Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
незнаев кај да пишам па мислам дека тука би било добро.

Ај вака... ми треба мала помош... у размислување сум да купам телефон и тоа коа веќе бирам сакам марка бре... се мислам помеѓу HTC Touch Pro2 & HTC HD2. Е сеа... од мобимак космофон вип или незнам ти шо не ми се купува не за друго премногу е за мене да си дозволам да дадам толку пари за телефон... Мислам да си купам КИНЕСКИ телефон.. па сакам малце помош од вас шо е разлика помеѓу кинески и оригинал.. поточно знам од прилика шо е и како е оргинал си е оргинал кинеско си е кинеско.. ама друго ми емуабетот.. познавам 5 6 другари шо имаат кинески телефончиња и коа сум праел муабет со нив демек како асе задоволни од мобилните пошо нели кинески се сите ми имаат кажано дека топ си се си тераат најнормално ко шо треба и дека нема врска муабетот АБЕ КИНЕСКИ ЗА НЕДЕЛА ДЕНА КЕ ТИ СЕ ЗАЕБЕ... отудов у мобилара и таму баш прашував и дечкотѕо ми рече вака: ДРУГАР КИНЕСКИОТ ТЕЛЕФОН ИМА ГАРАНЦИЈА 24 СААТИ. АКО ЗА 24 СААТА НЕ ТИ СЕ РАСИПЕ ИЛИ АКО НЕ НАЈДЕШ НЕКОЈА ГРЕШКА У СОФТВЕРОТ НЕМА ДА ТИ СЕ РАСИПЕ БАРЕМ ГОДИНА ДЕНА ПОНАТАКА...

Би сакал да ми кажете нешо повеќе одолу кинескиве телефони квалитет и слично.. не очекувам којзане колку да се но сепак сакам и некое ваше мислење особено ако некој користи било каков кинески телефон...

инаку еве ги и телефончињата...
HTC HD2 HTC Touch Pro2

И уште нешто.. може ли некој да ми објасни што поточно значи - Multi-touch input method

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Ај вака... ми треба мала помош... у размислување сум да купам телефон и тоа коа веќе бирам сакам марка бре... се мислам помеѓу HTC Touch Pro2 & HTC HD2. Е сеа... од мобимак космофон вип или незнам ти шо не ми се купува не за друго премногу е за мене да си дозволам да дадам толку пари за телефон... Мислам да си купам КИНЕСКИ телефон.. па сакам малце помош од вас шо е разлика помеѓу кинески и оригинал.. поточно знам од прилика шо е и како е оргинал си е оргинал кинеско си е кинеско.. ама друго ми емуабетот.. познавам 5 6 другари шо имаат кинески телефончиња и коа сум праел муабет со нив демек како асе задоволни од мобилните пошо нели кинески се сите ми имаат кажано дека топ си се си тераат најнормално ко шо треба и дека нема врска муабетот АБЕ КИНЕСКИ ЗА НЕДЕЛА ДЕНА КЕ ТИ СЕ ЗАЕБЕ... отудов у мобилара и таму баш прашував и дечкотѕо ми рече вака: ДРУГАР КИНЕСКИОТ ТЕЛЕФОН ИМА ГАРАНЦИЈА 24 СААТИ. АКО ЗА 24 СААТА НЕ ТИ СЕ РАСИПЕ ИЛИ АКО НЕ НАЈДЕШ НЕКОЈА ГРЕШКА У СОФТВЕРОТ НЕМА ДА ТИ СЕ РАСИПЕ БАРЕМ ГОДИНА ДЕНА ПОНАТАКА...

Би сакал да ми кажете нешо повеќе одолу кинескиве телефони квалитет и слично.. не очекувам којзане колку да се но сепак сакам и некое ваше мислење особено ако некој користи било каков кинески телефон...

HTC HD2 HTC Touch Pro2

И уште нешто.. може ли некој да ми објасни што поточно значи - Multi-touch input method
Има разлика помеѓу овие две бре?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885

HTC HD2 HTC Touch Pro2

Од овие два HTC HD2 HTC Touch Pro2 дефинитивно многу подобар избор во секој поглед е HTC HD2 само што којзнае кога ќе дојде и колку ќе чини (околу 600 и повеќе евра од моја проценка)

е сеа кинески со оригинал нема врска ... се гледа и по гаранцијата 24 саати наспрема 1 година или 2 години зависи на кој модел во последно време т-мобиле даваат и 2 год гаранција на некои модели

значи оргинал и кинески нема споредба

Еве ти подобра споредба ... оргинал и ФАЛЦ :pos2:

П

Паган-др

Гостин
Ако земам мобилен што работи само на Т-Мобајл картица од Америка, ќе работи и со Македонска Т-Мобајл картица така?

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Ако земам мобилен што работи само на Т-Мобајл картица од Америка, ќе работи и со Македонска Т-Мобајл картица така?
Мислам дека не ! , Земи провери и осигури се!
Позз :salut:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Некоја програма за GPS да користам од Nokia N95?

Тоа што е Nokia Maps за ништо не ги бива, ни мапите ни прецизност ни ништо.

Значи сакам некоја програма за Nokia N95 со која ќе можам телефонот да го користам како GPS.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
муабетот ми беше кои се недостатоци на кинеските телефони.. ви спомнав и погоре иам другари шо имаат кинески и задоволни се нит им се расипале ни па некој проблем.. за тоа дека нема споредба оргинал со кинески јасно ми е.. муабетот беше КОЛКУ СЕ ИЗДРЖЛИВИ КИНЕСКИТЕ !!!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Нема да работи ...

Некоја програма за GPS да користам од Nokia N95?

Тоа што е Nokia Maps за ништо не ги бива, ни мапите ни прецизност ни ништо.

Значи сакам некоја програма за Nokia N95 со која ќе можам телефонот да го користам како GPS.
Стави си Гармин подобар нема ... туториал ТУКА

муабетот ми беше кои се недостатоци на кинеските телефони.. ви спомнав и погоре иам другари шо имаат кинески и задоволни се нит им се расипале ни па некој проблем.. за тоа дека нема споредба оргинал со кинески јасно ми е.. муабетот беше КОЛКУ СЕ ИЗДРЖЛИВИ КИНЕСКИТЕ !!!
Квалитетот како ќе се погоди :pos2:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
511
Поени од реакции
228
Ај да видиме дали има мастор за мојот проблем :)
Имам Nokia n97 сега за сега ме служеше добро, али пред некој ден на екранот ми се појави некаков error со опции за retry и stop и откако стиснав било што, меморијата односно drive E; воопшто неможе да се отвори или користи. Сите податоци во него отидоа. Пробав со restore factory settings, и слични работи али драјвот воопшто неможе да се активира. е сега дали знае некој зашто ова се случи, што е чаре и дали може да си ги вратам податоците?

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Стави си Гармин подобар нема ... туториал ТУКА

Торте, абе симна го и јас тај фајл, за оперативен систем Симбиан, ама нејке да се подигне гарминот поточно кажано за 3 чекор кога треба да се пронајде Гарминот и да се стартува од Мемориската картица.

Чаре нешо или ја грешам некаде?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Торте, абе симна го и јас тај фајл, за оперативен систем Симбиан, ама нејке да се подигне гарминот поточно кажано за 3 чекор кога треба да се пронајде Гарминот и да се стартува од Мемориската картица.

Чаре нешо или ја грешам некаде?
Ти грешиш ... побарај помош ТУКА

Kajgana Shop

На врв Bottom