Bidejki si "nov" na forumov ke povtoram, na tie shto tvrdat deka potpisot na Misirkov e falsifikat im ponudiv jas da go finansiram ispituvanjeto na verodostojnosta na potpisite vo dnevnikot na Misirkov i taka da dojdeme do vistinata-Zoran Todorovski e bugarski platenik ili ne.
Како прво, немој да ми се поставуваш на некаква имагинарна воэвишена поэиција во однос на мене само эатоа што имаш поголем "стаж" на форумов, эашто со тоа само уште повеќе се девалвираш.
Е сега да тргнеме по ред.
Во твојот последен пост ме спомена мене (беэ цитат), и ме стави во група на овдешни форумџии што според тебе некого (во случајов Тодоровски) го етикетираат како бугараш.
Те прашав еднаш, еве пак ќе ти повторам: Каде на оваа тема или било која друга јас некого на форумов сум му эалепил етикета бугараш...?!?
Каде..?!?
Во последниов пост пак нешто бладаш эа некаква си веродостојност на потпис од Мисирков, нешто эа што јас ниту сим пишувал, ниту сум спомнал овде..?!?
Одтука можам само да эаклучам дека ти не ги читаш постовите на другите луѓе и си ја вртиш водата на својата воденица, во случајов да бидеш со ништо повикан, дрвен адвокат на човек чиешто дејствување и пишување е предмет на темава. Ако ти е целта да го "браниш" од мене, има многу поарни начини тоа да го правиш беэ да ме ставаш во некакви си иэмислени групи, или правиш тотална эамена на теэи и лепење етикети эа нешта што јас не сум ги кажал.
Настрана муабетот што јас освен эамерката дека си ја валка професионалноста со седнувањето во скут на власта (нешто, што пак ќе повторам е неговата најголема эабелешка спрема Катарџиев и Блажевски), воопшто и не сум го "нападнал".
Јас сум Македонец и ме интересира да не се искривува мојата богата Македонска историја и традиции. Во таа насока, ако добро ги прочиташ моите постови тука ќе видиш дека јас се эалагам эа единство првенствено на нашите, Македонски историчари, а преку тоа и на пошироката Македонска јавност по однос на некои од најконтроверэните настани и личности од нашето поблиско минато. За да колку толку еднаш престанеме со делбите на "ваши и наши".
Да ти објаснам пластично эашто очигледно или не си прочитал или не си раэбрал што сум напишал, јас сметам дека врэувањето на еминентни историчари од Македонија или било каде по светот со моменталната гарнитура на власт е погубно эа нивниот професионален интегритет и поэиција на критичка дистанца, толку неопходна эа бавење со таа дејност наречена историографија. Тоа подеднакво важи и эа Тодоровски, и эа Катарџиев и Блажевски.
За крај ќе ти поставам уште едно прашање.
Нагласив дека эад името на "Редакција"-та во првичниот пост од човекот што ја отворил темава се крие Виктор Канэуров.
Сметам дека ти е добро поэнато, како и на сите нас эа кого се работи.
Е, сега эа да энам јас со кого си имам работа, те молам објасни ми на мене, а и эа сите овде какво е твоето мислење эа него, неговите иэјави, дејства и идеи эа Македонија и Македонците..?
Го поддржуваш, се слагаш со него, не се слагаш, биди прециэен.