Влатко Лозановски

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
јас ти побарав снимка да видиме дали лажам за тоа како пеел Влатко порано, ти таква работа немаш
извини но јас го имам слушано и знам како звучел, башка многу можам да ти најдам што ќе ти ја потврдат неговата боја на гласот
и сега чиј аргумент не е издржан Јане? :pos2:

TOKMU TAKA!!! NEmam snimki zosto ne go slusam tipot i ne sum opsednat so plagijatori:baeh: A posto ti imas sve crno na belo se gleda koj so kogo e poopsednat:vozbud::toe:
I Sto ke mi potvrdis be? Deka sekoj sto moze da go imitira Tose moze da bide slaven? Pa Vlatce e najsoodveten primer za toa.Tuka ti e i Darko od idol,Dimitar i mnogu novi pejaci sto go pravat toa..I na souto na Vucic mu rekoa da prestane da go kopira..Ti rekov da ne me slusas mene.. ete ti tamu poznati muzicari,kompozitori,pejaci go kazaa istoto. Idi na niv im nosi snimki od nastapi.
Pak kazav i ke kazam..Koga ke napise svoja pesna ke pocnam da go cenam..
Ima pejaci - tezgari i pejaci - muzicari.
A tezgari se milion..Ovie vtorite malce poretko.

:smir:

ти брату ептен си забегал за тебе сите Тоше го имитираат :tapp:
ама толку си опседнат со Влатко што и повеќе од очигледно е :kesa:
да лаеш и да плукаш видовме дека знаеш
ама да кажиш нешто паметно никако
и никако да ти пројде тоа со гласот а :pos2:

да лаеш и да плукаш видовме дека знаеш
ама да кажиш нешто паметно никако

Nitu lajam nitu plukam.Poveke od jasno e deka ti voopsto ne si muzicar posto ocigledno ne me skonta nitu 2 % i deka seto toa sto go pisav e konstruktivno.Toj sto e muzicar ke me sfati.
Od kritiki se uci a ne od pofalbi:nenene:

Nitu lajam nitu plukam.Poveke od jasno e deka ti voopsto ne si muzicar posto ocigledno ne me skonta nitu 2 % i deka seto toa sto go pisav e konstruktivno.Toj sto e muzicar ke me sfati.
Od kritiki se uci a ne od pofalbi:nenene:

добро ајде музичар си ти знаеме Јане, :pos:
туку муабетот ми е шо прајме со гласот што му е ист отсекогаш тоа како го обаснуваш?

So da mu objasnis na nekoj sto ne konta?

Ima tezgari koi sto imitiraat poveke vokali so preciznost i do 90%.Jas ne rekov deka ima ist glas ko TOse,tuku deka saka da zvuci kako nego.T.e da go kopira.I uspeva vo toa.Zosto taa tehnika i improvizaciite sto gi koristi Tose istite gi koristi i Vlatko.Da pees ke me sfatis sto ti zboruvam ama ti ednostavno ko sekoj laik ke go zaobikolis povtorno i toj argument.Taka da slusaj si go Vlatce i tolku.

:toe:

So da mu objasnis na nekoj sto ne konta?

Ima tezgari koi sto imitiraat poveke vokali so preciznost i do 90%.Jas ne rekov deka ima ist glas ko TOse,tuku deka saka da zvuci kako nego.T.e da go kopira.I uspeva vo toa.Zosto taa tehnika i improvizaciite sto gi koristi Tose istite gi koristi i Vlatko.Da pees ke me sfatis sto ti zboruvam ama ti ednostavno ko sekoj laik ke go zaobikolis povtorno i toj argument.Taka da slusaj si go Vlatce i tolku.

:toe:

упорен можеби си јане, но не и паметен
тој што не конта овде си ти
не станува збор за имитација на гласот, туку таков глас има цел живот, тоа неколку пати ти го кажав, ми здосади да се повторувам
па ти толку опасен пејач ако си дај да видиме како пееш
од кај знаеме ти дека никого не имитираш :baeh:

не станува збор за имитација на гласот, туку таков глас има цел живот

:uvo: :uvo: :uvo:
Ist kako na Tose a?Ko so ja znam Tose so prvite pesni nemase takov definiran vokal,vibratoto mu bese bledo,improvizaciite skoro retki,rasponot prosecen.Odednas tvojot Vlatko Lozanovski so ist vokal ko na Tose se transformira vo isto vreme ko nego
a? Tose go smeni svojot vokal i go razvi i toa dosta drasticno.Vibratoto mu se izdefinira,rezonira so dijafragma i glavata,rasponot mu stana neverojaten,pocna da pee komplicirani stvari i teski trileri i preklopi..POcna i operi da pee,bese vo Amerika za podobruvanje na dikcijata za da pee podobro na angliski jazik,zemase privatni casovi..
I sega ti ke mi kazes tvojot Lozanovski imal ist glas ko na tose otsekad a?
NE bratce..Tuku Tose mu e idol..I so pravo neli?

I sega ke mi kazes deka i tie grimasi i potezi sto Tose gi pravese, Vlatko otsekad gi pravel a?Deka sve toa e slucajno a? Epa pregledaj ja uste ednas sporedbata sto e na prva strana so klipceto pa probaj drug da ubeduvas.
:pos2: :pos2: :pos2:

:uvo: :uvo: :uvo:
Ist kako na Tose a?Ko so ja znam Tose so prvite pesni nemase takov definiran vokal,vibratoto mu bese bledo,improvizaciite skoro retki,rasponot prosecen.Odednas tvojot Vlatko Lozanovski so ist vokal ko na Tose se transformira vo isto vreme ko nego
a? Tose go smeni svojot vokal i go razvi i toa dosta drasticno.Vibratoto mu se izdefinira,rezonira so dijafragma i glavata,rasponot mu stana neverojaten,pocna da pee komplicirani stvari i teski trileri i preklopi..POcna i operi da pee,bese vo Amerika za podobruvanje na dikcijata za da pee podobro na angliski jazik,zemase privatni casovi..
I sega ti ke mi kazes tvojot Lozanovski imal ist glas ko na tose otsekad a?
NE bratce..Tuku Tose mu e idol..I so pravo neli?

I sega ke mi kazes deka i tie grimasi i potezi sto Tose gi pravese, Vlatko otsekad gi pravel a?Deka sve toa e slucajno a? Epa pregledaj ja uste ednas sporedbata sto e na prva strana so klipceto pa probaj drug da ubeduvas.
:pos2: :pos2: :pos2:

Јане не ми треба мене споредба на клипчето, и Влатко не е мој, ами на мајкаму и на таткому
ако не си приметил гласот не му е баш ист со оној на Тоше, ама ти толку паметен си за да го разбериш тоа,
немам намера на детенца цела вечер да им објаснувам кој каков глас имал, како пеел порано итн итн. кога гледам дека појма немаш

ти да беше музичар или малку попаметен ќе ни ја прикажеше твојата музичка стручност ако не барем со едно дело твое па да видиме колку си стручен
вака ептен детски изгледаат твоите постови

Читам и се смеам. Готик83, тоа што влатко има глас како тоше не го прави плагијатор. Изгледа се немаш запознаено со терминот плагијаторство. Влатко не му ги копира песните па да речиш плагијаторство. Ако го слушаш Вучич и остало друштво ке стигниш многу далеку со нивните критики. А и еден пеач за да е добар немора да си ги пиши сам песните.

Влатко е стварно добар пеач и има стварно добри песни , а тоа ич не го очекував. Си мислев дека пак се појави некој рандом пеач шо ке дави со глупи балади. Ама не е.

И на крај краева, ако Тоше е починат не значи дека сите го копираат. Оти дури беше жив немаше ни еден шо го копираше? Така наеднаш се појавија. :uvo:

ако не си приметил гласот не му е баш ист со оној на Тоше, ама ти толку паметен си за да го разбериш тоа,
немам намера на детенца цела вечер да им објаснувам кој каков глас имал, како пеел порано итн итн. кога гледам дека појма немаш
ти да беше музичар или малку попаметен ќе ни ја прикажеше твојата музичка стручност ако не барем со едно дело твое па да видиме колку си стручен
вака ептен детски изгледаат твоите постови

:uvo:
Jas veke pisav pogore deka ne mu e bas ist glasot, citaj dva posta pogore vo toa sto si me citiral:pos2: tuku deka se trudi da go imitira.
A toa dali mi se detski postovite ima koj da kaze.

Detski poteg e bas toa jas tebe da ti pokazuvam kolku sum strucen,zosto gledam deka voopsto ti ne znaes so e ni peenje od dijafragma,nitu pak od grlo,nitu pak trileri ili improvizacija..Ili pak sto e septakord,sto e maj a sto e sus..
Ne daj boze da te prasam so bendovi slusas..:toe:

тоа што влатко има глас како тоше не го прави плагијатор. Изгледа се немаш запознаено со терминот плагијаторство
Ne krade pesni od tose,tuku ja krade negovata persona,nacinot na peenjeto,tehnikata,grimasite,glumi lazna skromnost,poboznost..

- Ne go slusam Vucic tuku kako sto rekov imase dosta renomirani i dokazani kompozitori,muzicari i pejaci od koi mnogu se profesori na Muzicka akademija sto gi ocenuvaa site niv..

детски е да се правиш стручен, а всушност да си никој и ништо

Ama toa ti ne go znaes,vidov kolku imas poznavanje od muzika ne se sekiraj..:pos2:
i vsusnost sto imam jas pak potreba tebe da ti pokazuvam kolku sum strucen koga nemas pojma sto se site muzicki termini sto ti gi navedov a ti kako i sve dosega sto e argument go zaobikoluvas? :helou:

Sega ke treba da se spustam na tvoe nivo i da se vregame a stvarno nema potreba..Rekov stopati slusaj si go Vlatko i toa e toa..

i vsusnost sto imam jas pak potreba tebe da ti pokazuvam kolku sum strucen

исто толку имам и јас потреба тебе да ти докажувам, но барем не се фалам

Sega ke treba da se spustam na tvoe nivo i da se vregame a stvarno nema potreba.

кое ниво го имаш ти си се препрочитал наназад да видиш :pos2::pos2::pos2: јас само ти кажав дека детски е да си стручен а вусшност да си никој и ништо, но ти што си се пронајде тука тоа не е мој проблем :pos::pos::pos:

Sine, sine..u sekoj slucaj zabavno bese neli?
Jas ti postaviv prasanje od opsta muzicka kultura,ti povtorno izbegnuvas..i sto natamu? Aj trkni si do wikipedia i informiraj se malku,da bide muabetov malku so argumenti.Jas te prasuvam edno,ti mi odgovaras drugo..
Ednostavno ne e kompatabilno da se diskutira so laici.

Ako smetas deka nekogo treba da go falime zatoa sto dobro go imitira Tose vo sekoj pogled,togas baraj si istomislenici.:helou::smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom