Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Еве гледам и пред мене прашале за истото што сакав ја да прашам ... имам Sony Ericsson K770i и пробувам да се конектирам на нет ама ми вика дека треба да креирам интернет профил, а никаде неможам да најдам како да го направам тоа! На космофон сум :toe:
Ве молам за помош :smir:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Zdravo nov sum na forumot pa ako znae nekoj da mi kaze dali moze da se otkrie koj mi vrti so skrien broj? znaci imam problem veke podolgo vreme nekoj mi vrti so skrien broj strogo za vreme na vikendite! fala odnapred
обрати се во CSI
ако не успеат они да ти помогнат, т.е. неможат - Чак Норис може.

Алооо Луѓе!
некој мал процент од корисниците на Ти-Мобајл последниве 2 недели и следните неколку дена ќе имаат проблеми со мрежата, значи си имаш нормал мрежа - не си достапен, секојдневно ми доаѓаат вакви случаеви ;)

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Алооо Луѓе!
некој мал процент од корисниците на Ти-Мобајл последниве 2 недели и следните неколку дена ќе имаат проблеми со мрежата, значи си имаш нормал мрежа - не си достапен, секојдневно ми доаѓаат вакви случаеви ;)

OK Некро фала за известувањето.

:helou:

Член од
6 септември 2008
Мислења
58
Поени од реакции
8
Еве гледам и пред мене прашале за истото што сакав ја да прашам ... имам Sony Ericsson K770i и пробувам да се конектирам на нет ама ми вика дека треба да креирам интернет профил, а никаде неможам да најдам како да го направам тоа! На космофон сум :toe:
Ве молам за помош :smir:
Pisi dali si Pri-pejd ili post-pejd! Ako si post-pejd javi se na 124 i kazi im deka sakas da ti aktiviraat GPRS, za 15 minuti ke ti go aktiviraat, potoa ke goi nagodis telefonot spored ova upatstvo(mislam deka e isto za tvojot i za K810) http://www.cosmofon.com.mk/?SectionID=118&pArtID=193&pDetail=Y
(dole na sajtot klikni na + do GPRS подесувања).! Ako si pri-pejd e pokomplikovano treba prvo da si kupis megabajti pa da surfas, za ova javi se na 124 i se ke ti objasnat!!! Pisi sto si napravil! Pozdrav!

Zombie

...resistance is futile...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
388
Поени од реакции
46
Имам проблем со дисплејот на н82ка. (барем мислам дека е до дисплејот...) Се појавија паралелни вертикални црни линии.Погоре се губат а во долниот дел скоро и ништо да не се чита. Ако има некоја слика што е по светла (на пр. цела бела) таков е случајот, а ако е потемна, на пр. оригиналната позадина на н82ка-та се губат линиите ама brightens-от е слаб. Ај ако може некој да ми каже дали е дисплејот за***н или што е?И ако е дисплејот колку може да кошта нов?
фала однапред:smir:

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Pisi dali si Pri-pejd ili post-pejd! Ako si post-pejd javi se na 124 i kazi im deka sakas da ti aktiviraat GPRS, za 15 minuti ke ti go aktiviraat, potoa ke goi nagodis telefonot spored ova upatstvo(mislam deka e isto za tvojot i za K810) http://www.cosmofon.com.mk/?SectionID=118&pArtID=193&pDetail=Y
(dole na sajtot klikni na + do GPRS подесувања).! Ako si pri-pejd e pokomplikovano treba prvo da si kupis megabajti pa da surfas, za ova javi se na 124 i se ke ti objasnat!!! Pisi sto si napravil! Pozdrav!
Покрај постечките интернет пакети може да ја користите услугата GPRS интернет може да ја користите со тарифирање во реално време. Наплатениот износ ќе биде директно одземен од Вашата при-пејд сметка истовремено како што се остварува GPRS интернет сообраќајот. Цената на GPRS интернет услугата е 30 ден/ MB + 18% ДДВ, со интервал на тарифирање 10 КВ.
е вака сакам!а мора да имам креирано профил а незнам што треба се да внесам:place:иначе на при пејд сум ... ако има чаре кажувај :wink: Фала!

Член од
6 септември 2008
Мислења
58
Поени од реакции
8
Znaci mora da go nagodis telefonot na ovoj nacin:
Од главното мени одберете Settings, Select
Со стрелките одберете го менито Connectivity
Одберете Data communication, Select
Одберете Data accounts, Select
Одберете New account, Add
Одберете PS data, Select
Напишете Cosmofon GPRS, Continue
Одберете APN, Edit
Напишете internet, OK
Одберете Save
Во менито Connectivity одберете Internet settings, Select
Одберете Internet profiles, Select
Одберете New profile, Add
Одберете Name, Add
Напишете Cosmofon GPRS, OK
Одберете Connect using, Select
Одберете Cosmofon GPRS, Select
Одберете Save
Во менито Internet settings одберете Settings for Java, Select
Во менито Internet profiles одберете Cosmofon GPRS, Select
Во менито Connectivity одберете Streaming settings, Select
Одберете Connect using, Select
Одберете Cosmofon GPRS, Select
Одберете Save
Bas kako sto e tuka, taka pisuvaj vo telefonot!!!!

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Еве сега пробував да отворам некоја страна ама пишува Connection failure. Check settings. If problem persist please contact your operator for support.
Ама може како што рече torrent
инаку космофон работат нешто на интернетот мене ме известија по смс и ке треба нови сетинзи кој сега за сега не се објавени
поради тоа што работат на интернетот. Сепак фала на помошта па се надевам новите сетинзи кога ќе ги објават, ќе можам да ги најдам на форумов:wink:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Ne znaev kaj da prasam pa aj tuka: mi kazaa ima ponuda od Cosmofon da platis od prilika 150 den mesecno i ke zboris so eden broj kolku sakas eden mesec. Me interesira dali ovaa ponuda e za post-pejd ili pri-pejd korisnicite? Tnx

Член од
7 мај 2007
Мислења
169
Поени од реакции
119
Ne znaev kaj da prasam pa aj tuka: mi kazaa ima ponuda od Cosmofon da platis od prilika 150 den mesecno i ke zboris so eden broj kolku sakas eden mesec. Me interesira dali ovaa ponuda e za post-pejd ili pri-pejd korisnicite? Tnx
Понудава важи само за пост-пејд корисници

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
пред две недели зедов самсунг е590 ми дадоа усб кабле ама неможи да префрла не го чита помош...не ми дадоа цд со драјвери на никој нему дадоа ... пробав да симнам ама нема....некој сове:smir:

Член од
6 септември 2008
Мислења
58
Поени од реакции
8
Uslugata se odnesuva samo na post-pejd korisnicite i cini 150 denari+19%DDV=okolu 170denari!

Kajgana Shop

На врв Bottom