Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Па да, еве јас од Љубљана преку интернет барам работа во Симитли.
Може ќе ме земат да чувам овци?
Ние овде немаме толку многу `инвестиции`!
:toe:
Aј немој прди па ти словенецу!КОга си много ербап што кур тераш в Льблјана?
Се разбира оти неможе да се хване стандарта на живот в Б'лгарија на тоа по Западна Европа,ама разбирам да е МАкедонија ц'фнала и зав'рзала па да ми говориш.А с 40% беработица и 2 млн. емиграција по цел свет,с кој ак'л ми говориш ти за овци и кози?Ај кјути таму

Се разбира оти неможе да се хване стандарта на живот в Б'лгарија на тоа по Западна Европа,ама разбирам да е МАкедонија ц'фнала и зав'рзала па да ми говориш.А с 40% беработица и 2 млн. емиграција по цел свет,с кој ак'л ми говориш ти за овци и кози?Ај кјути таму
Говедо...
дури и Бај Тошо пред да ти стане апсолутен шеф бил овчар.
Поздрав.
(говедо му е надимак како навијач на Левски)

Тебе тоа ли те боли - дека имам Татарски пасош. Викаш ќе умрам од глад ако го фрлам а ? Па гледам дека во Бугарија гладни нема, сите се наранени ... со пасоши. Ако толко те интересира имам не еден, а три пасоша. Бугарски , Македонски и Англиски, ама никој од нив не ме рани ако не работаам јас самиот. Тебе изгледа ќе ти биде много ќеф ако го фрлам Бугарскиот, бидејки тогаш ќе има еден од малцинството помалце во Татарстан. Ама да знаеш дека ќе го чувам не оти ми требе , а само така за да ви бидам „неудобен„ во вашите очи. Немој и много да ме жалиш оти знаеш - на туѓ гроб не се плаче. Зошто не знаеш на каде е погребан и наместо на главата може да му плачиш на онаја работа.

P.S. Незнам каков Македонец си ти , ама ако верно дедо ти бил во четата на Јане сега човекот се срами од тебе оти он се е борил Македонија да ослободува , а ти сакаш да ја поробиш уште толку.

Не, ти си клиничен л'жец, батка. Каков англијски пасош имаш бе, не те ли е срам, пред неколко дена објаснјаваше тука ште имаш временен статус, селф емплојд в Англија, сега стана поданик на кралицата за една неделја.
Като си толкова ербап живеј с македонскија пасош, бе, хв'рли б'лгарскија, нели е окупаторски. Да те видим док'де ке стигнеш, от глад ке умреш.
Моите дедовци не беха кој знае какви патриоти, не ги интересуваше македонската тематика, при все че беха деца на бежанци, участваха си в б'лгарската политическа система, Бог да ги прости, ама предатели на родината си не бјаха, не беха духачи на влашко-ср'бско-грчки (а вече и арнаутски) полови органи. Прод'лжи да го правиш, штом те кефи.

More Tataru eden,vlegovte vo EU i se posravte kako koj znae sto da bilo.Dali zaboravi edno vreme koga idea Makedonskite gragani i plakaa po edna chervena,da ne ti pisuvam pak pobaraj niz temite sto imam pisuvano za vas i vasata (ne)kultura,prodolzi da ja slusas pesnata NA MOJTA ZENA PRIJATEL SI i uzivaj vo blagodetite na EU,ako voopsto si videl nesto od veteneta zemja...

More Tataru eden,vlegovte vo EU i se posravte kako koj znae sto da bilo.Dali zaboravi edno vreme koga idea Makedonskite gragani i plakaa po edna chervena,da ne ti pisuvam pak pobaraj niz temite sto imam pisuvano za vas i vasata (ne)kultura,prodolzi da ja slusas pesnata NA MOJTA ZENA PRIJATEL SI i uzivaj vo blagodetite na EU,ako voopsto si videl nesto od veteneta zemja...
С'рбеж, па ти чии го дириш тука на темата за омо. Оди си гледај Косово и Војводина пријател. Едно време е било минало. Сега е друго време.:toe:

Меѓудругото ДА.
И... ти што имаш заедничко со тоа?
В'в всеки случај имам повеке заедничко со тоа од тебе.
Познаваш ли това мјасто ? "Филипи". От тамо са моите предци.

1816699316.JPG

. . . Ето ти и друг доказ дека има татари во Бугарија :

Татарско нашествие в Б'лгарија през 1242 г.

1241 година. Тогава татарите, след като разгромили Руското царство, окупирали Хазарската земја и Б'лгарското царство. И като разгромили унгарците, опустошили Трансилванската област.

Читај малце историја пред да пишуваш. Знам дека ти подаваат готови реплики и документи , ама сепак срамота е без ништо да си прочитал да дојдеш и да спориш овде:baeh:

:pos2::pos2::pos2:
Абе пич, тук не раздел историја, но ако сакаш с удоволствие ште ти дам уроци и по историја.
Па да сум казал некаде дека нема татари во Бугарита?!? Jаз тв'рдја дека има. Между 4 и 8 хилјади /некои се имат за турци/. Ама си смешко невиден дека тв'рдиш че били тук от 1242г. Татарите в Делиормана са тук от краја на 18 век и наj-веке от периода после Кримската воjна. Били са повеке ама са правили зулуми над бугарите /наj-веке по време на Априлското востание заедно со черкезите, помаците, циганите и турците/ и после големата част са се изселили во Турциjа.
И според твоjата "логика", е редно да викаш на половин Европа "Татари". Наричаj татари и жителите на Русиjа, Белорусиjа, Украjна, Литва, Полша, Чехиjа, Унгариjа, Австриjа, Хрватска, Романиjа и Молдова - през сите тези земи е имало инвазиjа на татарите по истото време. Некади са останале и да живеjат /ама нема да ти кажа каде, вземи прочети малко книги/. Апропо, не е казано непременно да са учебници по историjа, може да прочетеш поне "Пан Володjовски" на Хенрик Сенкевич.
А по твоjата "логика" по истите причини можеш да ни нарекуваш и немци и французи - оттук са минали и кр'стоносните походи.
Не знам кога си по-смешен - когато говориш за икономика или за историjа. Забавен си! :pos2:

Мед и млеко нема да тече, ама барем парите од даноците нема да ги даваме во Софија. Ќе си ги држиме во наште општини. И ќе си гледаме за нашиот крај да цвета, а не Бугарија.

omopirin, сметам дека си от групата луге пратени од ОМО да учат во Скопие бес пари. Оттам знаеш литературен македонски. Ама като ти гледам какви ги тресеш по икономски прашана, може да работиш во JP MORGAN ама како чистач на нужници. Се извинувам, ама сбориш глупости.
- за земеделието. Во пиринско само около петричко земјата горе-доло станува за работа. Донекаде и во санданско. По големио дел са планини. Не можем да се мерим со Пловдивско и Сев. Б'лгарија дека земјата е чернозем и 100 пати по богата. Нели знаеш сборот. Отишал македонец в добружа и почнал да се фали "При нас во Пиринско житото е како дренки. И шо бараш овде го прашали? - Е па там камине ке јам отговорил". Така што не говори за земеделие.
До сега ОМО ми беха интересни, ама наместо да ни привлечеш кум него, ти не отвраштаваш. Дано сите луге во него не са како тебе. Като те читам тебе, дека си антибугарски и сепаратиски настроен сум убеден дека ОМО не требува да се регистрира. Вие работите против Б'лгарија и против Р.Македонија. Заедно со србоманите ке накарате лугето во Пиринско да намразат ова земја, дека сега га сакаме. Со вашите сепаратиски исканја во 21-ви век ке накарате да сакаме БГ да направи како ГР и вие да останете изолирани. А ова го сакат луге дека мразат Македонија. Аз не сум от тија и 99% од пиринци. Немој само за пари и да се аресаш на некои да праиш белја. А сум сигурен оти тија 99% нема да ти простим.

Во Бугариа е арно да има организациа на македонците. И 5 лjуге да има кои се определат за македонци-небугари, они имат право на организациа. Само што не мога да разберам за што работи ОМО Илинден. Програмата, па и работата им сред лjугето са катастрофа. Аjде да видим:

Икономските прашаниа
Ова за даноците да остават во обштините е арно, ама може да стане само ако се променат законите, а промена на законите става от партиите што са на власт. Как ОМО смета да стане владина партиа и каква коалиционна политика има- не е jaсно.Воопште икономската програма им е популистка, без jасна идеа, как може да се постигне.

Култура
Исто катастрофа. Дали ОМО са направили нешто за превод на бугарски и издаване на поне 1 книга на македонски автор во Бугариа? Дали са помогнали за превод на македонски на некоj от писателите от Пиринско и издаването на книгата му во РМ? И изобшто имат ли направено нешто во тази посока?

Говедо...
дури и Бај Тошо пред да ти стане апсолутен шеф бил овчар.
Поздрав.
(говедо му е надимак како навијач на Левски)

Филмот е боза - значи преименуването беше 1985 - есента, атентатите вр'з влаковете - 1985 мај месец. Сбл'с'ците почнаа 1989 пролетта и беха убити 15 човека. Тоа е се. Изселването почна јули 1989г. след двустранна спогодба мегу Б'лгарија и Турција, но по средата турција се отказа и в'рна половината хора от границата. Изселиха се 400 000 хилјади, от които 150 000 хилјади се в'рбаха след само половин година и казаха че в Анаватан не ги бројат за слива. Това е.

за културата

Само през октомври лично прис'ствах на концерт на млада македонска музикантка, на промоција на стиховете на друг македонец и на спектак'л, по драматургија на македонец. Всички от РМ и всичко това в Софија! За лјубопитните - поразровете културнија афиш на столицата ни и се убедете кои са тези автори. Простичко и јасно - хората са добри и пробиват, другите стојат отстрани и времето ги отвјава.

:pos2::pos2::pos2:
Абе пич, тук не раздел историја, но ако сакаш с удоволствие ште ти дам уроци и по историја.
Па да сум казал некаде дека нема татари во Бугарита?!? Jаз тв'рдја дека има. Между 4 и 8 хилјади /некои се имат за турци/. Ама си смешко невиден дека тв'рдиш че били тук от 1242г. Татарите в Делиормана са тук от краја на 18 век и наj-веке от периода после Кримската воjна. Били са повеке ама са правили зулуми над бугарите /наj-веке по време на Априлското востание заедно со черкезите, помаците, циганите и турците/ и после големата част са се изселили во Турциjа.
И според твоjата "логика", е редно да викаш на половин Европа "Татари". Наричаj татари и жителите на Русиjа, Белорусиjа, Украjна, Литва, Полша, Чехиjа, Унгариjа, Австриjа, Хрватска, Романиjа и Молдова - през сите тези земи е имало инвазиjа на татарите по истото време. Некади са останале и да живеjат /ама нема да ти кажа каде, вземи прочети малко книги/. Апропо, не е казано непременно да са учебници по историjа, може да прочетеш поне "Пан Володjовски" на Хенрик Сенкевич.
А по твоjата "логика" по истите причини можеш да ни нарекуваш и немци и французи - оттук са минали и кр'стоносните походи.
Не знам кога си по-смешен - когато говориш за икономика или за историjа. Забавен си! :pos2:
Nema 8000. Ima polovina od blgarija e tatarska zemja turko mongoli azijati so mesavina na trako shopi torlaci cigani is to uste koj kur ostavil seme.:pos2:.Nemojda se sramis od toa sto si tatar.Treba da ti bide gordost sto si tatar nemojda se sramis od vistinata toa taa boli ama e vistina.Da nemavte makedonska azbuka deneska ke zavivate kako kucinja avavaaaauuuuuuuuuuuu:vozbud:

Само през октомври лично прис'ствах на концерт на млада македонска музикантка, на промоција на стиховете на друг македонец и на спектак'л, по драматургија на македонец. Всички от РМ и всичко това в Софија! За лјубопитните - поразровете културнија афиш на столицата ни и се убедете кои са тези автори. Простичко и јасно - хората са добри и пробиват, другите стојат отстрани и времето ги отвјава.
TOCNO TOCNO vremeto ke pokaze .Vo 1990 nemozese makedonska novina da vneses vo bugarija. Deneska mozes i celi spisanie .blgarja se dvizi poleka ama sigirno kon demokratijata . i jasno se pravi razlika kojse makedonci koj se bugari .Stose odneuva do makedonskoto malcinstvo vo bugarija sekkao treba da dobie svoj, elementarni covekovi prava. Sloboden covek e onoj koj moze slobodno da kaze sto misli.A ne pod pritisok i prisilba.:nenene:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom