САД притиска за името

znaci se vide vistinskoto lice na nasite prijateli preku barata so pritisokot za imeto.site znaevme zasto ne priznaa2004 godina za da propadne referendumot.ako im trebaat vojnici za avganistan neka ja pritisnat grcija da popusti ako ne neka se gonat u p.m.stom ne se sposobni edni talibanci da gi pobedat sto treba da ocekuvas od takvi prijateli.pod itno prekin na pregovori i se znae deka imame edno ime biblisko.

care kazav prethodno prekin na pregovori i nema veke pritisoci da iam i na glasanje vo on kade 125 zemji ke glasaat za ili pak ke vidime koi ni se stvarno prijateli ili ne tapkaat po ramo i ne ohrabruvaat da prodolzime so pregovori.

care kazav prethodno prekin na pregovori i nema veke pritisoci da iam i na glasanje vo on kade 125 zemji ke glasaat za ili pak ke vidime koi ni se stvarno prijateli ili ne tapkaat po ramo i ne ohrabruvaat da prodolzime so pregovori.

Штом си се фатил за оро,подобро плеткај со нозете без врска но немој да го прекинуваш,ќе ти се налути “тапанџијата“.:toe:

da ama tapandzijata go vrti na druga strana oroto i zatoa treba da se prekine na vreme.ako go prekineme neka kaze nekoj spored megubarodno pravo dali treba da pregovarame za imeto.neka se glasa vo on zatoa sto tamu ne e se samo eu zemjite i prijatelot preku barata.

САД, ЕУ и сите крлежи што се појаки од нас економски 2454687687 пати се замараат со нас.
Нешто има и тоа е многу јако кај нас. :pos2:
За џабе не се крева толку џева со толку мала земја која што економски е до курац, нема толку жители, една светска карта кога ќе ја погледнеш едвај да ја најдеш... итн. :oeoeoe:
Не е дека имаат интерес од нас...Немаат ама баш никаков економски интерес!Се случува блоковска поделба од 45 па навака....А лошото е што сеуште мислиме дека некој ке не извади од овие какушки....!!!

da ama tapandzijata go vrti na druga strana oroto i zatoa treba da se prekine na vreme.ako go prekineme neka kaze nekoj spored megubarodno pravo dali treba da pregovarame za imeto.neka se glasa vo on zatoa sto tamu ne e se samo eu zemjite i prijatelot preku barata.

Всушност сите индиции говорат дека Гејците тоа го сакаат,а кај нас се шири лажен оптимизам дека во ОН ќе гласаат во наш интерес.Впрочем и на Гејците им се потрошија сите куршуми пред сопствената јавност па нема да можат повеќе да ја замајуваат сопствената јавност од внатрешниот арамилак да се правдаат поради името на северниот сосед.
Инаку да бидеме реални дека ОН доколку работеше принципиелно според сите меѓународни норми,немаше ни да дојде до вакви бесмислени преговори,ОН ни ја запржи чорбата па сега и ќе ја доврши токму онака како што сака Гејлада,без разлика дали ќе ги прекинеме разговорите или не.:toe:

Се плашам дека и немаме многу избор.Еден од малкуте избори е да се целосно изолираме (нешто слично како што направи Енвер Хоџа кога осети дека големите сили запнаа да ја делат Албанија),или пак да го видиме исходот од изборите во Америка,па ако победи Ѓупацот да тражиме чаре кај другите сили(Кина,Русија,Индија)иаку неверувам дека нешто многу би ни помогнале

Се плашам дека и немаме многу избор.Еден од малкуте избори е да се целосно изолираме (нешто слично како што направи Енвер Хоџа кога осети дека големите сили запнаа да ја делат Албанија),или пак да го видиме исходот од изборите во Америка,па ако победи Ѓупацот да тражиме чаре кај другите сили(Кина,Русија,Индија)иаку неверувам дека нешто многу би ни помогнале

Абе,Русија,Кина па и Индија не се тоа што беа во времето на Енвер,ми изгледаат како подобра опција дури и од САД барем во моментов,а енергетски дури подобри и од ЕУ.:toe:

Абе,Русија,Кина па и Индија не се тоа што беа во времето на Енвер,ми изгледаат како подобра опција дури и од САД барем во моментов,а енергетски дури подобри и од ЕУ.:toe:

Не да ти изгледа како подобра опција, туку ова е и најдобрата опција што нашата држава може да ја донесе. Мене едно не ми е јасно! Како може да има толку глуп народ и да вика дека САД ја подржува Македонија во спорот со името, а уствари САД ти вика смени име па ке влезеш ваму таму...Ако САД не подржува толку многу што не им кажат на гејците Македонија има едно име и никогаш нема да дозволиме да се смени? Е тоа веќе ке го сметам за вистинска подршка, а ова сега што го прават е само уствари игра со која сакаат да не испоебаат...:toe::toe:

Точно така,но проблемот е што од поделените интересни зони,ние спаѓаме под ЕУ и САД,и ако сега би се окренале кон овие источни земји,можеме да пројдеме и погадно од Србите.Што значи изолација и контакти со оние држави кои би можеле да имаме корист некако ни е најдобро решение,исто така да гледаме да ги вратиме имотите на Егејците во Грција па со тоа би добиле една карта плус во рацете.
И да бевме паметни,ке ги искористевме и оние со бугарските пасоши со што би ја зајакнале надворешната политика

Не да ти изгледа како подобра опција, туку ова е и најдобрата опција што нашата држава може да ја донесе. Мене едно не ми е јасно! Како може да има толку глуп народ и да вика дека САД ја подржува Македонија во спорот со името, а уствари САД ти вика смени име па ке влезеш ваму таму...Ако САД не подржува толку многу што не им кажат на гејците Македонија има едно име и никогаш нема да дозволиме да се смени? Е тоа веќе ке го сметам за вистинска подршка, а ова сега што го прават е само уствари игра со која сакаат да не испоебаат...:toe::toe:

Е не ти оди тоа така,во САД најсилно лоби по еврејското ти е грчкото

Е не ти оди тоа така,во САД најсилно лоби по еврејското ти е грчкото

Знам за тоа...Е што ти се вика гнасна грчна гнида еј, верувај да има како би ги истребил сите до еден мамето нивно нацистичко...:toe::pos2::pos2::kesa:

Точно така,но проблемот е што од поделените интересни зони,ние спаѓаме под ЕУ и САД,и ако сега би се окренале кон овие источни земји,можеме да пројдеме и погадно од Србите.Што значи изолација и контакти со оние држави кои би можеле да имаме корист некако ни е најдобро решение,исто така да гледаме да ги вратиме имотите на Егејците во Грција па со тоа би добиле една карта плус во рацете.
И да бевме паметни,ке ги искористевме и оние со бугарските пасоши со што би ја зајакнале надворешната политика

Ние не спаѓаме никаде,во тоа е проблемот.Зборот ми беше кога сме веќе под 17 годишна изолација,време е да си поработиме на пронаоѓање други пријатели.САД само ја злоупотребија нашата доверба,ветувајќи многу,а неисполнувајќи скоро ништо од ветеното.
Па и колку да е глупав човек ќе свати дека ниту ЕУ ниту САД веќе не се никаква опција за Македонија која толку долго ја држат во изолација како Македонците да се лепрозни,ебаго.:toe:

Напишано од FilipMacedon
Очекувано,особено ако победи Ѓупацот притисокот ке биде доста голем
Ма ѓупацот ќе победи, ќе го отепаат и ќе биде уште побетер со оној идиотон Бајден!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom