Нека ни е честито и да не ги заборавиме - СДСМ го продаде името за власт!

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Ne mi e jasno zosto tolku protiv da se smeni imeto? Ne se menjava imeto tuku se dodava ushte edna nastavka.I dodeka beshe Jugoslavija befme Vardarska Makedonija,Posle toa se smeni vo Narodna Republika Makedonija se do deneshnoto Republika Makedonija.
Дечко ти арен си? Кога сме биле Вардарска Македонија жити све?

Дали има вакви типови или се све ова ботови?

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Једини! Знаеме ние кој има мнозинство у собрание.

Проблемот е што мораат Б.Ц. и компанија да излегуваат јавно на пресови веќе секој ден прават пресови за името во моменти кои се одлучувачки во преговорите.

Што е работата веќе ката-ден од СДС да ја спуштаат црвената линија во преговорите? Па поголема штета здрваје.

Нека видат дека во Грција сите ќутат и нека ќутат и они. А не ваму уште и они име ни измислујат. И они би предложиле по нивен укус име...чувај Боже.

И они предлог за име на Македонија даваат, малце штета направија минатите 50 години.
Ама остај ми го ти БЦ тој е безгласна буква бре човече сите на мајтап го земаат човекот, нема ни легитимитет нема ни некои можности за да променува име или неговиот став да би бил земен здраво за готово (освен од вечер). Туку кажи ми дали НГ кој моментално кажува што и како ќе биде доколку даде параф за промена на името. Дали би бил подржан од вмровците или не т.е. дали ти би го подржал или не?

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Дечко ти арен си? Кога сме биле Вардарска Македонија жити све?

Дали има вакви типови или се све ова ботови?
Молчи Македонија што ни остана, иначе србите не викаа Вардарци или Јужна Србија, Бановина и што не ти знам јас. Така да ако не беа комуњарите денес ако си од СКопје ќе живееше во Јужна Србија

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
СДСМ , без разлика дали лидер е Црвенковски, Бучковски, Шеќеринска или Заев биле и ќе си останат скапани комуњари и лајна кои гледаат само да исцицаат што повеќе пари.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
СДСМ , без разлика дали лидер е Црвенковски, Бучковски, Шеќеринска или Заев биле и ќе си останат скапани комуњари и лајна кои гледаат само да исцицаат што повеќе пари.
Тачно, а дали Груевски ќе остане скапано гомно платено од бугарите пошто гледа на секој начин да го ебе и последниот денар во маркетинг и адверзајтинг перејќи го секој денар од буџетот.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро луѓе, јас мислам дека не треба сега енергијата да си ја трошиме на меѓупартиски препукувања. Треба сега народот да се обедини, да ги заебеме моментално партиите. Да се обединиме за името. После тоа нека продолжат караниците за тоа која партија е побетер. Нели гледате дека сме во гомна до гуша, партиските интереси ли треба моментално да бидат на прво место или државата? Јас мислам државата.:smir:

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Добро луѓе,јас мислам дека не треба сега енергијата да си ја трошиме на меѓупартиски препукувања.Треба сега народот да се обедини,да ги заебеме моментално партиите.Да се обединиме за името.После тоа нека продолжат караниците за тоа која партија е побетер.Нели гледате дека сме во гомна до гуша,партиските интереси ли треба моментално да бидат на прво место или државата?Јас мислам државата.:smir:
Па и јас така мислам, баш како тебе. И најмногу мразам обвинувања на едните а бранење на другите кои не се ништо подобри од првите. Сега треба да се обединиме и да го одбраниме името МАКЕДОНИЈА, зошто овие кои сега ја водат државата НАВИСТИНА наумиле да го менуваат.

Член од
25 февруари 2006
Мислења
254
Поени од реакции
28
Во ред комуњарите се предавници бидејќи јавно се декларираат дека е потребна промена на ФИРОМ во Северна Македонија, но што би бил Никола Груевски ако го парафира тоа, бидејќи тој е единствен кој може да го промени името наредниве 3 и пол години. Дали тогаш тој во твоите очи би бил предавник или не? те молам одговори ми.
Да бато, ќе биде предавник и ќе му го посакам истото што му го доставивме до знаење на Кирчо за неговото залагање за Македонија под едно привремено име.

А сега да те прашам тебе. Дали БЦ и КГ, како творци на она привремено име од три месеци, се предавници на модерната македонска држава, еве ако ништо друго, заради името и знамето?

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Ама остај ми го ти БЦ тој е безгласна буква бре човече сите на мајтап го земаат човекот, нема ни легитимитет нема ни некои можности за да променува име или неговиот став да би бил земен здраво за готово (освен од вечер). Туку кажи ми дали НГ кој моментално кажува што и како ќе биде доколку даде параф за промена на името. Дали би бил подржан од вмровците или не т.е. дали ти би го подржал или не?
Папата сакле тоа или не е за жал Престедател на држава, а не водоводџија.

И неговите изјави се едно, а друго се изјавите на некој пред кооперација со пиво в рака и месни нарезак за мезе, кој онака си прави муабет.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Па и јас така мислам, баш како тебе. И најмногу мразам обвинувања на едните а бранење на другите кои не се ништо подобри од првите. Сега треба да се обединиме и да го одбраниме името МАКЕДОНИЈА, зошто овие кои сега ја водат државата НАВИСТИНА наумиле да го менуваат.
Ама ти сфаќаш дека не може само едната страна да е крива во овој случај?Јас ти викам обединување ти пак спомнуваш овие, оние. Заеби ги ти нив. Јас само потенцирам дека треба да се заборават партии и власт. Да се бориме за името. А ако на некој му текне да потпише нешто што не треба, ќе си сноси последици,без разлика од која партија е. А партиите треба да бидат паметни и мудро да си молчат.

Член од
25 септември 2007
Мислења
1.436
Поени од реакции
45
Да бато, ќе биде предавник и ќе му го посакам истото што му го доставивме до знаење на Кирчо за неговото залагање за Македонија под едно привремено име.

А сега да те прашам тебе. Дали БЦ и КГ, како творци на она привремено име од три месеци, се предавници на модерната македонска држава, еве ако ништо друго, заради името и знамето?
За мене ПРЕДАВНИК е оној кој ќе парафира промена на името на мојата земја! Секој! без разлика дали тој НГ БЦ КГ или било кој се разбираме?

Член од
26 ноември 2007
Мислења
33
Поени од реакции
0
Se znaese deka ova ke se desi na kraj...samo prasanje bese koga...
Ali toa ti e toa....koga ima idioti na vlast...
jbg :nerv:

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Молчи Македонија што ни остана, иначе србите не викаа Вардарци или Јужна Србија, Бановина и што не ти знам јас. Така да ако не беа комуњарите денес ако си од СКопје ќе живееше во Јужна Србија
На лекар,ОДМА.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
Добро луѓе,јас мислам дека не треба сега енергијата да си ја трошиме на меѓупартиски препукувања.Треба сега народот да се обедини,да ги заебеме моментално партиите.Да се обединиме за името.После тоа нека продолжат караниците за тоа која партија е побетер.Нели гледате дека сме во гомна до гуша,партиските интереси ли треба моментално да бидат на прво место или државата?Јас мислам државата.:smir:
Народот највероватно ни за овакво важно прашање не може да се обедини,добар показател ти е форумов, само во последниве две недели се имаат отворено најмалце 10 теми вој кој се обвинува опозицијата за предавство ,притоа не гледајќи (или свесно замижувајќи) дека куклениот театар моментално е ва рацете на некој друг:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom