- Член од
- 18 август 2008
- Мислења
- 680
- Поени од реакции
- 34
SE "OTKRIVA" a do koga ke trae navistina ne znam.
Otkriena i grobnica na kojasto Pela i Vergina ne i se do kolena!
Mozebi...SE "OTKRIVA" a do koga ke trae navistina ne znam.
A шо врска Пелагонци Македонци ?!?!Откривање на престолнината на Пелагонците, градот Пелагон според мене е најзначајно во вакви тешки моменти за Македонија.Таму би требало да има непобитни докази за нас Македонците и Македонија.Останува да се утврди и да се истражи дали навистина била на врвот Висока во близина на с.Бонче и да се извојува археолошка победа.
Целосна поддршка за археолошката офанзива.
А шо биле Пелагонците?Пелагонците отсекогаш биле Македонци и се работи за една од четирите Македонски престолнини.На Пр.денеска се користи како термин Мариовци.Значи не е битно дали Пелагонија го доби името по племето Пелагонци или Пелагонците по незе битно е дека тие се Антички Македонци(научно докажано).A шо врска Пелагонци Македонци ?!?!
На тие откритиа нек му се радваат Пелагонците, Ние сме Македонци и треба да си ја истражуваме нашата историја а не туѓата.
ИJАА...SE "OTKRIVA" a do koga ke trae navistina ne znam.
Ко што би рекла Бакојани „Вие сте СЛАВО Македонци“ а ти би одговорил „РАЗБИРА СЕ“Пелагонци, Пелазги, Пела, Белото море.
Цивилизацијата на Еге, континуитетот на цивилизацијата на Словенскиот народ од ариевско време до денес. (Ариевци,Пелазги,Бриги,Венети,Македонци...).
Ко што би рекла Бакојани „Вие сте СЛАВО Македонци“ а ти би одговорил „РАЗБИРА СЕ“