vo Prvata svetska vojna kako bugarski oficer.I ostanatite vodachi bile vo bugarskata vojska koi zemale uchestvo vo Balkanskata i Prvata svetska vojna.Po vojnata chlenovi na VMRO ubivale srpski i grcki policajci so cel da bidat isprovocirani vlastite (ova mi e neshto poznato)Izvrshile atentat na svojot kral i sorabotuvale so Hrvatite ili takanarechenite ustashi.Pred vtorata svetska vojna bile edinstvena organizacija od ustashite i zbor koj go sklopile vo pakt so okupatorite.Zavzele uchestvo vo bugarskata okupacija.Po vojnata golem broj istaknati chlenovi se pridruzile na komunistite, no i ponatamu se zalagale za probguarska opcija i nezavisnost shto e dovolen pokazatel deka zborot komunizam i komunjari poteknuva tochno od tie anti-makedonski i probugarski organizacii od strana na bugarite i ustashite.Deneska i ponatamu postoi partijata VMRO, a osven vo Makedonija kade shto e na vlast ovaa partija postoi i vo Bugarija!

Znaci ovaa vlast ne e Bugarska? P.S. Go prepoznava nekoj sloganot na Bugarskoto VMRO?Sme go chule nekade?Po mitinzi valjda ili mozhebi na nekoj znachaen manifest?

Bugarskoto VMRO Makedonskoto VMRO

Attachments

• Vmro_bg_logo.jpg
    Vmro_bg_logo.jpg
    17,1 KB · Прегледи: 42
  • post-415129-1223164158.gif
    post-415129-1223164158.gif
    16,8 KB · Прегледи: 42
Po kojznae koj pat :

Za vreme vtora svetska vojna vistinskite VMROvci sorabotuvale so Tito i imale golema pochit kon nego dodeka samo Bugarskoto krilo vo VMRO bilo protiv.

Кои се вистинските според тебе?

Оние од Српското крило, кои барале автономија во рамките на Југославија и припојување со Србија?

Што е разликата, едните барале автономија во рамките на Југославија,а другиве Бугарија?

Скоро сите “вистински“ борци од НОВ биле припадници на Комунистичката партија или на Југославија или на Бугарија.

Не си во право да тврдиш дека оние што соработувале со Тито биле “вистинските“, бидејќи токму луѓето како Ченто кои беа единствено за НЕЗАВИСНА Македонија, беа прогласени за противници на режимот на Тито.

Оние што за тебе се вистински јас можам да ги прогласам за Србофили со секое право и така без престан.

Збориме за докажани бугарофили на дела, а не за нивните дедовци.

Ako chovek nema dovolno cvrsti dokazi se vodi spored kazhanoto i analiziranoto...spored mene dojdov do zakluchok deka pogolem procent na ova segashno VMRO i Bugarskoto ne se razlikuvaat ama bash vo nishto.Dovolno e da se prochita samo sloganot na Bugarskoto i se ke bide jasno t.e. ke se otkrie ogromna nepravda i valkanje na imeto na VMRO.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom