Ja vikam P'ta e mojot kreator i sto sega , koj e vo pravo ??Како не ви е јасно, покрај се она што ве опкружува... За секоја работа постои креатор, за секоја мешина постои исто така креатор, кој е така дизајниран да ги слуша заповедите на неговиот дизајнер... Епа драги пријатели, Аллах е оној дизајнер на се што постои! Па луѓето ги дизајнирал и им дал прирачник за работа тоа е светата книга Куранот!
И како може сега едно створение да го надмине неговиот створител?
Створеното никогаш не може да биде Господар!!!
Како може некој да помисли дека е подобар од Аллах, кога тој е негов створител и се околу него. Зарем не гледа се што го опкружува, зарем не го гледа распоредот на овој свет, зарем не гледа се дека е створено со некоја цел??? Кога никој од нас не може да создаде капка крв, ниту пак зрно песок!
Прашањето едноставно ќе го најдете. Никој не му е рамен на Аллах, никој не Му е сличен и Аллах не може да се одреди во просторот и времето!
Биди појасен и дај некои факти и сличности...Ja vikam P'ta e mojot kreator i sto sega , koj e vo pravo ??
ne go znaes mojot Bog ?? Ok , go znaes Isus ?Биди појасен и дај некои факти и сличности...
Тоа "Бог" ти е кажано во еднина, ај молимте стави множина "божества"!ne go znaes mojot Bog ?? Ok , go znaes Isus ?
Како не ви е јасно, покрај се она што ве опкружува... За секоја работа постои дизајнер, за секоја мешина постои исто така дизајнер, таа машина е дизајнирана да ги слуша заповедите на својот дизајнер (создател)... Епа драги пријатели, Аллах е оној дизајнер на се што постои! Па луѓето ги дизајнирал и им дал прирачник за работа тоа е светата книга Куранот!
И како може сега едно створение да го надмине неговиот створител?
Створеното никогаш не може да биде Господар!!!
Како може некој да помисли дека е подобар од Аллах, кога тој е негов створител и се околу него. Зарем не гледа се што го опкружува, зарем не го гледа распоредот на овој свет, зарем не гледа се дека е створено со некоја цел??? Кога никој од нас не може да создаде капка крв, ниту пак зрно песок!
Прашањето едноставно ќе го најдете. Никој не му е рамен на Аллах, никој не Му е сличен и Аллах не може да се одреди во просторот и времето!
Zasto mnozina ??Тоа "Бог" ти е кажано во еднина, ај молимте стави множина "божества"!
Отецот, Синот и Светиот Дух...!
Или грешка сум ?!
:pos2: Уште ова не сум го слушнал!Zasto mnozina ??
Samo eden e mojot Bog , P'taa !!!
Toa e brat mu na Isus , sto ne ti e jasno ??
Има многу причини, ама една од тие е тоа што ме создал, и ќе му бидам благодарен и ќе го следам неговото упатство... Покрај тоа што изразувам благодарност, си спремам место и за идниот Свет (Ахирет), кога му се заблагодарувам на Аллах тој пак ме наградува!И СЕ Е ТОА ШТО ВЕЛИШ ОК
ЗНАЕШ ВО НОВ ЗАВЕТ ИМА ЕДНА ГАРАНЦИЈА...."ВЕРЕН ( ДОВЕРЛИВ) Е БОГ"
ЗНАЧИ ПРАШАЊЕТО ДО ТЕБЕ Е
СО ШТО ТВОЈОТ БОГ АЛАХ
ЈА ЗАСЛУЖИ ТВОЈАТА ДОВЕРБА ЗА ТИ ДА МУ ЈА ПОДАРИШ БЕЗРЕЗЕРВНО
:pos2:
Има многу причини, ама една од тие е тоа што ме создал, и ќе му бидам благодарен и ќе го следам неговото упатство... Покрај тоа што изразувам благодарност, си спремам место и за идниот Свет (Ахирет), кога му се заблагодарувам на Аллах тој пак ме наградува!
Мислам дека сега сваќаш...
Слушај дечко... Со Аллахова милост јас сум на земјата, тоа значи дека доколку тој не сакал немаше и да бидам!МИСЛАМ ДЕКА ДУРИ СЕГА НЕ ТЕ СВАЌАМ................
ТЕБЕ БОГ ТЕ СОЗДАЛ ??????.........АУУУ ЧОВЕЧЕ ОПАСНО ТВРДЕЊЕ ИЗНЕСУВАШ
БИБЛИЈА ВЕЛИ БОГ ГИ СОЗДАЛ АДАМ ЕВА ....ДУРИ НОВ ЗАВЕТ КАЖУВА ДЕКА БОГ ГИ СОЗДАЛ НЕСОВРШЕНИ ............ПА ЗАМИСЛИ АДАМ ЖИВЕЕЛ БЕЗМАЛКУ 1000 ГОДИНИ
БИБЛИЈА КАЖУВА ДЕКА ПОСЛЕ АДАМ И ЕВА ...БОГ НЕ СОЗДАВА ПОВЕЌЕ ЛУЃЕ ТУКУ ТОА СИ Е НИВНА ОДЛУКА
ДЕ БИДИ ЉУБЕЗЕН ПОВИКАЈ СЕ НА ЦИТАТИ ОД КУРАНОТ ДА ПРОВЕРАМ ...САМО ШТО ГО СИМНАВ ОД НЕТ (МАЛКУ МИ Е ТЕЖОК ЗА ЧИТАЊЕ НА БОСАНСКИ АМА НЕМА ВЕЗЕ СЕ РАЗБИРА )...ЌЕ СЕ СНАЈДАМ НЕКАКО
ХМММММММММСлушај дечко... Со Аллахова милост јас сум на земјата, тоа значи дека доколку тој не сакал немаше и да бидам!
ne se Jenkite , Kosookite go izmislija toa ..Замислете,најнова вест: -Американците направиле вештачка сперма...ахааа... и направиле вештачка/и....(знаете де што,да не се изразувам до крај)......и така почнале да се раѓаат секој ден вештачки луѓе. :pos2: Нели атеист?
Ма иди бегај пријатељу,немој ме засмејавати.:pos2:
Тоа е погрешноста на твоето сфаќање на слободната и апсолутна воља. Според верското учење,што мислиш дали Бог ќе те повика на одговорност поради тоа што си се родил грд или личен, или сакат?ХМММММММММ
ОВА ВЕЌЕ БЕШЕ РАЗГЛЕДУВАНО НИЗ РАЗЛИЧНИ ТЕМИ
НЕ КАКО ПОСЕБНА
ПРАШАЊЕТО НА СЛОБОДНАТА ВОЛЈА И ПРЕДОДРЕДЕНОСТА
ВЕЛИШ СПОРЕД КУРАНОТ СЕ СЕ СЛУЧУВА СПОРЕД БОЖЈА ПРОМИСЛА !
ПА ТОГАШ КАДЕ Е НАША СЛОБОДНА ВОЛЈА
ВО ШТО СЕ СОСТОИ НАШЕТО ПРАВО НА ИЗБОР
АКО ВЕЌЕ БОГ ТОЛКУ МНОГУ СЕ МЕША ВО НАШИТЕ СУДБИНИ ?