Камати во Тутунска?

• Креатор на темата Креатор на темата zoki_com
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Denes vo dnevnik citam deka kamatite na deviznite depoziti vo evra vo tutunska banka se 6 osto za stedni vlogovi vo evra jas ne najdov takvo nesto na nivniot sajt dali e tocna informacijata ????

Нема да биде попаметно, поточно и посигурно да им се јавиш да ги прашаш? :smir:

На 12 месеци во ЕУР е 4.50%, а на денарски е 8.80%.

Ова е веќе многу, ова се доста високи каматни стапки.

Плус пред кој ден имаше дека Комерцијална пушта акции на берза во износ од околу 50 мил.евра.
http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=38675&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

Imas produkt vo Tutunska, se vika Super Depozit. Se orocuva na 13 meseci za 6% kamata za evra i 10,67% kamata za denari.
Zaradi skoro globalnata kreditna kriza bankite na ovoj nacin sakaat da prestanat da bidat zavisni od stranski krediti i da pocnat da rabotat so parite koi se vekje vo drzavata, parite na narodot. Ako orocis denari vo super depozit ima opcija za mesecna isplata na kamatata na posebna tekovna smetka(debitna kartica).
Zaboraiv da pisam deka Super Depozit trae do 31 Okt.

E sega sto e podobro dali stopanska ili tutunska sto vie mislite ???

Па според моите искуства подобра е Тутунска, дури и најдобра од сите Мак.банки.

На 12 месеци во ЕУР е 4.50%, а на денарски е 8.80%.

Ова е веќе многу, ова се доста високи каматни стапки.

Плус пред кој ден имаше дека Комерцијална пушта акции на берза во износ од околу 50 мил.евра.
http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=38675&mid=1500&tabId=1&tabindex=0
Во Стопанска Банка АД Скопје, каматите ти се повисоки!
5,25 % во евра и плус за 18 месеци орочен депозит добиваш камата за 20 месеци...додека пак за денарски депозит номиналната камата е 8.8%.

Mislam deka Tutunska ima najgolema kamatna stapka prosta logika vo ostanatite se 5. koma nesto ..
dodeka vo tutunska e 6% pa vidi ti kade se povece isplati provereno a da i jas gi gledam reklamite samo sega fintata e sto do sega vo Stopanska banka imaa depoziti oroceni na edna godina i plus kamata za eden mesec a sega se setija kako da gi zaebat pa izmislija na dve godini ova dobar trik :vozbud:
Prosto i ti izracunaj primer imas 7000evra kaj ce dobies povece

Имам лошо искуство со Тутунска банка во Битола. Не е со камата, туку со интеркаларна камата која ја платив на крај, откога го исплатив кредитот на 24 рати.
Имено, преку училиште склучивме договор, со кој на лесен начин се подигнуваше кредит од Тутунска. Но соработката од таму и нашиот финансов беше на ниско ниво и мораше некој да го плати тоа (за жал 5-6 вработени). Откако го подигнавме кредитот преку административна забрана требаше да го исплаќаме, но со административна забрана се започна со 3 месеци покасно, а за таква камата никој не ни кажа, а и не сме економисти да знаеме. А кога не (така да се изразам) заведуваа ни ветуваа најдобри услови.
Да скратам. Освен што изгубив 4 500 денари, научив што ми ти било тоа ИНТЕРКАЛАРНА КАМАТА.

Имам лошо искуство со Тутунска банка во Битола. Не е со камата, туку со интеркаларна камата која ја платив на крај, откога го исплатив кредитот на 24 рати.
Имено, преку училиште склучивме договор, со кој на лесен начин се подигнуваше кредит од Тутунска. Но соработката од таму и нашиот финансов беше на ниско ниво и мораше некој да го плати тоа (за жал 5-6 вработени). Откако го подигнавме кредитот преку административна забрана требаше да го исплаќаме, но со административна забрана се започна со 3 месеци покасно, а за таква камата никој не ни кажа, а и не сме економисти да знаеме. А кога не (така да се изразам) заведуваа ни ветуваа најдобри услови.
Да скратам. Освен што изгубив 4 500 денари, научив што ми ти било тоа ИНТЕРКАЛАРНА КАМАТА.

Е па тука е една од разликите, во брзината на одобрување, бидејќи во Стопанска првото пред-одобрување ќе ти биде познато за 24 часа...И фактички немаш многу време помеѓу одобрувањето и користењето на кредитот, со што интеркаларната камата е избегната.

Патем, само ќе Ве молам добро проверете за каматните стапки, за какви се работи...имено тие што јас ви ги наведов се номинални односно реалните кои и се пресметуваат, додека тие што ги гледате на рекламите се просечни...
Така да, во Стопанска се 10.5% за денари и 6.1% за евра за орочение средства на 18 месеци со камата за 20 месеци...

6.1% за евра за орочение средства на 18 месеци со камата за 20 месеци...

Ne veruvam deka se tolku na 12 meseci koga bea pisuvase 6 posto za potoa so mali bukvi na flaerot da pisuva 5 koma nesto

6.1% за евра за орочение средства на 18 месеци со камата за 20 месеци...

Ne veruvam deka se tolku na 12 meseci koga bea pisuvase 6 posto za potoa so mali bukvi na flaerot da pisuva 5 koma nesto

Абе друже, како прво камата е точна онаа што си ја гледал, значи има разлика меѓу номинална и просечна камата...така да 5.25% е номиналната, а просечната е 6.1%.
Друго, многу побитно е тоа што за орочување на 18 месеци добиваш 2 камати плус, што значи приходите ти се поголеми, за разлика каде сметаш дека во друга банка би добил 0,01% поголема годишна камата.

abe druze neznam dali ti gledas Televizija Srbija kade kamatnite stapki se 8. nesto a sto ako porasnat kamatnite stapki i kaj nas tolku ????
I 6 posto da dava Stopanska banka vo Srbija se 8 koma nesto na devizi bas denes gledav reklama za nekoja banka

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom