Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во Стопанска Банка АД Скопје, каматите ти се повисоки!На 12 месеци во ЕУР е 4.50%, а на денарски е 8.80%.
Ова е веќе многу, ова се доста високи каматни стапки.
Плус пред кој ден имаше дека Комерцијална пушта акции на берза во износ од околу 50 мил.евра.
http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=38675&mid=1500&tabId=1&tabindex=0
Имам лошо искуство со Тутунска банка во Битола. Не е со камата, туку со интеркаларна камата која ја платив на крај, откога го исплатив кредитот на 24 рати.
Имено, преку училиште склучивме договор, со кој на лесен начин се подигнуваше кредит од Тутунска. Но соработката од таму и нашиот финансов беше на ниско ниво и мораше некој да го плати тоа (за жал 5-6 вработени). Откако го подигнавме кредитот преку административна забрана требаше да го исплаќаме, но со административна забрана се започна со 3 месеци покасно, а за таква камата никој не ни кажа, а и не сме економисти да знаеме. А кога не (така да се изразам) заведуваа ни ветуваа најдобри услови.
Да скратам. Освен што изгубив 4 500 денари, научив што ми ти било тоа ИНТЕРКАЛАРНА КАМАТА.
6.1% за евра за орочение средства на 18 месеци со камата за 20 месеци...
Ne veruvam deka se tolku na 12 meseci koga bea pisuvase 6 posto za potoa so mali bukvi na flaerot da pisuva 5 koma nesto