Дали некој од СДСМ зеде мито да не' прекрсти во ФИРОМ 1993 г.?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
пер извини што се убацувам вака но ова е најпростиот пост што сум го прочитал,ти тоа озбилно го мислиш што го пиша или???СДСМ се за промена на името и ти треба само да завршиш трето оделение за да го разбереш тоа.
Eve ti neshto poopshirno da razberesh sho se sluchilo za vreme ne SDSM pred 4god.Pa mozhe ke ti tekne dali e SDSM za promena na ime.Nego muabetot beshe ako nie kako Makedonci ni e priznaen jazik i identitet kako Makedonci togash kako sho vikaat od SDSM so svitkana kichma vo EU ama ne i skrshena.

Kako glasea porakite za Ustavnoto Ime vo poslednite 4god.

2004:

Ova e silna poraka, za koja smetame deka ke bide cekor kon zatvoranjeto na prasanjeto na naseto ustavno ime, negovoto prifakanje od celata megjunarodnata zaednica, osobeno od clenkite na Evropskata Unija.

2008:

Бакојани се одбранила од американскиот притисок

Бакојани успешно се одбранила од силниот американски притисок. Ваква е оценката во владино-медиумските кругови во Грција по средбата Рајс-Бакојани вчера во Берлин.

Според информациите на А1, наводниот конкретен план, којшто Рајс вчера го презентирала во Берлин, во себе содржи делови од рамката којашто Нимиц ја предложи во ноември во Њујорк, но и од пакетот којшто на двете страни им беше доставен во Виена.

Во него има неколку различни варијанти за тоа кое би можело да биде новото име за меѓународна употреба, но и неколку многу важни моменти кои се суштински за зачувување на македонскиот идентитет.

Неофицијално се дознава дека предлогот што Нимиц го даде во Виена, според кој името на нацијата и јазикот се македонски, без разлика кое име ќе биде договорено, остануваат и понатаму да бидат неменлива категорија.

Веројатно затоа и весникот „Катимерини“, близок до Владата на Неа демократија, известува дека Бакојани остро се спротивставила на можноста македонската нација и македонскиот јазик да стојат во каква било формална документација предложена од Нимиц.

P.S. Klikni na linkot i vidi sam.

http://mk.oneworld.net/article/view/97460/1/3765

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Eve ti neshto poopshirno da razberesh sho se sluchilo za vreme ne SDSM pred 4god.Pa mozhe ke ti tekne dali e SDSM za promena na ime.Nego muabetot beshe ako nie kako Makedonci ni e priznaen jazik i identitet kako Makedonci togash kako sho vikaat od SDSM so svitkana kichma vo EU ama ne i skrshena.
Свиткана кичма (рбет) значи само едно.......некој ти го начукал до уши.:toe:

LordCalipso

Староседелец
Член од
10 септември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
54
Nema SDSM dobieno potkup tuku Gazdata na SDSM se znae Branko Crvenkovski

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44

Kako glasea porakite za Ustavnoto Ime vo poslednite 4god.

2004:

Ova e silna poraka, za koja smetame deka ke bide cekor kon zatvoranjeto na prasanjeto na naseto ustavno ime, negovoto prifakanje od celata megjunarodnata zaednica, osobeno od clenkite na Evropskata Unija.

2008:

Бакојани се одбранила од американскиот притисок

Бакојани успешно се одбранила од силниот американски притисок. Ваква е оценката во владино-медиумските кругови во Грција по средбата Рајс-Бакојани вчера во Берлин.

Според информациите на А1, наводниот конкретен план, којшто Рајс вчера го презентирала во Берлин, во себе содржи делови од рамката којашто Нимиц ја предложи во ноември во Њујорк, но и од пакетот којшто на двете страни им беше доставен во Виена.

Во него има неколку различни варијанти за тоа кое би можело да биде новото име за меѓународна употреба, но и неколку многу важни моменти кои се суштински за зачувување на македонскиот идентитет.

Неофицијално се дознава дека предлогот што Нимиц го даде во Виена, според кој името на нацијата и јазикот се македонски, без разлика кое име ќе биде договорено, остануваат и понатаму да бидат неменлива категорија.

Веројатно затоа и весникот „Катимерини“, близок до Владата на Неа демократија, известува дека Бакојани остро се спротивставила на можноста македонската нација и македонскиот јазик да стојат во каква било формална документација предложена од Нимиц.

P.S. Klikni na linkot i vidi sam.

http://mk.oneworld.net/article/view/97460/1/3765
Човече бар да ти даваа овие по некој денар...СДС ова СДС она...досаден си као пролив.

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Нема врска, важно е дека со Јунанистанската циганарија имаме `добрососедски` односи. Наследство од времето на великоспрскиот комунистички окупаторски апаратус. (Таканаречената Југославија).

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Човече бар да ти даваа овие по некој денар...СДС ова СДС она...досаден си као пролив.
Nemas neshto popametno da replicirash na ona shto go postirav kako argument i dokaz deka vo 2004ta odnosite nashi so Grcite bea odlichno a sega se i te kako raznishani?I ako seushte gi neguvavme tie prijatelski odnosi nemashe da imame ova shto go imame denes.Toa beshe poentata ne za drugoto.

Нема врска, важно е дека со Јунанистанската циганарија имаме `добрососедски` односи. Наследство од времето на великоспрскиот комунистички окупаторски апаратус. (Таканаречената Југославија).
Ne e nasledstvo...ushte vo 91vata godina po osamostojuvanjeto Grcija beshe nastroena neprijatelski...ama poradi dobrata nadvoreshna politika i neguvanje na dobrososedski odnosi uspeavme da vospostavime prijatelstvo so Grcite.Pa sakaa nekjea vo 2004ta go goltnaa porazot i te kako.

Nema SDSM dobieno potkup tuku Gazdata na SDSM se znae Branko Crvenkovski
I poentava ti e Branko dobil potkup za shto? I samiot neznaesh...bar dovrshi ja rechenicata...topicov e Latasovski stil...plus off topic si da mu se snevidi :nesum:

Свиткана кичма (рбет) значи само едно.......некој ти го начукал до уши.:toe:
Koj toa bre...si chul nash politichar deka saka da ja vidi Republika Makedonija vo EU po sekoja cena? Teshko deka ke uspeesh da najdesh takov...Koga G'uevski ja imashe prvata shansa vo Bukurest da go reshi problemot ushte togash za Republika Makedonija Skopje se soglasi i izbega a potoa go gleame na TV kaj vika : Glava daval ama ime ne daval.I kako ke mi go nachukaat do ushi koga so samiot vlez ke bidime ramnopravni chlenki na zemjite vo EU?Aj ushte taa konspiracija od tebe da ja chujam :smir:

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Сите земаат по некој денар за да не/ве држат во сегашниот вакум

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Nemas neshto popametno da replicirash na ona shto go postirav kako argument i dokaz deka vo 2004ta odnosite nashi so Grcite bea odlichno a sega se i te kako raznishani?I ako seushte gi neguvavme tie prijatelski odnosi nemashe da imame ova shto go imame denes.Toa beshe poentata ne za drugoto.

Ne e nasledstvo...ushte vo 91vata godina po osamostojuvanjeto Grcija beshe nastroena neprijatelski...ama poradi dobrata nadvoreshna politika i neguvanje na dobrososedski odnosi uspeavme da vospostavime prijatelstvo so Grcite.Pa sakaa nekjea vo 2004ta go goltnaa porazot i te kako.

I poentava ti e Branko dobil potkup za shto? I samiot neznaesh...bar dovrshi ja rechenicata...topicov e Latasovski stil...plus off topic si da mu se snevidi :nesum:

Koj toa bre...si chul nash politichar deka saka da ja vidi Republika Makedonija vo EU po sekoja cena? Teshko deka ke uspeesh da najdesh takov...Koga G'uevski ja imashe prvata shansa vo Bukurest da go reshi problemot ushte togash za Republika Makedonija Skopje se soglasi i izbega a potoa go gleame na TV kaj vika : Glava daval ama ime ne daval.I kako ke mi go nachukaat do ushi koga so samiot vlez ke bidime ramnopravni chlenki na zemjite vo EU?Aj ushte taa konspiracija od tebe da ja chujam :smir:
Кој аргумент комуњарски ќе ни презентираш ти овде..а??
Сите вас треба на првата појака гранка да ве „закачат„..тоа е за вас правиот одговор..и единствено исправен..
:pos2:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Koga G'uevski ja imashe prvata shansa vo Bukurest da go reshi problemot ushte togash za Republika Makedonija Skopje se soglasi i izbega a potoa go gleame na TV kaj vika : Glava daval ama ime ne daval.I kako ke mi go nachukaat do ushi koga so samiot vlez ke bidime ramnopravni chlenki na zemjite vo EU?Aj ushte taa konspiracija od tebe da ja chujam :smir:
- Кога веќе мелеш ко воденица напиши ја работата до крај.....груевски немаше шанса да го реши проблемот во Букурешт од едноставна причина што грчките педери не се согласуваа со предлогот (Република Македонија(Скопје)) и на лице место понудија друг предлог крајно понижувачки.:toe:

- Рамноправни???? како какви????????....Tera inkognita?!?:drk:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Normalno...tuka e lav da ni izleze so nekoja stilska figura od tipot na SDSM i Branko e kriv i kraj...chudi se shto te snashlo posle.

Член од
25 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
5
Ushte ke diskutirate zoshto i kako, poshto se izrodi i lopovi..shto drugo ne vi e jasno za SDS?
Edniot dojde od Beograd da ja vodi Makedonija vo toj znachen period na tranzicija a drugiot so skrsteni race i sednat koga se intonirashe Makedonskata himna.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Ushte ke diskutirate zoshto i kako, poshto se izrodi i lopovi..shto drugo ne vi e jasno za SDS?
Edniot dojde od Beograd da ja vodi Makedonija vo toj znachen period na tranzicija a drugiot so skrsteni race i sednat koga se intonirashe Makedonskata himna.
Па тој едниот не дојде сам од Белград,го доведоа некои видни ДПМНЕ-овци.А другиот роден во Босна,и научен на старата Босанска изрека:-Збогум Босно-одам за Сараево,ја практицираше и во Македонија.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Две работи... Како прво, едно прашање до сите што го бранат Брнако а плукаат по Груевски, и за нивните опоненти, што го бранат Груевски а плукаат по Црвенковски.... А вие примате мито од нив или од било кого?

Бидејќи не е паметно да го правите тоа без финансиска надокнада. Искрено. И немој некој од вас да ми кажал дека тоа го прави од патриотски причини, или заради Македонија, оти нејќам и од вас Гоце да се превртува во гроб!!! Прости луѓе како вас не можат да бидат патриоти, вие сте аморфна маса која што лесно може секој да ја обликува. Прашајте ги Туџман, Караџич, Милошевич, Изетбегович, и остали како народ патриотски гинеше без причина за големосрпски, големохрватски и големомуслимански причини, а гореспоменатите како одмараа по јахти и си ги пунеа сметките, и ич таквоето не ги болеше за Џон Доу.

Р.Ѕ. Порака до Битушанец... 3 работи машко

1) Сите ние сме дојдени од Африка. Сите наши предци на луѓето од целата планета живееле на територијата на денешни Конго, ДРКонго, Камерун, Габон, Кенија и Танзанија. Али ако ти е битно кој со какво потекло е во новата историја слушај го ова:

2) Направени се антрополошки испитувања. Македонците и Бугарите се со потполно исто потекло. Ќефалометриските испитувања имаат докажано дека луѓето кои што живеат на територија на денешна Македонија, Бугарија и Северна Грција имаат 60% на гени - пази ова - од ОТОМАНСКО ПОТЕКЛО. Да, да 500 години турците ги напрајле парче од силување жените на гореспоменатите територии, ама резултатот е тој.

анд фајнали

3) Чисто информативно... Ти си генетски посличен и покомпатибилен со некој црнец/јапонец/албанец/грк/бугарин/еским со иста крвна група како твојата отколку со македонец со различна.. 4 грвни крупи сме мајку му у цел свет.

Ама и за жал 2 типа на луѓе... Паметни, ведри, насмеани космполити, и глупи, тупи и ограничени ултранационалисти кои што во ништо друго во својот живот не можат да најдат смисла (не се способни) освен во плукање по другите нации!!!

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Normalno...tuka e lav da ni izleze so nekoja stilska figura od tipot na SDSM i Branko e kriv i kraj...chudi se shto te snashlo posle.
Време е стасано ..за требење на све што е вампирско заостанато во Македонија..
Сите гледаме ...ама сега ...до каде не доведе нивната погубна политика ..навреме ја крстија за ногу "мудра"..продадените пера фиромски
:salut:

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Односите со Гејлада од нашето осамостојување до сега грубо изгледаат овака:
Прво ни ставаат ултиматум за влегувањето во ОН,и ние стануваме БЈРМ
После нешто им засметува знамето наше,и ни опнуваат ембарго.Ај си сменивме и знамето.
Значи додека попуштавме и се пупевме според тебе самоубицо ние "негувавме пријателство".

Kajgana Shop

На врв Bottom