Кои се бугарофилите во ВМРО ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Eve edno mislenje od bivsh student na Todorovski :

7.od bivs student на 21.10.2008 во 19:54 напиша:
eeee profesore profesore.Uste koga bev vas student(pred 4 god) toa javno go iskazuvavte javno na site debati sto gi imavme.Duri imav i edna direktna raspravija po ova prasanje, koga site studenti javno ve osudija i me podrzaa mene.Ova go znaat studentite na koi ste im predavale, no relativno novo za makedonskata javnost.Mene ovaa vest deka se deklariral kako bugarin ne mi e nisto novo.sramota

P.S. Shteta shto neznaeme na koja tema diskutirale.

Не е тајна дека во салата за состаноци во ГШ на партијата ВМРО ДПМНЕ, на ѕидот, меѓу останатите револуционери стои и слика портрет на Ванчо Михајлов, од времето кога Љубчо Г. го назначија за претседател на партијата...сликата колку што знам сеуште стои...Без разлика на мотивите, која и да е личноста позади тоа име, кај народот влавот Јон Михаилу (В. Михајлов) е познат како крвник на македонскиот народ, и бугарски вазал чија цел била да ја присоедини Македонија кон Бугарија....Иако ова историски не е точно бидејќи Михајлов се борел и залагал за независна Македонија, но без Македонци во неа, односно бугари...негов проблем, мене не ме интересира тоа.

Она што ме интересира, има многу форумџии кои само површно категоризираат одредени субјекти за „бугарофили“, нарекувајќи ја партијата „дп„б“не“ итн, па дали ќе може оние кои добро и скоро добро ги познаваат работите и врските, еднаш засекогаш да направиме една листа кои се тие бугарофили во оваа партија? Значи, да не навлагаме пак во фазони од историја блиска или подалечна, туку за моменталната ситуација.

Ве молам, претпочитајте факти, очигледни активности и врски на личностите со таквата политика, имиња и презимиња.

Од админите ќе замолам будно да ја следат темата и да внимаваат на неранимајковски провокации, бидејќи сакам успешно да се направи таа листа, и да може со фактите јасно да се увериме дека е така.

Бујрум.
Ja ги Ja
Антонио Милошоски
Доста Димовска
Мартин Треневски
Љупчо Георгиевски

Гоце Георгиевски
Димитар Димитров

Марjан Попоски
Ѓеорѓи Боев
Андреј Лепавцев
Силвана Бонева

Зоран Тодоровски
Борис Змејковски

Ja ги Ja
Антонио Милошоски
Доста Димовска
Мартин Треневски
Љупчо Георгиевски
Гоце Георгиевски
Димитар Димитров
Марjан Попоски
Ѓеорѓи Боев
Андреј Лепавцев
Силвана Бонева
Зоран Тодоровски
Борис Змејковски
Бугар...
ти ова по семејно стебло или како???
:toe: :jaj:
Не ме буни вака од сабајле.
Што е ова...
некоја внатре-бугарска пресметка ???

п.с. Еве ви едно видео од еден понекогаш многу корисен дечко... :vozbud:

Тоа е ствар на слободна интерпретација.
Зарем Јунанистан е по `европски` од Татарстан?
Таму човековите права на македонците, албанците, власите, бугарите, турците и ромите не ностојат!
Значи, по кој критериум е Јунанистан по `европски` од Татарстан?

На друг можен инсинуаторски момент ти искоментирав, и ти го сфаќаш. Неисе, и мене ми смета шо ЕУ нема ретроактивен начин да казнува свои членки поради "неисполнување" на "принципите на ЕУ" како шо нас не пеглаат оправдувајќи се со 3-4 инциденти за време на изборите, или како шо им се закануваат на Хрватите после убиствата на Ходак и Пуханиќ.

Божем во Италија нема мафијашки убиства, божем Грција е рајот за демократска-самоопределба.
Ама, им се може.

А на темава, друга е поентата и дискусијата (која не може да помине без коментирање, чунким е атрактивна и осетлива тема за многумина) и би ве молел уште еднаш што повеќе да се држите до барањето на авторот и со аргументи да ги поткрепите вашите зборови. Пак ќе речам, хајде да направиме една Бела Книга, ама издржана - а не во продукција на издавачката куќа "Babeenee-deveteenee".

Гледам сите правите листа од луѓе кои одамна не се членови на ВМРО ДПМНЕ....потенцирав дека листата треба да се основа врз база на моменталната ситуација во гарнитурата...

Извини Трнко, ама Милошов, Бонева, Гвујо, Протуѓров, Бициклистички, Тодоровски, Димовска, Јанкуловска, Мијалков....сите сеуште се видни членови на ДПБНЕ!

Вистина, така е. Но освен за Милошов, за другите сеуште нема ништо, освен што се посочени дека се бугарофили...

Тој што обвинува, треба и да докаже нели...

Вистина, така е. Но освен за Милошов, за другите сеуште нема ништо, освен што се посочени дека се бугарофили...

Тој што обвинува, треба и да докаже нели...

Сами ќе си се докажат кога за тоа ќе дојде време,барем така одеше до сега, пример е Бај ЉуБчо. А и за што има потреба да се докажува ,кога однапред се знае одговорот од другата страна вие сте ``комуњари`` ``србофили`` итн.......За накрај кога самиот ќе докаже дека е тоа за што скоро сите го сметале ,разбира се освен членството ,ке биде извинете ја не сум од тука,па ќе му отворате топици предавник,бугараш.......

А што? Трнко, тебе ти побараа од верната дружина, како малку пописмен од останатите, да не испровоцираш, нас кајганџиите, за да се знае кој не му мисли арно на Пwемиеwот и неговата сурија на гладни пциштовидни ништожници и амебоидни фриказоиди од чувашко мршоебно сестротарабачко-деминутивна квисниншка провениенција.......на ист начин како што тоа го чинеше СДС кога беа на влас(т)???

Чудно Трнко, чудно, ама многу на тоа ме потсеќа.

Ja ги Ja
Антонио Милошоски o.k i мајмуните у зоолошка го знаат више
Доста Димовска о.к -ооо то ти е мама и шеф по бугараштво у дпмне
Мартин Треневски о.к -и за него и птиците пејат:Аз сам си б`лгарче
Љупчо Георгиевски хехехе - `војвода` Љубче Асен I Бугарски
Гоце Георгиевски ??? т`рсја објаснение
Димитар Димитров ооо стара гарда бугар.Вери бед пипл.
Марjан Попоски-??? Т`рсја објаснение
Ѓеорѓи Боев - ооо стара гарда Штипски бугар.Вери бед пипл.
Андреј Лепавцев уффф... вери бед пипл.
Силвана Бонева ороспу чоџук булгаристан да.
Зоран Тодоровски БАШ ОРОСПУ ЧОЏУК БУЛГАРИСТАН ДА.Ибне башка.
Борис Змејковски
ешек сафет`л булгаристан да.(за Змејко се однесува)

Гледам сите правите листа од луѓе кои одамна не се членови на ВМРО ДПМНЕ....потенцирав дека листата треба да се основа врз база на моменталната ситуација во гарнитурата...
Јас сум прилично неинформиран околу некои имиња кои што од бугар од МПО се посочени за баш-бугари.
Дали некој од вас има издржан коментар?

Сами ќе си се докажат кога за тоа ќе дојде време,барем така одеше до сега, пример е Бај ЉуБчо. А и за што има потреба да се докажува ,кога однапред се знае одговорот од другата страна вие сте ``комуњари`` ``србофили`` итн.......За накрај кога самиот ќе докаже дека е тоа за што скоро сите го сметале ,разбира се освен членството ,ке биде извинете ја не сум од тука,па ќе му отворате топици предавник,бугараш.......

Како информација, Југословенското раководство и структурите удбашки во Македонија сите што се залагаа за независна Македонија или пошироки права за Македонците автоматски ги прогласуваа за “бугарофили“- непријатели на државата, како би имале основа да ги тргнат.

Уште од стартот на ВМРО-ДПМНЕ се инсталирани струи кои во соработка со удбашките служби ќе се обидат да го оцрнат и маркираат ДПМНЕ со “пробугарски“ карактер како би народот изгубил доверба во онаа партија со која најмногу и најприродно се идентификуваа пред се поради историското значење на ВМРО, на кое народот се лепи ко мува за гомно, па потоа патот кон непречено владеење на “бившите“ комунисти ќе се исчистел,а сета контрола и благодети на власта ќе останеа во нивни раце.
Впрочем најтешко е да се одделиш од нешто кое си го имал цел живот нели.

Бај Љубчо стана БУГАР откако го напушти ДПМНЕ, никогаш не беше повикан на Суд за криминалот кога дојде СДСМ на власт.
Меѓутоа се повлече во сенка од политиката, па кој како сака нека си го интерпретира ова.

Него... дали ќе се докажело или не, никој неможе да тврди ништо однапред.
Во друг случај тоа би било само клевета поради политички интерес за оцрнување.

А проблемот кај нас е што политичариве не се способни да напредуваат преку докажување на своите способноси, туку преку валкање на конкурентите и газење преку туѓи животи.

Во контекст на темава ќе цитирам еденчлен на форумов

Во ВМРО ДПМНЕ имаш два вида на "бугарофили", по сценариото на службата,
едниот се глумците,кои глумеа бугарофилство,-Доста,Димитров,Линдро,Србиновски-настапуваа отворено и даваа "докази" дека ВМРО ДПМНЕ е пробугарска партија и вторите се оние кои требаа удрат "печат" дека бугараштвото е докажано со непобитни докази-кои службата ги подготвувала со години: Љубчо,Петровски и......
Петровски не ја извршил задачата за која бил студиозно и прецизно подготвуван.
Љубчо на крај ја изврши задачата ама во еден дел ја изигра службата.
Им ги зеде парите а неговото потврдено бугарофилство-земање Бугарско државјанство-ке остане некорисно за службата тој одамна не е дел на ВМРО ДПМНЕ.
Затоа многумина свесно односно во интерес на службата зборуваат како премиерот на Македонија има бугарско државјанство.
Да ти стане појасно оваа што го пишувам ке запрашаш некој постар можеби таткоти да ти објасни како мозе "докажани" бугараши како Димитар Димитров,Доста Димовска да дотуркаат така високо(Димитров професор на факултет,Димовска асистент) во животот во наука која е измислена и е под строга контрола на власта "МАРКСИЗАМ".

Како информација, Југословенското раководство и структурите удбашки во Македонија сите што се залагаа за независна Македонија или пошироки права за Македонците автоматски ги прогласуваа за “бугарофили“- непријатели на државата, како би имале основа да ги тргнат.

Уште од стартот на ВМРО-ДПМНЕ се инсталирани струи кои во соработка со удбашките служби ќе се обидат да го оцрнат и маркираат ДПМНЕ со “пробугарски“ карактер како би народот изгубил доверба во онаа партија со која најчесто се идентификуваа пред се поради историското значење на ВМРО, на кое народот се лепи ко мува за гомно, па потоа патот кон непречено владеење на “бившите“ комунисти ќе се исчистел,а сета контрола и благодети на власта ќе останеа во нивни раце.
Впрочем најтешко е да се одделиш од нешто кое си го имал цел живот нели.

Бај Љубчо стана БУГАР откако го напушти ДПМНЕ, никогаш не беше повикан на Суд за криминалот кога дојде СДСМ на власт.
Меѓутоа се повлече во сенка од политиката, па кој како сака нека си го интерпретира ова.

Него... дали ќе се докажело или не, никој неможе да тврди ништо однапред.
Во друг случај тоа би било само клевета поради политички интерес за оцрнување.

А проблемот кај нас е што политичариве не се способни да напредуваат преку докажување на своите способноси, туку преку валкање на конкурентите и газење преку туѓи животи.

Во контекст на темава ќе цитирам еденчлен на форумов

Демек Бај Љубчо се буди утрото после напуштањето на ВМРО и си вика ај абе ја се осеќам за Бугар од денес? Вакви приказни не држат веќе вода.За остатокот од постот не можам да речам дали е така или не,ама едно нешто ме чуди.Ако веќе се знае дека ете тие сите се инсталирани од комуњарите во ВМРО ,зошто тогаш не ги исклучат од партија и јавно да се оградат од нивните ставови ?Туку напротив сите до еден имаат видни функции во ВМРО? И што е најтрагично ,министерот за надворешни работи кој треба активно да работи на лобирање и претставување на Македонија ,има некој сомнителни размислувања околу истата?:toe:

А што? Трнко, тебе ти побараа од верната дружина, како малку пописмен од останатите, да не испровоцираш, нас кајганџиите, за да се знае кој не му мисли арно на Пwемиеwот и неговата сурија на гладни пциштовидни ништожници и амебоидни фриказоиди од чувашко мршоебно сестротарабачко-деминутивна квисниншка провениенција.......на ист начин како што тоа го чинеше СДС кога беа на влас(т)???

Чудно Трнко, чудно, ама многу на тоа ме потсеќа.

Нема ништо чудно бе Гаро, мене ме интересира едноставно со кого си имаме работа уствари ние...Немам јас „верна дружина“. Нормално за неупатен човек, и останатата публика која чита, е да се запраша „зошто луѓево ги обвинуваат за бугарофилство?“ Епа темата е точно за тоа, да им каже „ете зошто!“, воедно и на мене да ми одговори бидејќи од имињата кои се вртат на темава, само за три сум уверен и сигурен дека е вистина, за другите, само сомнеж затоа што не гледам докази сеуште за такво нешто...

А за листата пред некоја страна...

http://www.state.gov/s/cpr/rls/dpl/2001/3036.htm

Демек Бај Љубчо се буди утрото после напуштањето на ВМРО и си вика ај абе ја се осеќам за Бугар од денес? Вакви приказни не држат веќе вода.За остатокот од постот не можам да речам дали е така или не,ама едно нешто ме чуди.Ако веќе се знае дека ете тие сите се инсталирани од комуњарите во ВМРО ,зошто тогаш не ги исклучат од партија и јавно да се оградат од нивните ставови ?Туку напротив сите до еден имаат видни функции во ВМРО? И што е најтрагично ,министерот за надворешни работи кој треба активно да работи на лобирање и претставување на Македонија ,има некој сомнителни размислувања околу истата?:toe:

Па не држат вода, токму тоа го велам.

Се откри неговиот криминал (вилата на водно итн.) а СДСМ не презеде НИШТО, а следното утро Љубчо се сели во Благоевград и зема Бугарско државјанство.

Тоа што те чуди, треба на сите да ни биде јасно дека во “нашата“ државата Службата си има ПАРТИИ.

Она што останува е помладите генерации да расчистат со тие структури.

Во однос на Милошов и останати сомнителни, треба да се полемизира со научни факти наместо да се етикетира од “рукав“.

И она на кое треба да се обрне внимание е кога се истапува кон некого со етикета бугарофил на форумов и му се препишува некакви си “дружина“, а истото тоа е по принципите на Удбашките сценарија и вродени стереотипи кога некој ќе почне да размислува со своја глава наспротив вродените стандард класификациии за деградирање.

Сега ние не сме должни да останеме заложници на една конструирана историја за еден посебен политички систем на владеење, туку ние сме генерацијата која БАРА ОДГОВОРИ и ДОКАЗИ со отворени погледи и критики.

Се откри неговиот криминал (вилата на водно итн.) а СДСМ не презеде НИШТО, а следното утро Љубчо се сели во Благоевград и зема Бугарско државјанство.

И сега јас ова твое објаснување треба да го сварам ,како ете Бранко го натера Љубчо да направи криминал и да се осеќа за Бугарин?Ако е тоа така ,тогаш ја му симињам капа на Бране и СДСМ што успеваат оволку години да не играат куклен театар, вмро на власт а уствари тоа сдсм бил на власт ,чудни некој гледања на ситуацијата кога се работи за вмро.Е 100% те подржувам за тоа што СДСМ не го притегна
бај Љубче за криминалот.А богами ниту пак он нив ги притегна кога он беше властодржец.А види чудно па и сега никој не го гони ни едниот ни другиот:toe:

Она што останува е помладите генерации да расчистат со тие структури.

Помладите да расчистат ? Па 90% од владата ти се ``титови`` пионери,значи и они се дел од тие структури ?:toe:

Во однос на Милошов и останати сомнителни, треба да се полемизира со научни факти наместо да се етикетира од “рукав“.

Па не би рекол баш дека е од ракав извадена неговата наклонетост кон комшиите :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom