Фан Клуб: Вардар

B

Beck's

Гостин
do Dolroks:

Pa ajde da pocnam od tamu deka te nervira sto gubite od vtoroklasni timovi,znaci ti se izigrav Dinamo ili Hajduk koi sto gi spomna,pa Shkendija bila vtoroklasna za tebe,ekipa koja dojde u Skopje,te pobedi,ti zede 3 boda,i vi go olesni patot za Vtora Liga.Vardar se natprevaruva u Mak 1 Liga,taka da ovde Shkendija ne e vtoroklasna ekipa.Dosega pokazala najubav fudbal od site timovi,sto i go priznale site sto igrale protiv nas.Za nas ova pobeda e premnogu znacajna.Zasto? zasto osvoivme 3 boda na gosti,zasto poleka se priblizuvame kon 1 mesto,mesto koe ne ti go dava trofejot na LS sto go spomna,nego ti dava pravo da ucevstvuvas vo nea.Drugo zasto kako sto spomnav vi "pomognavme" na patot kon 2 Liga.I sto sea,samo radi sto VARDAR eeeeeeej Vardar nema momci za da sobirat topki,site nie treba da ve sozalime i da vi pustime.Vie ne treba da se gordeete so minatoto nego treba da se sramite zasto sram e takov tim utre da se najde u 2 Liga,ete stom gi spomna Dinamo Zagreb,zamisli niv da im se sluci slednoto.golem sram.Ovie sto gi spomnav bolat znam i toa ti e Kompleks da jades la.na za drugite.Samoto toa sto Shkendija bese zgasnata od komunistickiot sistem ne ti dava pravo da prais sporedbi od minatoto,samoto toa sto Shkendija e Simbol na Albancite vo Makedonija ne ti dava za pravo da prais sporedba so Vardar,samoto toa sto gi znaeme odnosite Instituci-Albanci ne ti dava za pravo da sporedis makedonski klub so Albanski klub.Idi ti i tvojot Vardar najdi se na Albanskata super liga,i uz site diskriminacii i pritisoci so ke gi najdete tamu najdi se ti na finaleto na kupot(pa i so 300 molenja).Znaci sepak se raboti za nesto pogolemo od obicen "kondom" klub.No ete sega od kako Shkendija se najde na gorniot del na tabelata pocnuvaat i kompleksite.Zasto? pa ete ti spomnav Shkendija e isto ko vo Srbija da se natprevaruva Pristina i da najde visoko na tabelata.Ke puknat dusmanite znam,epa ke puknat.E nas sea ne boli k.r zasto vardar e na posledno mesto,pa ic ne ne boli,bas super atmosfera vladee,koa ke se vidi vardar blizu odpaganje.Znaci isto e neli i od sportivna strana(vasa strana) ako bi smenile mesta,sto i se slucilo u minatoto.E sea ti ne spomna no pisav od kaj kompleksite,od samoto toa sto vo slucaj Shkendija da ja predstavi ova drzava vo Evropa,lugeto ke pomislat deka Albanija ima +1 predstavnik a Makedonija -1

П

Паспарту

Гостин
do Dolroks:

Pa ajde da pocnam od tamu deka te nervira sto gubite od vtoroklasni timovi,znaci ti se izigrav Dinamo ili Hajduk koi sto gi spomna,pa Shkendija bila vtoroklasna za tebe,ekipa koja dojde u Skopje,te pobedi,ti zede 3 boda,i vi go olesni patot za Vtora Liga.Vardar se natprevaruva u Mak 1 Liga,taka da ovde Shkendija ne e vtoroklasna ekipa.Dosega pokazala najubav fudbal od site timovi,sto i go priznale site sto igrale protiv nas.Za nas ova pobeda e premnogu znacajna.Zasto? zasto osvoivme 3 boda na gosti,zasto poleka se priblizuvame kon 1 mesto,mesto koe ne ti go dava trofejot na LS sto go spomna,nego ti dava pravo da ucevstvuvas vo nea.Drugo zasto kako sto spomnav vi "pomognavme" na patot kon 2 Liga.I sto sea,samo radi sto VARDAR eeeeeeej Vardar nema momci za da sobirat topki,site nie treba da ve sozalime i da vi pustime.Vie ne treba da se gordeete so minatoto nego treba da se sramite zasto sram e takov tim utre da se najde u 2 Liga,ete stom gi spomna Dinamo Zagreb,zamisli niv da im se sluci slednoto.golem sram.Ovie sto gi spomnav bolat znam i toa ti e Kompleks da jades la.na za drugite.Samoto toa sto Shkendija bese zgasnata od komunistickiot sistem ne ti dava pravo da prais sporedbi od minatoto,samoto toa sto Shkendija e Simbol na Albancite vo Makedonija ne ti dava za pravo da prais sporedba so Vardar,samoto toa sto gi znaeme odnosite Instituci-Albanci ne ti dava za pravo da sporedis makedonski klub so Albanski klub.Idi ti i tvojot Vardar najdi se na Albanskata super liga,i uz site diskriminacii i pritisoci so ke gi najdete tamu najdi se ti na finaleto na kupot(pa i so 300 molenja).Znaci sepak se raboti za nesto pogolemo od obicen "kondom" klub.No ete sega od kako Shkendija se najde na gorniot del na tabelata pocnuvaat i kompleksite.Zasto? pa ete ti spomnav Shkendija e isto ko vo Srbija da se natprevaruva Pristina i da najde visoko na tabelata.Ke puknat dusmanite znam,epa ke puknat.E nas sea ne boli k.r zasto vardar e na posledno mesto,pa ic ne ne boli,bas super atmosfera vladee,koa ke se vidi vardar blizu odpaganje.Znaci isto e neli i od sportivna strana(vasa strana) ako bi smenile mesta,sto i se slucilo u minatoto.E sea ti ne spomna no pisav od kaj kompleksite,od samoto toa sto vo slucaj Shkendija da ja predstavi ova drzava vo Evropa,lugeto ke pomislat deka Albanija ima +1 predstavnik a Makedonija -1
Идриз или Менсур, Шкендија не е ништо повеќе од кондом клуб, не ми мешај комунисти, вмровци и апертхејди. Тоа ти е исто како јас да кажам дека сега Албанците не го сакаат Вардар, па ете го притиснале Хари и он потклекнал и гледа да го уништи, нели!? Јас убаво си пишав дека начекавте калакурница лига и затоа сте во горниот дел на табелата, а да е лигата малку посилна нема ни во првите 7-8 екипи да завршите, тоа не е комплекс, тоа е реалност. Ете ќе излезете во Европа, па ќе видиме дали јас сум во право или вие кои мислите дека чкендија е на рамништето на Јувентус или Интер, прва прилика и ќе ве прегази екипа од Азербејџан, освен ако не ги заколете кога ќе играте дома (нели вие љубители сте на колење противнички екипи). Никој не ти брани да се радуваш на победата, очигледно си слеп или пак намерно го рипаш тој дел што го пишав па еве ќе повторам уште еднаш: СЕ ОСВЕН ПОБЕДА НА ШКЕНДИЈА ПРОТИВ ВАРДАР ЌЕ БЕШЕ СЕНЗАЦИЈА! Ние со пораз ништо не губевме, а вие поради големите амбиции верувај дека многу повеќе ќе изгубевте доколку не победевте во саботата.

Ако не знаеш, а изгледа не знаеш, т.н. албански екипи од Македонија кои играле во некој европски куп се и Милано, Башкими, Слога, изгуглај малку повеќе пред да почнеш да кажуваш некои албански идеи со +1 или -1 екипа.

Се виде во втора лига колку не сте кондом клуб и навивачи и кога екипата немаше скршен денар, па така ќе ве видиме во многу скоро време (верувај) како и го докажувате истото.

МЕНЕ МЕ НЕРВИРА ТОА ШТО Е ВАРДАР ВО ОЧАЈНА СИТУАЦИЈА, ШТО ГО ИСПОКРАДОА, А ЗА чкендија МЕ БОЛИ ИСТО КОЛКУ ШТО МЕ БОЛИ ЗА ЛИЧНОСТА Ајдеми Попуши од косово ДАЛИ ВЧЕРА СЕ ИЗБАЊАЛ И ГИ ИЗМИЛ ЗАБИТЕ.

Поздрав!

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
И јас го загледувам ВикторГГ скоро секоја утакмица али никогаш не сум му пришол да се запознаам.Не знам зошто,ај нареден пат.:)

B

Beck's

Гостин
e sea ti pocna da se glupiras,da imase baba mi muda ti e toa.Znaci so zboris gluposti da bese ligata posilna,toa ne kompleks toa e realnost.Ajde kazi mi ti mene dali e realnost segasnovo ili tvoite halucinacii,pri kosmarite koi ti gi prireduva tvojot vardar.Da bese ligata posilna sigurno i Shkendija ke bese posilna,posto ako ne znaes,koa odpadnavme u vtora liga,ligata bese posilna pa bea doneseni ovie fudbaleri koi im drzaa cas fudbal na vardar.Znaci nemoj sea mene da bese toa,da bese ona.Kaj se ovie timovi sto gi spomna ti,Milano,Baskimi i Sloga,mislis deka nikoj ne se obidel da ja zgasne i Shkendija,ama ne moze da uspee posto ete e kondom klub.Gore dole Mes Que un Club za nas Albancite u MKD e Shkendija.Ubavo vikas deka te nervira toa sto vardar e vo mizerna situacija(citaj mizerna) zatoa nema potreba da ni kazes kako toa Shkendija bila mizerna,posto ocigledno e deka ne e.Pa zatoa ako ne te boli za drugite ednostavno ignoriraj takvi komentari

П

Паспарту

Гостин
e sea ti pocna da se glupiras,da imase baba mi muda ti e toa.Znaci so zboris gluposti da bese ligata posilna,toa ne kompleks toa e realnost.Ajde kazi mi ti mene dali e realnost segasnovo ili tvoite halucinacii,pri kosmarite koi ti gi prireduva tvojot vardar.Da bese ligata posilna sigurno i Shkendija ke bese posilna,posto ako ne znaes,koa odpadnavme u vtora liga,ligata bese posilna pa bea doneseni ovie fudbaleri koi im drzaa cas fudbal na vardar.Znaci nemoj sea mene da bese toa,da bese ona.Kaj se ovie timovi sto gi spomna ti,Milano,Baskimi i Sloga,mislis deka nikoj ne se obidel da ja zgasne i Shkendija,ama ne moze da uspee posto ete e kondom klub.Gore dole Mes Que un Club za nas Albancite u MKD e Shkendija.Ubavo vikas deka te nervira toa sto vardar e vo mizerna situacija(citaj mizerna) zatoa nema potreba da ni kazes kako toa Shkendija bila mizerna,posto ocigledno e deka ne e.Pa zatoa ako ne te boli za drugite ednostavno ignoriraj takvi komentari
Епа тогаш на твоите другарчиња во фан клуб чкендија кажи им да си лечат комплекси, не ми кажувај мене ок!? Ако не ти одговара, што ми реплицираш во мој фан клуб? Имаш ѕвој па исправај криви дрини таму...

A

Ali Pasha

Гостин
Не ме разбираш изгледа. За тоа надвор не знам што се случило, само разбрав дека многу од “Комити“ не биле расположени за тепање. Дел биле и тепале. Ама тоа незнам точно а и не е битно, надвор од битниот муабет е, а тој се води на стадион, не надвор.

Поентата ми е дека ако во Тетово јас отидам, на натпревар Шкендија - Вардар и си седнам на “неутрален“ дел на трибината каде нема ultras навивачи, дури и да се израдувам на гол на Вардар може да изедам ќутек зашто полиција нема да има. Ама ако покажам среден прст кога Вардар ќе даде гол на симпатизери на Шкендија најверојатно ќе изедам ќутек ако не добијам и куршум, после кој сосема веројатно е дека никој нема да одговара. Мислам, види ги примерите од дневно политичките случувања до сега. За разлика од мене во Тетово, во Скопје на Градски, кога Албанец покажува среден прст на Македонци се појавуваат експресно 20 џандари и ги предупредуваат навивачите на Вардар ќе бидат уапсени ако продолжат со провокации. Пази, на мој терен, на моја трибина, полиција “ме тепа“ мене, зашто противнички навијач провоцира. И не ми кажуј не е така, пошто бев на 5 метра од случувањето, знам многу добро како беше.

Ти биди ми поздравен сине, си ја создавате репутацијата сега, за кога работите ќе бидат средени да барате вие соживот и милост, ама Македонците никад нема да забораат дека биле репресирани во сопствената држава од сопствената полиција заради оние кои сакаат да ја злоупотребат наклонетоста на власта. :smir:
За натпреварот и неутралната трибина сепак организаторот (во овој случај Вардар) е одговорен за лошото планирање, бидејќи јас како гостински навијач доаѓам и пола саат дремам пред врата, и последниот момент се отварат вратите без да те насочат каде да се сместиш. Такви бевме над 100на дојдени од Тетово, и буквално бевме еден до друг со домаќините (имаше и со Лојал Фан дуксерки и комити - маички), а немаше воопшто полиција како тампон. Јас бев буквално у ложа на 4-5 седишта од домашните симпатизери, и тука не можеш да ги кривиш гостинските симпатизери туку организацијата. Јеби га некој во делириум ќе покаже среден прст, кога цело прво полувреме слушаа само пцовки и скандирања против нас и ништо друго од навивање од страна на комитите (валдја ќе се сложиш со тоа).
Во право си кога велиш за обратната ситуација во Тетово со Шкендија, бидејќи тогаш во неутралната трибина би биле 5000 од Шкендија и стотина од Вардар, Тетекс или било кој друг тим, и тогаш сигурно би се нашол некој лудак да ја предводи толпата за напад.
Но и завчера да имаше 2-3000 домаќини и 100на гостински навивачи во неутралната трибина, никој од гостинските не би се осмелил да покаже среден прст и да има и да нема полиција.
За тоа да сме привилегирани да те потсетам дека цели 50 години па се до 2001ва бевме бајаги во пододредена положба, ама ти и другите од македонскиот блок тешко дека ке можете да го разберете тоа (што е разбирливо, не ве обвинувам за тоа).
За играта тоа е, лигата ние катастрофа ние сме оваа година по ОК од другите, а на Вардар може да му се случи тоа што и се случи на Олимпија, да падне во втора лига, па да има успон.
Некој напиша дека го следиме клубот само кога има успеси, тотално ВРОНГ. Можеби немало организирано навивање ама секогаш сме биле над 2-3000 и во втора лига и кога сме имале партал тим.
Јас навивам за Вардар во прва лига, се разбира за доброто на фудбалот во Македонија, но и да падне во втора лига не е крајот.(иако е многу рано за прогнози)

П

Паспарту

Гостин
^^ Али Паша, доколку во Вардар не се донесат минимум 5-6 КВАЛИТЕТНИ фудбалери зимава, сигурен сум дека ќе играме во втора лига. Бодови можеме да бараме само дома против Силекс, Брегалница и уште некој тим, сите други во моментов се класа екипи за Вардар.

За политиките и наводното запоставување до 2001 подобро да не зборуваме, ете сега со 4одд можете се да бидете, од полицаец до министер. : )

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Некој напиша дека го следиме клубот само кога има успеси, тотално ВРОНГ. Можеби немало организирано навивање ама секогаш сме биле над 2-3000 и во втора лига и кога сме имале партал тим.
Ј
pa nikoj ne ti zbori za obicni navivaci tuku za ovie balistite koj lani bea aktivni samo na poslednite dve utakmici a na gosti bea aktivni samo protiv vardar i oni se pravat ultrasi bile najdobri na tifo scenata ova ona a nemaat vrska od navivanje aj sverceri pa moze da zborat zs svarno idat i imaat i pesni i se ama ovie se bagra i navivaat samo koga skendija e prva liga i toa na domasen teren i na gradski zoso znaat nikoj ne im moze niso najgolem stadion tesko se stignuva do protivnickite navivaci

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.395
Поени од реакции
16.622
Не можам да ги разберам овие oд шкендија. Го победија Вардар кој игра со деца од по 15-6 год и мислат освоиле ЛШ. :tapp:

Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
pa nikoj ne ti zbori za obicni navivaci tuku za ovie balistite koj lani bea aktivni samo na poslednite dve utakmici a na gosti bea aktivni samo protiv vardar i oni se pravat ultrasi bile najdobri na tifo scenata ova ona a nemaat vrska od navivanje aj sverceri pa moze da zborat zs svarno idat i imaat i pesni i se ama ovie se bagra i navivaat samo koga skendija e prva liga i toa na domasen teren i na gradski zoso znaat nikoj ne im moze niso najgolem stadion tesko se stignuva do protivnickite navivaci
1.Prvata sezona vo 2liga navivavme sekoj natprevar,2 sezona vo 2liga (100pati ja kazavme pricinata zas ne navivavme)zatoa sto imase nedorazbiranje vo upravatan na Ballistite
2.Za navivanje ostana ti da mi kazuvas ne sme imale pesni ncncnc imas na nas fan klub pesite i ti se prevedeni na MK jazik.Ti ne si bil vo tetovo pa da vidis koj se Ballistite,se vide vo subota koj e koj...
3.(ako zboris za gratski vo skopje)xaxaxxaxax pa ti si komedia,sme dosle sred skopje peeme,slavime,slavime vo edna tribina sedime i uste vagas mana tribinata bila golema xaxaxa,okolu gostuvanjata sme bile svegde ako sakas ce ti pokazam slike sme bile vo gorce vo gratski vo stip strumica,kratovo samo vo bitola ne sme bile no vo brzo vreme i tamu ce ne vidis

--- надополнето ---

bi sakal da me prasas koj gostuval vo tetovo:tv:

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.744
Поени од реакции
6.466
1.Prvata sezona vo 2liga navivavme sekoj natprevar,2 sezona vo 2liga (100pati ja kazavme pricinata zas ne navivavme)zatoa sto imase nedorazbiranje vo upravatan na Ballistite
2.Za navivanje ostana ti da mi kazuvas ne sme imale pesni ncncnc imas na nas fan klub pesite i ti se prevedeni na MK jazik.Ti ne si bil vo tetovo pa da vidis koj se Ballistite,se vide vo subota koj e koj...
3.(ako zboris za gratski vo skopje)xaxaxxaxax pa ti si komedia,sme dosle sred skopje peeme,slavime,slavime vo edna tribina sedime i uste vagas mana tribinata bila golema xaxaxa,okolu gostuvanjata sme bile svegde ako sakas ce ti pokazam slike sme bile vo gorce vo gratski vo stip strumica,kratovo samo vo bitola ne sme bile no vo brzo vreme i tamu ce ne vidis

--- надополнето ---

bi sakal da me prasas koj gostuval vo tetovo:tv:
Во Ѓорче не сте биле не лажи!!

Kajgana Shop

На врв Bottom