На 19.10.2008 нов обид за регистрација на ОМО Илинден ПИРИН

• Креатор на темата Креатор на темата omopirin
  • Време на започнување Време на започнување
Успех от мен за инициативата:smir:
Дано нај накраја намерите 5000 членове

За да се регистрира ОМО требува да се промени Уставот на Република Б'лгарија. Никои суд не може да накара БГ да промени и крши уставот. Ова е вистината, другото е желби.

За да се регистрира ОМО требува да се промени Уставот на Република Б'лгарија. Никои суд не може да накара БГ да промени и крши уставот. Ова е вистината, другото е желби.

Ми ако уставот ви е нацистички и неправеден, тогаш ќе мора да го мените. Што е толку страшно? Зарем не си за човекови права и рамноправност на сите?

Ми ако уставот ви е нацистички и неправеден, тогаш ќе мора да го мените. Што е толку страшно? Зарем не си за човекови права и рамноправност на сите?

Во БГ мора да се регистрират бугарски партии. Сдруженија могат да праат сите. Има ермрнци, каракачани, македонци. Ама партиите требува да работат за БГ, не за туги држави.:toe:

Во БГ мора да се регистрират бугарски партии. Сдруженија могат да праат сите. Има ермрнци, каракачани, македонци. Ама партиите требува да работат за БГ, не за туги држави.:toe:
Има еден посебен форум за да си ги лечите вашите фрустрации на http://tatar.informe.com/forum повели:smir:

Нема да работат за туѓи држави! Колку што неколкуте бугари во Македонија работат за туѓа држава, толку и нашите таму ќе работат за Македонија. Јас мислам дека си е фер се, бидејки тие ич не работат за интересите на Република Бугарија, нашинците таму нема да работат ништо во интерес на Република Македонија. Како што вашите овде не прават ништо да го негираат Македонскиот идентитет, така и нашите таму нема да го негираат вашиот. Како што вие не ја кодошите нашата Македонија за измислена држава, така и нашите таму нема да викаат дека Бугарија е измислена.

И шо општо имам jас со татарите? Татарите сборат словенски език? Имат словенски имена? Имат нешо општо со Пиринско дека сум роден и живеа?
Улогата во филмо ти припага на тебе. :baeh:
па дојди таму да разјасниме што имаш ти со татарите.
Овде темата е На 19.10.2008 нов обид за регистрација на ОМО Илинден ПИРИН.
и не ја расипувајте овде те молам, ако сакаш да разговараш за татарите, дојди таму на Историјата на татарите!

па дојди таму да разјасниме што имаш ти со татарите.
Овде темата е На 19.10.2008 нов обид за регистрација на ОМО Илинден ПИРИН.
и не ја расипувајте овде те молам, ако сакаш да разговараш за татарите, дојди таму на Историјата на татарите!

Tочно. Ти викам да се регистрира етничка партиа, требува да се измени уставот. Сметаш ли дека ке се измени? А и на вас само правата на македонците(а имаме повеке права от други делови на БГ) ви интересира или нешо друго? А?:)
Еи приjател, да не сметаш дека овде jадем доматите со корените и коловите?:)

И шо општо имам jас со татарите? Татарите сборат словенски език? Имат словенски имена? Имат нешо општо со Пиринско дека сум роден и живеа?
Улогата во филмо ти припага на тебе. :baeh:
Епа сменете го името Бугарија.Бугарите се татарско племе.Ако си роден во пириснско тогаш не си татар ама како што гледам се идентификуваш со нив така да татар си.

Епа сменете го името Бугарија.Бугарите се татарско племе.Ако си роден во пириснско тогаш не си татар ама како што гледам се идентификуваш со нив така да татар си.

Komita, прабугарите са били ного помалко от словените. Ние сме мешавина от словени, прабугари, траки. При вас е обратно. Сметате дека сте чисти антички македонци и немате друга крв у вас. Е па и ас почнувам да си мисла дека не сум словен, а наследник на Александар. Абе шо не зема да се запишам в ОМО:)
ПС. Комита, како да сменим името бре? Словениа, Словакиа веке има. :)

На просторот на Балканот кога збориш за Словени стави = Македонци.
Словените се народ кој го говори солунскиот дијалект, пишува на солунското писмо а Солун е најголемиот град на Македонија.

Komita, прабугарите са били ного помалко от словените. Ние сме мешавина от словени, прабугари, траки. При вас е обратно. Сметате дека сте чисти антички македонци и немате друга крв у вас. Е па и ас почнувам да си мисла дека не сум словен, а наследник на Александар. Абе шо не зема да се запишам в ОМО:)
1. Нема прабугари.
2. Ни вие самите незнаете веќе од што сте мешавина, затоа кревате толку џева и вие како грците против нас.
3. Кога сме рекле дека сме ние чисти антички Македонци? Во Македонија има и Албанци, Роми, Турци, Власи, Срби, бугари. Во Македонија не се сите Македонци, во споредба од татарленд и гејленд имаме и малцинства кои што ги почитуваме!
4. На мајка ти во пичката татарска да и го затнам веќе. Зошто го правите ова, зошто ширите омраза кај вашиот народ спрема нас. Зошто Зошто Зошто. Албанците ми стануваат помили од вас да ти ебам тоа племе татарско.

Маjка ти со железни гаки оди педер глуп? Во Бугариа има позитивен однос кум македонците. Оди и контактуваи с лугето и гледаи. Нема да намериш никои дека ве мрази. Вакви педерчина како тебе и политичарите сакат да има омраза и да имате повеке врагове за да се свртете кум србите.
Македонците не не мразат, татарите не мразат како тебе што се.

Ако си се представувал како србин наместо македонец може. Ама во БГ сакаме македонците. Проблемот го прават нашите и вашите политичари и српчетата.
ОМО нека соберат луге, да си направат утавот да отговара на закон и нема да има проблем. Може и jас да се зачленам.:toe:Ако се почитува закон нема лошо нели?

Уставот одговара на закон, зошто е правен од Европски правници и мислам дека овој пат нема да има за што да се фатат Бугарите за да не дозволат регистрација. А ти не чекај, зачлени се одма. Нели знаеш дека еден саат без една секунда е само 59.59.59 секунди. Може ти ке бидеш таа секунда што ќе го закругли саатот. Никој не знае. Можеби ти ке бидеш решавачќиот глас во некое гласање.Можеби со тебе ќе биде достигната критичната маса на некој собир. Можеби твојто учество во ОМО ќе биде решавачко да ги снема границите меѓу поделена Македонија некогаш. Зар ке ја пропуштиш таа шанса и нема да оставиш трага во Македонската историја ? :nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom