daryll
борец за справедливост
- Член од
- 18 декември 2008
- Мислења
- 231
- Поени од реакции
- 3
Ти бато грешка си, јас барем ниеднаш немам опцуено, ниту пак мразам некој. Само шо ми сте многу смешни како појава, дури малку и ми е жал за вас.
Како Македонец НЕ МОЖИ да извадиш постојана лична карта!! Разбра сега. Сега не ми кажвај мене јас барем знам шо и како е ко ќе се однесува за документите за Македонци. Како студент можи да имаш лична карта со која немаш право на НИШТО, ни да работиш, ни да имаш телефон на твое име, немаш ЕГН т.е. не си официјално граѓанин. Е сега ако не разбра и ако си ретардиран не ти сум јас крив и не те вреѓам јас сам се вреѓаш.
Не сум во грешка, помнам добро се.
Ти кажувам последно и повеке нема да пишам тука бидеjки нема никаква врска со темата.
Како македонски грагjaнин ти не си ништо по-различно од секоj чужденец. Имаш истите права на чужденец коj има постоjaно живеалиште во Бугариja, т.е. немаш право на официална работа ако си вон од ЕУ, но имаш сите права затоа што си дошол во Бугариja – да учиш.
Како чужд грагjaнин, но со деклариран бугарски произход имаш право на временен статус, т.е. имаш сите права като бугарски гражданин, само не да гласаш и право на меггународен пасош. Следниот чекор е да посакаш да бидеш грагjaнин, тоа верувам веке си го направил, бидеjки тежките чекори си ги сторил веке. Тоа е направено зошто се пак, за разлика од тебе има аплицирано над 200 000 луге кои сакат да са бугари и не ги врегja тоа име.
Сега тебе ем те срби, ем те боли. Како ти ми викаш на мене, не можеш да си ем македонец, ем бугар, е, jaс ти кажувам исто. Имаш го подпишано дека си ем едното ем другото. Точка.