Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

Член од
15 октомври 2007
Мислења
101
Поени од реакции
0
Би ве замолил за помош.Имам Nokia 6230,само што од пред некое време почна да заебава.Батеријата некогаш си држи нормално 3 - 4 дена,а некогаш знае да се испразни и за 24 саата,при нормално користење исто како и кога држи по 3 - 4 дена.А и Блутутот некогаш се уклучува а некогаш не,почесто не се уклучува, значи не е расипан,пошто нели ако е расипан нема никад да се уклучува.Па некој нека пише ако имал слично искуство,или ако знае што му е отприлика се разбира пак доколку имал искуство.
Однапред ви благодарам.

А да мислам дека некој ми рече дека може да е заебана некоја стаклена плоча, и од тоа да се зафркнал софтверот и да зафркава цел телефон,и дека мора да ја сменам.Знае ли некој колку би цинела таа поправка.Односно нова стаклена плоча (поима немам што е тоа)и нов софтвер,И дали на 6230 може да се стави софтвер од 6230и .

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
bluetooth chip ili modem kako sakas nareci go.

30 evra e ako e 6230
35 evra ako e 6230i

softver nemoze da se stavi od 6230i.

baterijata ti ja prazni poradi toj bluetooth chip, u skoro vreme moze i so tek na vreme da bidesh i nedostapen.

p.s. ne e sekogas sigurno deka e do modemot, nekogas moze samo pm fajlovite treba da se vratat nazad t.e. da se preinstaliraat tie fajlovi na nekoj nacin rabotat kako drajveri, ti ima napraveno nekad problem so polnenjeto? primer za 20 min da e polna baterijata ili da ti pise reconect charger ili voopsto da ne polni ili koga ke go izvadish od polnjac da prodolzat crtickite pak da setaat? ko demek se polni.

sorry sto ne pisav na kirilica - nekoj virus me paralizira :)

Z

ZeroStyle

Гостин
Еее имам сони ериксон к750и...кога го ставам да ми се пуни...не се пуни...!! Пробав и со друг пуњач...исправен,пак нејќе?? Шо е проблемот...Тоа таму кај што се става полначот да не треба да го сменам тоа или??

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Еее имам сони ериксон к750и...кога го ставам да ми се пуни...не се пуни...!! Пробав и со друг пуњач...исправен,пак нејќе?? Шо е проблемот...Тоа таму кај што се става полначот да не треба да го сменам тоа или??
probaj iscisti go so alkohol 96% ili aceton ili z`ta kavadarecka :pos: ako neke ni so toa treba da go smenis. 400 denari kosta.

Член од
15 октомври 2007
Мислења
101
Поени од реакции
0

30 evra e ako e 6230
35 evra ako e 6230i

baterijata ti ja prazni poradi toj bluetooth chip, u skoro vreme moze i so tek na vreme da bidesh i nedostapen.

p.s. ne e sekogas sigurno deka e do modemot, nekogas moze samo pm fajlovite treba da se vratat nazad t.e. da se preinstaliraat tie fajlovi na nekoj nacin rabotat kako drajveri, ti ima napraveno nekad problem so polnenjeto? primer za 20 min da e polna baterijata ili da ti pise reconect charger ili voopsto da ne polni ili koga ke go izvadish od polnjac da prodolzat crtickite pak da setaat? ko demek se polni.

Фала многу.Се нема случено ништо од тоа што наброја,освен што горе десно во ќошот од време на време се појавува некое штознам како отворено катанче изгелда или така некако,онака само ке трепне од време на време при пракање порака,спуштање или слично.
Во секој случај фала уште еднаш,нека работи додека работи телефонов,кога ке цркне скроз тогашке му ја мислам.
30 евра многу ми се гледаат за поправка да ги дадам,кога цел телефон на старо иде околу 3000 - 4000 ден.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
sum zaborail i da pisham. Otidi do najbliskiot servis - ako e do PM fajlovite toa bi te kostalo maksimum 600 denari.

Член од
15 октомври 2007
Мислења
101
Поени од реакции
0

30 evra e ako e 6230
35 evra ako e 6230i

sum zaborail i da pisham. Otidi do najbliskiot servis - ako e do PM fajlovite toa bi te kostalo maksimum 600 denari.
Фала и за ова.Е за 600 ден.може да се дадат за поправка.фала

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
Абе Некро...
Кога го ставам телефонот на полначот почнува да се полни и по некое време се исклучува (полнењето). Го мотам 2-3 пати кабелот околу телефонот и се полни без проблем. Е сега дали проблемот во полначот или во телефонот?

Z

ZeroStyle

Гостин
Не бе ...Го исчистив тоа каде што се става полначот и сега е Ок се...ФАЛА НЕКРО :)

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Абе Некро...
Кога го ставам телефонот на полначот почнува да се полни и по некое време се исклучува (полнењето). Го мотам 2-3 пати кабелот околу телефонот и се полни без проблем. Е сега дали проблемот во полначот или во телефонот?
види го кабелот од полњачот, ако ти изгледа премногу извиткано т.е. оштетено до него би било - пробај со друг полњач. :)

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Nekro aj ako mozes kazi mi nesto za Nokia 7710,da ne ima nekoja mana...sakam da zamenam Sony Ericsson P910i za taa Nokia,deckoto mi vika deka ima GPS kako N95 a gleam na net ne go pisuva toa...kazi mi sto mislis za telefonov

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
olitea ubo ti kaza, ama ako zamenata e glaa za glaa se isplati. Pred se e nokia i mn redok model - sto znaci deka ke bides poseben :d mani ne bi trebalo da ima telefonot, pred se zasto e redok - i dobro go cuvaat lugeto najverojatno ama kako i da e nitu edna nokia od 7xxx serijata vo princip nema mani.

Kajgana Shop

На врв Bottom