Клавијатури

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Г

Гоццццце

Гостин
Абе ме фаќа мерак за синтисајзер..некој среден онака, непрофесионален,али асален некои 200-250 евра максимум. Има ли тука некој компетентен да ми препорача нешто интересно или да барам чаре на друго место? :) Гледав нешто интересно од понудата на Јамаха али не знам.. Чекам предлози. Фала.

А од прилика за шо дејност ти е? :)
Домашна продукција, свирење по дешавки, бенд,...?
Ја би ти препорачал од тепка Yamaha AN1X Analog ама уше да објасниш поконкретно за шо како и зашо па да се најде чаре и сл. :)

За дома, и не сум усовршен, па така да сакам на него да се учам, па здравје за во иднина ке земам нешто појако.. Така да за свиркање по дома. :) Бтњ, јас гледав вакво нешто па..

Ова ти врши работа и за пообемни ствари ако се разбираме, што значи дека сајзерот шо го спомнав може да почека некое време, здравје, па ајде со лес нека ти е свирење и занимација, нормално прво купи го и штракни го во кјубејз па прави експерименти, плус минус некој туторијал и шибај мајсторе, едино ако имаш претходно бар малку музичка едукација па ќе немаш фрки, :helou:
Па понатаму и траки твои да слушаме кекекеке

Ако само те фаќа мерак, не фрлај одма толку пари, за 2-3 иљади имаш солидни сајзери со 54 онакви, како се викаа...

Шо пара е ова?

Вака е солидно, мада според мене јас повеќе би сакал армоника... Не за друго, попрактична е, ја тураш в кола, на излет ваму таму, се прави доста добар кеиф. (нормално ако те бива за свирење:))

54 Дирки? Или инструменти ? :) Кај се наоѓаат тие сајзери .. да ги разгледам? Али не верувам дека ке ме бендисаат, реков сакам нешто добро што ке ми служи ако продолжам да свирам, а не по некој месец пак да плескам пари и да купувам нов.
Џиш.. армоника?? Дај не заебаај со овој синтисајзер што го сакам јас имап над 400 инструмента, знаеш ли шо е тоа :)

yamaha ако свириш забавно брат.земиси корг нешто да те види господ.али не од па 50 или па80 ок тие се и посолени ;) можиш да одлучиш меѓу соло сајзер или аранжер. само сега сајзериве се катастрофа со електроникава,една грешка софтверски и толку мочај се во него.арно вели dzis армониче златно;)

Најбоље во Мими музика иди ( Капиштец од позади :) ).

Мхм фала што ми предложивте, ке разгледам викендов во Скопје и најверојатно ке земам нешто. Не знам кој ми спомна корг, али бате ја да се усовршам и 2 корга ке земам, али овака да плеснам пари за корг и да ми помине меракот за месец два.. стварно нема да чини.
И да , забавно планирам да свирам, така да ке ми сврши работа јамахиче само сега ме збунивте за ова со електроника и софтверски работи.. од каде па ова? што се дешава тогаш? Толку ли од сајзерот? :) Ај малo образложение

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom