Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

пффффффффф, хакирали сте сајтот на New York Times.
колку ли пари добивате само мајко мајко. :tapp::tapp:

каде пишува овде БУГАРИ или ТАТАРИ????????????????????????????????????

Абре дечко, ма ти ногу добро си си го избрал никот. Абе не треси зелени бре. Хакирали сме Нју јорк тајмс. Лелелеле! Много сме јаки бре.:nesvest::je:

Омоилинден, голем лажец си. Разочарован с'м от теб, определено. Мислех че нај-после мога да поговорја с интелигентен ОМОвец, ама нејсе.
П'рво - нема как да си от Влахи, освен ако не си от семе на 80 годишен старец. Второ, дори и да си так'в, ште те познавам. Чудја се кој ли би мог'л да го вдигне преди 30 години.
Трето, чел си книжки и легенди оттам Огражден, ама или си недочел, или фантазијата ти така работи, че правиш историографијата ви за смјах на кокошките.
Много ми е интересно што за брокер си, не ме предизвиквај да разбера :-)

Нека пријателите ни от Вардарско, за които думите на (псевдо) ОМОвеца са мед за душата, да отидат те сами, лично в Пиринска Македонија, да с'берат информацијата којато ги интересува. Ако не искат да живејат в л'жа и манипулации.
Поздрави.

да отидат те сами, лично в Пиринска Македонија, да с'берат информацијата којато ги интересува. Ако не искат да живејат в л'жа и манипулации.

ova bi trebalo jas na tebe da ti go s.a..m ama aj prodolzi da zivees:nenene:

Омоилинден, голем лажец си. Разочарован с'м от теб, определено. Мислех че нај-после мога да поговорја с интелигентен ОМОвец, ама нејсе.
П'рво - нема как да си от Влахи, освен ако не си от семе на 80 годишен старец. Второ, дори и да си так'в, ште те познавам. Чудја се кој ли би мог'л да го вдигне преди 30 години.
Трето, чел си книжки и легенди оттам Огражден, ама или си недочел, или фантазијата ти така работи, че правиш историографијата ви за смјах на кокошките.
Много ми е интересно што за брокер си, не ме предизвиквај да разбера :-)

Нека пријателите ни от Вардарско, за които думите на (псевдо) ОМОвеца са мед за душата, да отидат те сами, лично в Пиринска Македонија, да с'берат информацијата којато ги интересува. Ако не искат да живејат в л'жа и манипулации.
Поздрави.

Тоа сам ли го измисли или некој ти го кажа ? Жал ми е за тебе што си толко глуп, или се правиш на глуп.На сто начини ти докажав индиректно дека сум од Влахи, ама ти пак викаш дека нема такво животно како жирафата и тоа си е . Ти дури и да ме видиш во Влахи пак ќе кажуваш дека не сум од таму. Сакаш овде да постирам слика каде сум се сликал на Влаи на центарот пред паметникот на Јане ?

Аjде да читаме уште еден пат, бидеjки во пресудата се цитира постара пресуда и се изнесуваат заклучоци за заедничката електорална маса со ОМО Илинден ПИРИН:

Колку и да го читам се едно си пишува - ОМО Илинден 3000 луѓе. Нема никаква врска со некој број на припадници на ОМО Илинден ПИРИН туку само сличност на случеите.

nguanaunae напиша:
Ти не си еден од тие 5800 луге. Во Пиринска Македонија никој не зборува перфектно Колишевицата като тебе.

Шчо е бре, не можеш ти така ? Ти недостига родниот јазик, темел немаш. Така е, најуспешната асимилација се спроведува преку јазикот. Затоа македонскиот јазик во Пиринска Македонија беше доведен до положба на обичен дијалект што се слага да зајде со тенденција на целосно исчезнување. Колку луѓе зборуваат уште на “шчо“ ? Кој уште вели “страм“ ? Само некои старци на 80 и повеќе години. Па ете, јас запамтив нешто од малешевскиот дијалект, а од таму до официјалниот македонски јазик е еден чекор. Сега за да го слушнеш говорот на пиринските македонци од првата половина на дваесетиот век мора да одиш во Берово :( А беше време кога сите си го зборувашеа роднио јазик! Ја имаш слушнато оваа глаголска форма ?
А пак петричкиот е уште поблизок на книжевниот македонски јазик и не можам да разберам што му е тешко на оној црцорец од Петрич да го научи (ако навистина е од таму) :jaj:
И тука е клучниот момент - бугарската пропаганда вели дека македонскиот јазик е бугарск дијалект ама никако не ви оди да го зборувате. И бидејќи сте свесни дека се работи за различни јазици испаѓате со врвни глупости од типот Коневица, Колишевица, србизиран јазик итн. Некоја катастрофа сте.

Посебно гнасна лага. Вардарскиот може само да му завидува на Пиринскиот дел коj е и помал во однос на економски просперитет. Споредите ги инвестициите, вработеността. Пирин може и веќе се учи да живее од туризам. Сандански цути во СПА-центрови, трговиjа, угостителство. Благоевград има два успешни универзитети, полн со студенти. Банско е популарно низ светот а само пред децениjа беше планинска вукоебина од 10 000 жители. Разлог има три голф-терени! Петрич и дури Симитли се доволно средени гратчиња. Бизнисмени спонсорираат фудбалски клубови, некои прволигаши, во скоро секое место. Инаку платата во Пловдив исто е пониска во споредба со Софиjа, па што!
Факт!
Лага и то голема,Пиринско е нај-развитија крај на Б'лгарија и с нај-висок стандарт на живот след Софија!!!

Па да, еве јас од Љубљана преку интернет барам работа во Симитли.
Може ќе ме земат да чувам овци?
Ние овде немаме толку многу `инвестиции`!
:toe:

Факт!
Лага и то голема,Пиринско е нај-развитија крај на Б'лгарија и с нај-висок стандарт на живот след Софија!!!

Абе толку сте безобразни во ваште лаги , дур појма си немате. Изгледа тие бабите дека собираат сачки покрај патот во Пиринско да се греат оти немаат пари дрва да си купат се некој Бизнис дами . Или имат БМВ во гаража и двта три холдинга на нивно име.:vozbud:Живеат со 120 лева пензија и со неа не можат да си купат лековите само. А за леп и за кисело млеко се запишуваат по магацините.

Абе толку сте безобразни во ваште лаги , дур појма си немате. Изгледа тие бабите дека собираат сачки покрај патот во Пиринско да се греат оти немаат пари дрва да си купат се некој Бизнис дами . Или имат БМВ во гаража и двта три холдинга на нивно име.:vozbud:Живеат со 120 лева пензија и со неа не можат да си купат лековите само. А за леп и за кисело млеко се запишуваат по магацините.

Еми като доидете вие на влас от чешмите ке тече мед и масло:pos2:
Не си ли на работа друже:)

Еми като доидете вие на влас от чешмите ке тече мед и масло:pos2:
Не си ли на работа друже:)

Мед и млеко нема да тече, ама барем парите од даноците нема да ги даваме во Софија. Ќе си ги држиме во наште општини. И ќе си гледаме за нашиот крај да цвета, а не Бугарија.

Koga sme veke kaj jazikot vo Bugarija,dali nekoj ima slusnato kako Bugarin govori Srpski?Ako go slusnete toa togas zemete i si nekolku para gaki bidejki ke se pomocate od smeska :pos2::pos2:

Мед и млеко нема да тече, ама барем парите од даноците нема да ги даваме во Софија. Ќе си ги држиме во наште општини. И ќе си гледаме за нашиот крај да цвета, а не Бугарија.

Бае, БГ повеке дава одколку зима од нашиот краи. Како икономист требува да го знаеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom