Дали владата не лаже?

• Креатор на темата Креатор на темата romeo_ferara
  • Време на започнување Време на започнување
И претходната акција кога беше, ништо не испадна од тоа.
Имам и разговарано со еден функционер и човекот ја прифати. Не сакам да именувам кој.

Ја искритикував Владата бидејки излезе веднаш со двојното име како конечно решение. Кога се вршат преговори никогаш не се излегува со конечената варијанта, туку се доаѓа до неа.

Само сите влади до сега мислеле дека со поддршката на Американците овој предлог ќе биде усвоен. Е ама драги мои политичари така не се игра дипломатија.

И второ, од секогаш сум кажувал, што повеќе се одолговлечува решавањето на името толку полошо за нас. Во Април не беше проблем идентитетот на народот и јазикот, само името на државата за надворшена употреба (дури немаше збор за Уставното име, се сеќавам добро на изјавите на Бакојани).

Сега и тоа е проблем.

А кое име го браниме? FYROM? Дај ви се молам.

И претходната акција кога беше, ништо не испадна од тоа.
Имам и разговарано со еден функционер и човекот ја прифати. Не сакам да именувам кој.

Ја искритикував Владата бидејки излезе веднаш со двојното име како конечно решение. Кога се вршат преговори никогаш не се излегува со конечената варијанта, туку се доаѓа до неа.

Само сите влади до сега мислеле дека со поддршката на Американците овој предлог ќе биде усвоен. Е ама драги мои политичари така не се игра дипломатија.

И второ, од секогаш сум кажувал, што повеќе се одолговлечува решавањето на името толку полошо за нас. Во Април не беше проблем идентитетот на народот и јазикот, само името на државата за надворшена употреба (дури немаше збор за Уставното име, се сеќавам добро на изјавите на Бакојани).

Сега и тоа е проблем.

А кое име го браниме? FYROM? Дај ви се молам.

-ИМЕ НЕ СЕ БРАНИ,ТОА СЕ СОЗДАВА И ОСТАНУВА ЗА НАВЕК,ДОДЕКА ИМА НАРОД КОЈ СЕ ИДЕНТИФИКУВА КАКО ТАКОВ-:toe:

Епа во право си, ама нашите политичари сакаат по секоја цена да не внесат во некои структури кои се од времен карактер. Ако веќе тоа го прават, мора на најбезболен начин.

Изреката ( печатот ) е стар/а 5000 години ( ако не се лажам )
Oд прилика токлку, го знам значењето , иначе моето реплицирање се однесуваше на целиот твој пост , со кој и се согласувам
Чаре, според тебе како би се изиграло? Лесно е да се критикува, дај некој паметен предлог ( извини друже и ти ми заличи сега исто како на тие од пред коперација - само критикуваат ама ништо паметно не кажуваат )
Напуштање на преговорите, кратко и јасно . Јас моето го согледав , како Македонец знам дека истите се штетни за нас , т.е.за името на нашата држава , свесен сум и ја согледувам и лажната подршка на Америка ( со која се мавамае во гради нонстоп ) , доволно е од моја страна. Не сум експрерт за да знам што би се случило со напуштање на преговорите, али доволно сум упатен за да знам дека во истите можеме само да изгубиме зашто секој наш пред медиумите претставен подржувач вели дека ние треба да направиме компримис ( синоним за МЕНУВАЊЕ на име ) . Не барај предлози од мене , не ти е доволно што сум еден од оние кои не гледа слепо на работите , имаме демократски преставник на Народот , избран од нас , граѓаните , на истиот обрати се за предлози , кој не слуша нас , обичните смртници. Иначе разгледај теми на форумов , има дадено предлози ама . . . :toe:
Менување на стратегија и пристап во овие преговори не споменав , иако никогаш не е касно , во случајов , кога Америка вели КОМПРОМИС , мислам дека е касно , имаше една тема на форумов во која пишуваше дека она што Америка го сака тоа и го добива , посебно на Балканов . А тек Обама кога ке стане претседател . . .
Независноста си ја изборивме самите од никој не ја добивме.
П.С.
Читај ми потпис
Не го негирам јас тоа , али од самиот почеток деструктивните сили владеат во оваа Земја , 18 години деструктивитет , неред , дури и воено сценарио имавме , а денес сме во преговори за менување на нашето име , упс , за компромис . 18 години , процесот на опоравување ке биде многу долг ,а ние сеуште чекаме да започне .

Епа во право си, ама нашите политичари сакаат по секоја цена да не внесат во некои структури кои се од времен карактер. Ако веќе тоа го прават, мора на најбезболен начин.

Нема безболен начин,верувај,сите начини се повеќе или помалку болни,а затоа има повеќе или помалку профитни начини.Во една прилика им порачав на политичарите:
-Ако веќе ја продавате Македонија,ве молам продадете ја поскапо!
Останувам со исто мислење,само што сега гледам дека и во Македонија имало луѓе кој би се спротиставиле на продажбата,без разлика на цената која се нуди,тоа ми даде дополнителна сила да изнајдам начин како да опстојам на своите основни човекови права,како да анимирам се повеќе граѓани и да ги убедам дека ништо не е загубено,иако од владава имам сопки на секој чекор,безмалку секојдневно,како да им е помалку криво зошто и ним не им текнуваат милион начини како да си остане и името и идентитетот и како да се просперира успешно во овој свет полн со неправди и брзи свиткувања на кичми или “поднапрчувања“ (како што јас ги нарекувам),без некој посебен повод и причина освен со лажна надеж дека така се стигнува на власт.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom