Дали некој од СДСМ зеде мито да не' прекрсти во ФИРОМ 1993 г.?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Атентатот врз Глигоров се случи во време кога Собранието ја ратификуваше Спогодбата со која ние доброволно прифаќаме од Република Македонија да се прекрстиме во ФИРОМ. Во своите мемоари, Глигоров напиша дека Грција, токму преку Фрчкоски, му пратила понуда за поткуп од 5 милиони долари доколку е кооперативен со Атина. Според Глигоров, тој го одбил поткупот понуден преку Фрчкоски. Но, дали парите ги зел некој друг бидејќи, фактите покажаа, власта на СДСМ тогаш а и потоа, беше мошне кооперативна со Атина.
ВЕЧЕР 24.10.2008 :: Бр. 13934
http://vecer.com.mk/?ItemID=CE9C3EE6915A4F4DA04BF4AABEA7A2A7

Од каде толкава паника во СДСМ да се смени името по секоја цена?
Дали тоа Грција потплаќа некого од СДСМ врзано за името или пак го уценува некого кој го подмитувала од порано, па СДСМ толку е загреан да се најде “решение“ за името по терк на Грција?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
bitushanec...da go chitash vecer e losho po zdravjeto...slushnav lugje zatupele od toj medium.Zabludata e losha rabota.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
bitushanec...da go chitash vecer e losho po zdravjeto...slushnav lugje zatupele od toj medium.Zabludata e losha rabota.
Читај го затоа Месија, тоа е супер по здравје.

И, секој офтопик ќе е бришан од сам старт, да ви кажам.
Ајде малку дискусија на ниво да видам.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Мене само ме интересира шо мислат Македонците. Дали името се смени под притисок како што велеше СДСМ или поради подмитување на некои од СДСМ од страна на Грција.
Па и самиот Глигоров напиша во Мемоарите му, дека му нуделе мито грците преку Фрчку да не' прекрсти во ФИРОМ т.е. БЈРМ.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Од каде толкава паника во СДСМ да се смени името по секоја цена?
Дали тоа Грција потплаќа некого од СДСМ врзано за името или пак го уценува некого кој го подмитувала од порано, па СДСМ толку е загреан да се најде “решение“ за името по терк на Грција?
Abe toj Latas kako vlijae na nekoi na forumov toa chudo neshto...kazhav ednash i povtorno ke kazham...SDSM imashe i te kakvi priliki ne samo imeto da go smeni tuku cela drzhava da pojde jabana...ama na zhal za VEMERO vo 2004ta godina pod vodstvo na SDSM ne prizna rechisi cela EU pod ustavno ime R.Makedonija...samo shteta shto ne bil G'uevski i Latas zasluzhen...tuka e bolkata.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Abe toj Latas kako vlijae na nekoi na forumov toa chudo neshto...kazhav ednash i povtorno ke kazham...SDSM imashe i te kakvi priliki ne samo imeto da go smeni tuku cela drzhava da pojde jabana...ama na zhal za VEMERO vo 2004ta godina pod vodstvo na SDSM ne prizna rechisi cela EU pod ustavno ime R.Makedonija...samo shteta shto ne bil G'uevski i Latas zasluzhen...tuka e bolkata.
Ти нешо ко да не си ми арен.
Како може некој кој е за промена на името, како вие од СДСМ, да се бори за уставното име ?
Па слушни си го шефот арванитот Бане, како пропагира дека требало да сме го сменеле името со додавки, придавки, и шо се' не друго.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Како може некој кој е за промена на името, како вие од СДСМ, да се бори за уставното име ?
Па слушни си го шефот арванитот Бане, како пропагира дека требало да сме го сменеле името со додавки, придавки, и шо се' не друго.
Ti si go slushnal Branko ama ne si go razbral...izglea prevod ti treba.Ajde najdi eden zbor od bilo koj pratenik na SDSM ili Zoran Zaev ili Branko Crvenkovski deka se za promena na ustavnoto ime.Bash me interesira so shto glupost ke se proiznesesh

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Imas dokazi za boldiranoto?

Ti si go slushnal Branko ama ne si go razbral...izglea prevod ti treba.Ajde najdi eden zbor od bilo koj pratenik na SDSM ili Zoran Zaev ili Branko Crvenkovski deka se za promena na ustavnoto ime.Bash me interesira so shto glupost ke se proiznesesh
Taka de, ustavnoto ime ke si ostane za vnatresna upotreba kako za Fincite Suomi a ime so geografska odrednica ke bide novo megjunarodno ime po koe ke bideme poznati.

Toa e vo globala vitkanjeto kicma na Bane i Zaev.

Член од
3 јули 2008
Мислења
88
Поени од реакции
1
Абе како сега шо ни го одвлекуваат вниманието со ова зза атентатот...а ни го мењаат името во позадина...така и тогаш било...само тогаш ни смениле само име...

а сега ке ни сменат идентитет

НЕКОЈ ПРИМАЛ И УШТЕ ПРИМА.........МИТО

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Imas dokazi za boldiranoto?

На почетокот на 2007 година вестникот Фокус ги објави податоците за потеклото на семејството Црвенковци од с. Слатино. Според монографијата на Злате Ѓоршоски за Дебарца и податоците од МАНУ фонд д-р Бранислав Ристиќ, Црвенковци се доселеници од Албанија. Потеклото им било од с. Закамен, Малесија (Албанија), а избегале оттаму под притисокот за исламизација од крајот на 18 век или почетокот од 19 век. Тогаш доаѓаат покрај Македонци и големи порции влашки и православни албански семејства во Македонија, пред се во струшко, битолско, охридско, крушевско, прилепско, штипско.

Според податоците од МАНУ и Ристиќ, најстариот познат предок на Црвенковци бил Нич, кој ја предводел фамилијата во преселбата од Албанија во Македонија. Прво се преселиле во с. Црвена Вода, па од таму надимакот Црвенковци.

Нич имал син Јон. Тој Јон ја преселил фамилијата во Слатино. Јон пак имал 3 сина, најверојатно родени во Македонија и тоа Јон Помладиот, Марко и Цветан (Фокус, стр. 37, 23/02/2007, број. 608). .

Имињата Јон, Нич се тоскински или влашки. Но, како дошле во Македонија се забележува кај семејството и македонското име Цветко (Цветан).

Претседателот потекнува од Цветко Јон. Неговите деца се Петре и Поте.

За ова, демант од БЦ немаше.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Stavot na SDSM i Branko e jasen...edno ime za upotreba so Grcite a ustavnoto ime vo upotreba so cel svet.
Оти лажеш?

Интересни моменти ја одбележаа вчерашната лидерска средба за прашањето за името во Клубот на пратенициите. Лидерот на Социјалистичката партија Љубисав Иванов - Ѕинго од претседателот Бранко Црвенковски побарал пред сите да образложи за што разговарал и што се договорил со посредникот за прашањето за името Метју Нимиц при последната средба во Њујорк.
Црвенковски одбил пред да чуе со каков став Владата се подготвува да настапи на новата рунда преговори кога се очекува медијаторот да го презентира конечниот предлог за решавање на прашањето за името. Иванов: - Кажи што сте разговарале и што сте се договориле со Нимиц и зошто бегаш од двојната формула?
Црвенковски: - Прво треба вие во Владата да кажете со каков став ќе настапите во Њујорк?
Иванов: - Како може ние да го кажеме ставот кога не знаеме што е договорено со Нимиц и што ќе има во предлогот. Кажи прво што ќе содржи предлогот на Нимиц, па ќе го кажеме нашиот став. Зошто сметаш дека двојната формула не е прифатлива?
Црвенковски: - Не оди тоа така.Тоа е како и ти да сакаш дома да ја имаш Анџелина Џоли ама не може.
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=BA13D420CD61824E84120767E7B95B43

Член од
3 јули 2008
Мислења
88
Поени од реакции
1
Оти лажеш?

Интересни моменти ја одбележаа вчерашната лидерска средба за прашањето за името во Клубот на пратенициите. Лидерот на Социјалистичката партија Љубисав Иванов - Ѕинго од претседателот Бранко Црвенковски побарал пред сите да образложи за што разговарал и што се договорил со посредникот за прашањето за името Метју Нимиц при последната средба во Њујорк.
Црвенковски одбил пред да чуе со каков став Владата се подготвува да настапи на новата рунда преговори кога се очекува медијаторот да го презентира конечниот предлог за решавање на прашањето за името. Иванов: - Кажи што сте разговарале и што сте се договориле со Нимиц и зошто бегаш од двојната формула?
Црвенковски: - Прво треба вие во Владата да кажете со каков став ќе настапите во Њујорк?
Иванов: - Како може ние да го кажеме ставот кога не знаеме што е договорено со Нимиц и што ќе има во предлогот. Кажи прво што ќе содржи предлогот на Нимиц, па ќе го кажеме нашиот став. Зошто сметаш дека двојната формула не е прифатлива?
Црвенковски: - Не оди тоа така.Тоа е како и ти да сакаш дома да ја имаш Анџелина Џоли ама не може.
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=BA13D420CD61824E84120767E7B95B43

ова у живот највеке ме има насмеано...ебате ботот шо е бране...

како бе може да споредува Џоли со македонија....како може да бидат СДС-овци толку против македонија и се во неа?????

КАКО НАРОДОТ Е ТОЛКУ ГЛУП па не гледа што му прават овие 18 години....

ебате царовите глупави

они биле за зачувување на идентитетот и името.....абе кој ги ебе бе...мамето прогрчко да им го ебам :tapp::tapp::tapp:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Имињата Јон, Нич се тоскински или влашки. Но, како дошле во Македонија се забележува кај семејството и македонското име Цветко (Цветан).

Претседателот потекнува од Цветко Јон. Неговите деца се Петре и Поте.

За ова, демант од БЦ немаше.
Sepak ne bi spekuliral so iminja posto po ime tesko se zaklucuva etnicka pripadnost. Osven toa moze se i vlaski kako sto kaza.

Samoubicata kaza i deka EU ne ima priznaeno so ustavno ime taka da ne mu zameraj :wink:.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Па, ако се точни муабетите дека Панама, Мексико и Конго ги смениле ставовите во однос на нас поради парите што Грција им ги дала (па затоа сега немаат пари во Грција и сè им штрајкува), воопшто не би ме чудело истото тоа да се случило и со нашиве политичари, т.е. да им биле понудени пари.

Во тој случај, ако вистински Глигоров одбил, па му исценирале атентат, тоа може да се земе како херојство на Глигоров. Но за сега сум со огромна резерва по тоа прашање.

Како и да е, сосема е за очекување дека оние што биле на власт во тоа време добиле солидни пари за да потпишат за FYROM.

За тоа, според мене, заслужуваат :violent1: но тоа е друга тема.

Kajgana Shop

На врв Bottom