Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секои може да каже и се определи како македонец. Пеат се македонски песни како "Бисер балкански". Никои не пречи. Само партиа не може да се регистрира, оти Уставот не дава. Ела во Петрич или Благоевград. Ке видиш како ке т пречекаме. Ке идем на плоштадот и jас ке викам " Аз с'м македонец и пиринско е Македониа". И ако нема проблем ке честиш. Вие немате бугарски ТВ по кабел(информативни) и шо ви кажуват верувате. Елаите тука, отидете во Софиа, Пловдив, Плевен и насекаде во БГ и ке видете дека лугето ве сакат, и ке видете дека тамо ве лажат. Аи бриши сега.:smir:
Одговорот е прост и едноставен :
Залагаме се да биде примена Р.Македонија во ЕУ и НАТО што побргу и без услови. Кога ке биде примена ке отпаднат визите и границите и ти ќе одиш за Охрид летно време само со една лична карта , како сега одиш за Солун. Практички границите нема да постојат. Иако административно ќе се водиш дека живееш во Бугарија ќе бидеш многу потесно сврзан со Скопје и Солун одколку што со Софија. Јас не верувам дека ќе има обичен човек кој нема да е согласен да се маанат границите меѓу Пиринска, Вардарска и Егејска Македонија.
За ова си во грешка и то премногу. Република Македониjа нема полза од отварането на границите, затоа зашто еднаш штом граганите на РМ доjдат во Пиринско слободно, ке разберат дека овде живеат луге со бугарско самозознание, а не како се зборува по македонските медиуми "заробени македонци". Ова ке биде пагубно за анти-бугарската политика на Република Македонциjа, затоа зашто веке 6 десетилетиjа полнат главите на граганите си со глупости. Jаз познавам многу луге коишто доjдоа во БГ и си промениха мисленето за државата, штом видеа дека нештата не се како ги представуват во МК медиумите. Jас лично сум за отварането на границите и за приемането на МК во ЕУ за да видат граганите на РМ какви луге живеат овде.Јас не верувам дека ќе има обичен човек кој нема да е согласен да се маанат границите меѓу Пиринска, Вардарска и Егејска Македонија.
Ного точно кажено. Jaс им викам - Елаите да видете.За ова си во грешка и то премногу. Република Македониjа нема полза од отварането на границите, затоа зашто еднаш штом граганите на РМ доjдат во Пиринско слободно, ке разберат дека овде живеат луге со бугарско самозознание, а не како се зборува по македонските медиуми "заробени македонци". Ова ке биде пагубно за анти-бугарската политика на Република Македонциjа, затоа зашто веке 6 десетилетиjа полнат главите на граганите си со глупости. Jаз познавам многу луге коишто доjдоа во БГ и си промениха мисленето за државата, штом видеа дека нештата не се како ги представуват во МК медиумите. Jас лично сум за отварането на границите и за приемането на МК во ЕУ за да видат граганите на РМ какви луге живеат овде.
За ова си во грешка и то премногу. Република Македониjа нема полза од отварането на границите, затоа зашто еднаш штом граганите на РМ доjдат во Пиринско слободно, ке разберат дека овде живеат луге со бугарско самозознание, а не како се зборува по македонските медиуми "заробени македонци". Ова ке биде пагубно за анти-бугарската политика на Република Македонциjа, затоа зашто веке 6 десетилетиjа полнат главите на граганите си со глупости. Jаз познавам многу луге коишто доjдоа во БГ и си промениха мисленето за државата, штом видеа дека нештата не се како ги представуват во МК медиумите. Jас лично сум за отварането на границите и за приемането на МК во ЕУ за да видат граганите на РМ какви луге живеат овде.
Ного точно кажено. Jaс им викам - Елаите да видете.
Лицемерна изјава,Македонците идат во Пиринска Македонија како и порано така и сега,и гледаат дека таму живеат Македонци врз кој Бугарската држава врши терор и насилство во секој поглед.Проблемот лежи во тоа што Бугарите за да ги оправдаат Грчкиот геноцид врз Македонците од Егејска Македонија,всушност продолжуваат со сличен “третман“ и врз Македонците од Пиринска Македонија.Ставањето на визни бариери само ги потврдува моите сомневања во обидите Бугарите да ги држат разединети Македонците создавајќи мали ГЕТО енклави слично како и Грците.![]()
Лицемерна изјава,Македонците идат во Пиринска Македонија како и порано така и сега,и гледаат дека таму живеат Македонци врз кој Бугарската држава врши терор и насилство во секој поглед.Проблемот лежи во тоа што Бугарите за да ги оправдаат Грчкиот геноцид врз Македонците од Егејска Македонија,всушност продолжуваат со сличен “третман“ и врз Македонците од Пиринска Македонија.Ставањето на визни бариери само ги потврдува моите сомневања во обидите Бугарите да ги држат разединети Македонците создавајќи мали ГЕТО енклави слично како и Грците.
Сити се братко на нашата мака додека можеш,само внимавај дека Господ е еден и семоќен,ќе ве казни сите за вашите злосторства извршени врз Македонскиот народ.![]()
Многу добро кажано.. Ќе дојде и тој ден..Нив/нас само еден ќе им/ни суди...Јас мирно си спијам..Сити се братко на нашата мака додека можеш,само внимавај дека Господ е еден и семоќен,ќе ве казни сите за вашите злосторства извршени врз Македонскиот народ.![]()
Многу добро кажано.. Ќе дојде и тој ден..Нив/нас само еден ќе им/ни суди...Јас мирно си спијам..
ABC, ова изjаса докажува дека не си бил подолго во Пиринско, ваков терор, ваково ГЕТО? Бугарите не оправдават Грчиот терор над словенското население во Македониjа, туко точно обратното, затоа зашто знаjат колко Егеjци доjдоа после Првата Балканска Војна, граганската и др. воjни на балканите. Знаjат и за обмената на население со Гpциja. Како да оправдаеш теророт, кога наследниците на овие егеjци живеат овде? За пример мога да дам пеjачот Володjа Стоjанов - наследник на егеjци, и пеjачката Лjубка Рондова (едно од децата бегалци). Наскоро имаеше едно интервjу со Володjа Стоjанов по Нова Телевизиjа овде, човекот точно за ова зборуваше.
Визите са ЕУ директива.На своја глава Б'лгарија в'веде 50км безвизова зона.Аман от проповеди.Ако имаш нешто конкретно пиши ако не в'рни се световната еврејска и влашка конспирација.Тамо ти е силата
Дојдоа мислејќи дека ќе продолжат да живеат како Македонци,ама со тек на време видоа дека се изманипулирани и можеби уште повеќе гетоизирани одколку во Егејска Македонија од каде беа протерани.
Силата ми е во Македонскиот ген,тој е неуништлив и несопирлив.Од името црпам инспирации во борбата за Македонската кауза,непрестано и непресушно,до моментот кога сите Македонци ќе ги оставите слободно да се изјаснуваат за своето потекло и да комуницираат помеѓу себе како еден народ,без разлика во колку и кои држави.А немој да лажеш за безвизни зони и слични тракатаници,ти реков дека Господ гледа и помни.![]()
Дојдоа мислејќи дека ќе продолжат да живеат како Македонци,ама со тек на време видоа дека се изманипулирани и можеби уште повеќе гетоизирани одколку во Егејска Македонија од каде беа протерани.
>
Што се мислеле егеjците кога се дошли во слободна Бугариjа не можеш да знаеш. Ова само те си го знаат. Од интервjтата со нив сум останал со друго мислне, дека овде намериле спас. Според теб Пиринска Македониjа е гето? Се види дека не ги познаваш многу пиринските македоцни... за жал.