Ѕвер
Перфекционист
- Член од
- 4 јануари 2006
- Мислења
- 2.223
- Поени од реакции
- 28
Види Ѕверче, на сите балканци освен на грците, србите ни беа најголеми душмани, ако одиме според тоа, тогаш албанците и хрватите се браќа. Јас те разбирам дека ја сакаш Македонија, ја сакаш Хрватска и нормално сакаш овие две држави и граѓаните да се сложат и да се нарекуваат браќа. Нити сакам да провоцирам нити нешто трето. Генерално србите се гомна, хрватите можеби се најдобрите луѓе на Балканот, знам јас тоа, не мора ништо да објаснеш. И албанците и македонците војуваа рамо до рамо ама не можеме да се наречеме браќа. Брат ти е само тој твојот никој од надвор. Јас знам што правиш, ја форсираш Хрватска на случајот, демек браќа се со македонците. Не биди смешен, македонците и хрватите имаа заеднички интересен да ги победат србите. that's the whole story. Ние заедно треба да живееме во Македонија и да направиме се за неа, ама не мешај работи.
До српите: ви пече? :helou:
Непријателот на мојот непријател, е мој пријател.Секој мој пријател (ама ПРИЈАТЕЛ, не познаник) го чувствувам како брат.Без разлика дали се наоѓа внатре во Македонија или надвор.Очигледно различно сфаќање имаш на оваа тематика.