Која професија најмногу ви се допаѓа?

A

Antigona

Гостин
Пожарникар

Па и немаат многу работа , а земаат плата околу 20 000 денари ... Си седат, играт карти во текот на работното време ,никој ништо не им забранува и ограничува ..... од време на време ќе се појави некој пожар и толку

цела година уживање ,,, па подобра работа здравје

Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
Нешто од типот на менаџер/сопственик на Викторија Сикрет... мислам тоа би било доста исполнувачка кариера =))

Член од
21 октомври 2009
Мислења
24
Поени од реакции
1
Психијатар.. Прво заради тоа што најмногу ме интересираат нештата поврзани со човековата психа, втора поради тоа што во семејството сите ми се со такви факултети.. Медицина, фармација, стоматологија па јас на крај да испаднам тринаесетото прасе не ме доликува :D

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.448
Поени од реакции
5.134
Тоа не е професија, тоа карактеристика за финасиската состојба на одреден човек, кажи професија што би сакал да те направи Милионер тоа е друго веќе
Така е, во право си. Само се шегував.

Сакам да бидам истражувач (ако и тоа може да се нарече професија). И не ми е битно каде ќе работам, т.е. истражувам, дали под вода, под земја, на Антарктикот или во некоја пустина, во вселената или... не е битно каде.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.068
Поени од реакции
8.815
Психијатар.. Прво заради тоа што најмногу ме интересираат нештата поврзани со човековата психа, втора поради тоа што во семејството сите ми се со такви факултети.. Медицина, фармација, стоматологија па јас на крај да испаднам тринаесетото прасе не ме доликува :D
Кога ќе бидеш психијатар и коа ќе те викнат да смириш некој набилдан шо скока, дивее и млати све пред него и шо 10 џандари не можат да го совладаат ќе те прашам пак дали сакаш да бидеш психијатар.

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
Банкар...кога велам банкар не мислам на некој работник на шалтер во експозитура,туку на раководител на банкарски оддел.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom