Програма за продавница

• Креатор на темата Креатор на темата drle
  • Време на започнување Време на започнување
D

drle

Гостин
Ме интересира одприлика колку пари се движи изработка на една програма за продавница. Да има база на податоци во која ке се складираат производите нивните цени, количина сето тоа нашминкано со добар графички интерфејс. И доколку има некој поврзувано ваква програма со фискална каса дали треба да се добие дозвола од УЈП за тоа.

Цената зависи од многу работи во кои за жал најмалце влијание има големината на самата апликација. Просек една таква апликација убаво средена иде од 300-500 евра. Е сега ако се работи за некое опрано продавниче нема да држиш висока цена пошто нема ни да ја дадеш, а ако се работи за супер маркет може и преку 1000 да пројде. Се е релативно

Цената зависи од многу работи во кои за жал најмалце влијание има големината на самата апликација. Просек една таква апликација убаво средена иде од 300-500 евра. Е сега ако се работи за некое опрано продавниче нема да држиш висока цена пошто нема ни да ја дадеш, а ако се работи за супер маркет може и преку 1000 да пројде. Се е релативно

Благодарам.

Ме интересира како се поднесува Visual C# со бази на податоци и дали за таква програма воопшто да го земам во предвид шарпот?

Таму каде се осеќаш најслободно и најкомотно таму работи, C# е доста моќен посебно искомбиниран со SQL Server

Ме интересира одприлика колку пари се движи изработка на една програма за продавница. Да има база на податоци во која ке се складираат производите нивните цени, количина сето тоа нашминкано со добар графички интерфејс. И доколку има некој поврзувано ваква програма со фискална каса дали треба да се добие дозвола од УЈП за тоа.
Хехе, тоа е она што корисникот не гледа, ами она што е должност на програмерот да го имплементира.
Тоа ти е како да бараш ОС што има кернел :)
Цената се движи на база на други фактори: можности, ефикасност, флексибилност, поврзаност со други уреди и пред се на ефикасноста на програмирање.

Za vakov vid na programi mislam deka najlesno e Delphi ednostaven e i dobro rabotat programite C# e zaeban koga doaga vo prasane bazi treba nekoj sto znaj da ti kazi inaku sam tesko e da se snajdis
Абе ај?!
Шаблон е се.
Само пак ќе кажам, не претерувајте со цената.

1 Na ujp i e vazen samo printerot

2 Kompjuter povrzan so kasa e zabraneto da se koristi.

3 Programata ne treba da bide nasminkana tuku interfejsot da e samo pregleden.

4 Tреба да е од два дела каса/менаџер.
Бидејки прогамите кој има се во едно не се корисни
Ако си приметил на тинекс и други маркети многу се едноставни.

5 Со MS SQL не би правел програма бидејки треба лиценца за ос, база серверот и за C# заебана работа ( овие пари во МК тешко се вадат)

6. Ако гледаш парите да ги извадиш од продажба на програмата тогаш си ја зезнал работата.

7. И за крај да направиш ваква програма мора да поминеш некое време во продавница за да знаеш што му треба на клиентот.

П.С

А за да бидеш продбар сам неможеш да ја завршиш работата.
Успех во работата

Хехе, тоа е она што корисникот не гледа, ами она што е должност на програмерот да го имплементира.
Тоа ти е како да бараш ОС што има кернел :)
Цената се движи на база на други фактори: можности, ефикасност, флексибилност, поврзаност со други уреди и пред се на ефикасноста на програмирање.

Абе ај?!
Шаблон е се.
Само пак ќе кажам, не претерувајте со цената.

Сеуште после толку години, да не речам десетлетие, Делфи е НАЈДОБРА РАЗВОЈНА ОКОЛИНА ЗА БАЗИ НА ПОДАТОЦИ.

Дури и баговцине(BUG) од хрватска, кои спијат во пижами од Микрософт, го признаа тоа во нивниот осврт на развојни околини.

jas imam napraveno za restorant programa.se povrzuva so fiskalna idealna e i za super marketi i prodavnici.dokolku ste zainteresirani moza da kontaktirame.

Jas znam edna vakva freeware programa, makedonska :)

Станува збор за програма за пазарно работење или попопуларно наречена програма за „продавници и магацини“ со комплетна подршка за фискални каси и штампачи и то тие патриотските и 300 други функции и сето тоа бесплатно.
Ова е дело на еден дечко ентузијаст којшто сака да покаже дека и тука во македонија има умни глави коишто не гледаат се низ призмата на парите !!!!

За повеќе информации и добивање на бесплатен клуч за регистриранње на програмата може да добиете на: borce@trajkovski.net или http://www.trajkovski.net

Ова ми е од тракер мк, еве линк од торентот:
http://tracker-mk.org/details.php?id=5951

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom