Војводина стана федеративно тело во Србија! Честитки до Србоманите!

Ти бато грешка си, јас барем ниеднаш немам опцуено, ниту пак мразам некој. Само шо ми сте многу смешни како појава, дури малку и ми е жал за вас.

Како Македонец НЕ МОЖИ да извадиш постојана лична карта!! Разбра сега. Сега не ми кажвај мене јас барем знам шо и како е ко ќе се однесува за документите за Македонци. Како студент можи да имаш лична карта со која немаш право на НИШТО, ни да работиш, ни да имаш телефон на твое име, немаш ЕГН т.е. не си официјално граѓанин. Е сега ако не разбра и ако си ретардиран не ти сум јас крив и не те вреѓам јас сам се вреѓаш.

Не сум во грешка, помнам добро се.
Ти кажувам последно и повеке нема да пишам тука бидеjки нема никаква врска со темата.
Како македонски грагjaнин ти не си ништо по-различно од секоj чужденец. Имаш истите права на чужденец коj има постоjaно живеалиште во Бугариja, т.е. немаш право на официална работа ако си вон од ЕУ, но имаш сите права затоа што си дошол во Бугариja – да учиш.

Како чужд грагjaнин, но со деклариран бугарски произход имаш право на временен статус, т.е. имаш сите права като бугарски гражданин, само не да гласаш и право на меггународен пасош. Следниот чекор е да посакаш да бидеш грагjaнин, тоа верувам веке си го направил, бидеjки тежките чекори си ги сторил веке. Тоа е направено зошто се пак, за разлика од тебе има аплицирано над 200 000 луге кои сакат да са бугари и не ги врегja тоа име.
Сега тебе ем те срби, ем те боли. Како ти ми викаш на мене, не можеш да си ем македонец, ем бугар, е, jaс ти кажувам исто. Имаш го подпишано дека си ем едното ем другото. Точка.

Не сум во грешка, помнам добро се.
Ти кажувам последно и повеке нема да пишам тука бидеjки нема никаква врска со темата.
Како македонски грагjaнин ти не си ништо по-различно од секоj чужденец. Имаш истите права на чужденец коj има постоjaно живеалиште во Бугариja, т.е. немаш право на официална работа ако си вон од ЕУ, но имаш сите права затоа што си дошол во Бугариja – да учиш.

Како чужд грагjaнин, но со деклариран бугарски произход имаш право на временен статус, т.е. имаш сите права като бугарски гражданин, само не да гласаш и право на меггународен пасош. Следниот чекор е да посакаш да бидеш грагjaнин, тоа верувам веке си го направил, бидеjки тежките чекори си ги сторил веке. Тоа е направено зошто се пак, за разлика од тебе има аплицирано над 200 000 луге кои сакат да са бугари и не ги врегja тоа име.
Сега тебе ем те срби, ем те боли. Како ти ми викаш на мене, не можеш да си ем македонец, ем бугар, е, jaс ти кажувам исто. Имаш го подпишано дека си ем едното ем другото. Точка.

Да да сите тие Бугари се чуствуват, леле за грев во каква делузија сте. Не ми треба пасош и не сум аплицирал за документи, можам кога сакам со виза кај сакам да шетам.

Незнам за Грците како е и за арапите, ама многу арапи гледам јас прат дјунери тие мора да се чисти Бугари чим добиле државјанство. Башка познавам јас лично барем 10 Срби (од Србија) тука во Софија, шо имаат документ за бугарско потекло. Секој можи да се пиши Бугар и да си ја олесни работата во Бугарија, а реална причина да не се стори то не постои. Ништо не губиш само добиваш, инаетчија на своја сметка, НЕ ФАЛА. А статистиките ти кажав зошто служат, за полнење со лајна на гладните усти на политичарите, за да можи полесно да го ашкаат стадото, а вие блејте овчички.

Ех ама ити носиш желбата на секое комплексирано македонченце.Почитувајте ме лоши бугари, не ме негирајте.Абе дете мене ми е през кура дали ти си македонец, кинец или ескимос.Разбираш ли.Безразлично ми е.
И уште нешто дете.Аз не черпа гордост како тебе от зборове.Ебати клоунот.
Аз мога да бида горд на семејството си, на професионален план , или на нешо што лично сум направил или ненаправил и никако на празни зборове.Но те разбирам и тебе...во туга држава, отритнат от сите, сите те гледат от високо и развиваш комплекси :)

Абе трт трт, ама не одговоре на прашањето. Сентименталности полно, вистина ич. Одговори шо си дволичен.

А за мене не се секирај, јас со Македонци сум опкружен и богами многу е интересен сеирот во комичниот театар.

Па кое е тоа прашане за кое цело време искаш да ти се отговори.Мора да е некое шекспирово егзистенциално чим си се фатил като стап за него.To be or not to be :)Прашај дете да ти отговорам.Затоа се по старите :)

до ДАРИЛ,дедо ми умре лани инаку е од Овчарани,фамилија Верманцалиеви

Па кое е тоа прашане за кое цело време искаш да ти се отговори.Мора да е некое шекспирово егзистенциално чим си се фатил като стап за него.To be or not to be :)Прашај дете да ти отговорам.Затоа се по старите :)

Многу вешто го избегнувате, ама ете пак ќе се цитирам ќе бидам инаетчија. Ти пак нема конкретно да одговориш, ќе спрдиш две три реторики, друго не очекувам од тебе.

Ти на кој став стоиш:
а) Имало само Бугари, а од 45 има и Македонци и јас тоа го почитувам.
б) Имало Македонци и Бугари, а сега има Македонци, бугарски Македонци (одродени шо живеат во Бугарија) и Бугари.

Кој е твојот став? За да знам за каква демократија си.

Многу вешто го избегнувате, ама ете пак ќе се цитирам ќе бидам инаетчија. Ти пак нема конкретно да одговориш, ќе спрдиш две три реторики, друго не очекувам од тебе.

Аз седа на ставот на Мисирков.Дека до почетокот на 20 век имало предимно бугари.Историата обаче не ме интересира много.И ти дете да беше барем малко уверен в себе си и в македонците немаше цело време да задаваш глупави прашаниа.Happy now? :)

Аз седа на ставот на Мисирков.Дека до почетокот на 20 век имало предимно бугари.Историата обаче не ме интересира много.И ти дете да беше барем малко уверен в себе си и в македонците немаше цело време да задаваш глупави прашаниа.Happy now? :)

Абе ти да беше уверен во своите ставови немаше да ги избегнуваш, како пак шо напрај. Мисирков драпај си мео, а од кај биле па Бугари? Од кај турко-угурски израз примиле Македонците? Од кај па сега 5 милиони Македонци низ светот? Тито? Кој? Или од Мен Ин Блек (Луѓе во црно) Вил Смит ги креира сите со направијата за перење мозок?

Абе вие сте чудни луѓе, се фатиле за некој одроден Македонец и убедени се дека сите се Бугари. Со кој памет незнам.

Абе ти да беше уверен во своите ставови немаше да ги избегнуваш, како пак шо напрај. Мисирков драпај си мео, а од кај биле па Бугари? Од кај турко-угурски израз примиле Македонците? Од кај па сега 5 милиони Македонци низ светот? Тито? Кој? Или од Мен Ин Блек (Луѓе во црно) Вил Смит ги креира сите со направијата за перење мозок?

Абе вие сте чудни луѓе, се фатиле за некој одроден Македонец и убедени се дека сите се Бугари. Со кој памет незнам.

Хаха дете..ти да беше уверен немаше цело време едно и исто да прашаш и то на под форум политика во тема за Војводина :toe:
Инак не сум ас тук да те убедувам во било што така че оди лечи си комплексите со другите татари :helou:

Хаха дете..ти да беше уверен немаше цело време едно и исто да прашаш и то на под форум политика во тема за Војводина :toe:
Инак не сум ас тук да те убедувам во било што така че оди лечи си комплексите со другите татари :helou:

Абе трт трт се постра, ништо не кажа. Со мојте камења по гла се маваш ко прво, јас ќе речам нешто ти одма го повторваш.

Абе има една анегдота само ќе ти ја кажам. Си биле Македонец и Бугарин и се договориле едниот да оди во земјата на другиот и да вика на цел глас шо е.
Прво отишол Македонецот во Софија и викал „Јас сум Македонец!!!“, се собрале луѓе го претепале.
После Бугарот отишол во Скопје и се дерел „ Јас сум Бугарин!!“, луѓето си поминват никој не го ферма. Овај уште погласно „Јас сум Бугарин!!!“ и некој посзастанал и му рекол „ Добро бе дечко, кој ти е крив?“

Абе трт трт се постра, ништо не кажа. Со мојте камења по гла се маваш ко прво, јас ќе речам нешто ти одма го повторваш.

Абе има една анегдота само ќе ти ја кажам. Си биле Македонец и Бугарин и се договориле едниот да оди во земјата на другиот и да вика на цел глас шо е.
Прво отишол Македонецот во Софија и викал „Јас сум Македонец!!!“, се собрале луѓе го претепале.
После Бугарот отишол во Скопје и се дерел „ Јас сум Бугарин!!“, луѓето си поминват никој не го ферма. Овај уште погласно „Јас сум Бугарин!!!“ и некој посзастанал и му рекол „ Добро бе дечко, кој ти е крив?“

Както обикновено па сте откраднали един много стар и популјарен анекдот за арменци и грузинци... ама в крва ви е :helou:

:pos2:Види логика.Ас сум дојдол на македонски форум да си напиша мисленето и сум лицемер и комплексар, а нашиа патриот студира и живее во Бугариа, се писал неколко пати Бугарин и е много паметен.:toe:
Разбери дете Форумите са затоа-за свободна дискусиа,Тито одавна умре Get over it :helou:

:pos2::pos2::pos2:tito umre...ama graganite na jugoslavija pred da patuvaat nadvor ne morale da potpisat deka ke spioniraat...a vo bugarija ne MOZEL covek da ispadne nadvor ako ne potpise pred kodosite i policija deka ke kaze se so pravel i kaj bil...zatoa vasata demokratija e polna frustracii i nebidnina...vestacka..i navistina ima bugari na forumov...ama BUGARI OD MAKEDONIJA NE SRETNAV:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom