Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Член од
21 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ajde,ti se molam!!?
Сериозно.

Стојко многу добро го познавам, а и Киро од Сандански. Многу добри и фер луѓе се, православни, одеа постојано во Бигорски манастирот. На православна основа сме пријатели. Многу сме си правеле муабет како е шо е. А меѓу другото јас живеам у Софија, и доста од близу ги следам работите. Не е се како шо пишува по македонските весници.
На гробот на Јане Сандански пред две години, се беа собрале има нема дваесет души од ОМОто, и петсто бугарски националисти. Полицијата ги преби бугарите, а тие од ОМОто само седеа и си ќутеа. Тоа го нема ни у една држава. Полицијата да тепа своите, и да брани сепаратистите.
Ајде ти се молам.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Сериозно.

Стојко многу добро го познавам, а и Киро од Сандански. Многу добри и фер луѓе се, православни, одеа постојано во Бигорски манастирот. На православна основа сме пријатели. Многу сме си правеле муабет како е шо е. А меѓу другото јас живеам у Софија, и доста од близу ги следам работите. Не е се како шо пишува по македонските весници.
На гробот на Јане Сандански пред две години, се беа собрале има нема дваесет души од ОМОто, и петсто бугарски националисти. Полицијата ги преби бугарите, а тие од ОМОто само седеа и си ќутеа. Тоа го нема ни у една држава. Полицијата да тепа своите, и да брани сепаратистите.
Ајде ти се молам.
Ajde de!Koj im dozvoluva na Makedoncite i da se priblizat do grobot na Jane Sandanski?Tie sto se odvazile da odat,toa go pravat vo ime na site Makedonci vo Bugarija.

Член од
21 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Ajde de!Koj im dozvoluva na Makedoncite i da se priblizat do grobot na Jane Sandanski?Tie sto se odvazile da odat,toa go pravat vo ime na site Makedonci vo Bugarija.

Се одважија, и ги чуваше кордон од полиција, да не ги претепаат. Си отидоа, си положија цвеќе, а полицијата буквално претепа неколку бугари шо фрлаа со камења по "македонците" Имаше повеќе полиција отколку луѓе. Сега ќе побарам може да има некое клипче низ интернетот. Знам тогаш го даваа на телевизија.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Се одважија, и ги чуваше кордон од полиција, да не ги претепаат. Си отидоа, си положија цвеќе, а полицијата буквално претепа неколку бугари шо фрлаа со камења по "македонците" Имаше повеќе полиција отколку луѓе. Сега ќе побарам може да има некое клипче низ интернетот. Знам тогаш го даваа на телевизија.
Ne se maci,gledav i jas.

Член од
8 септември 2008
Мислења
164
Поени од реакции
3
Не е неужно да се правиш на интересна.
Па не е нужно и сите нас да ни правиш на будали.

На гробот на човек кој го почитуваш се оди секогаш кога с'рце ти вели,
да му се поклониш, да поставиш цвеке, да помолчиш...

Не е нужно да се пишуваш патриот само кога тамо са од скопската телевизија, нели ?
Не е нужно и да развеваш знаме, за кое јане не е и сонувал...

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
"Атал" так по-чувашски звучит название великој реки Волги.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Не е неужно да се правиш на интересна.
Па не е нужно и сите нас да ни правиш на будали.

На гробот на човек кој го почитуваш се оди секогаш кога с'рце ти вели,
да му се поклониш, да поставиш цвеке, да помолчиш...

Не е нужно да се пишуваш патриот само кога тамо са од скопската телевизија, нели ?
Не е нужно и да развеваш знаме, за кое јане не е и сонувал...
Mi se cini nisto loso ne rekov,samo replicirav.Likot i deloto na Jane dlaboko go pocituvam,no bev izrevoltirana sto nekoj ne gi uvazuva clenovite na OMO Ilinden-Pirin.

Член од
8 септември 2008
Мислења
164
Поени од реакции
3
" "Атал" так по-чувашски звучит название великој реки Волги."

Ти ако не знаеш елементарни факти от македонската историја
шо тераш на македонски форум бре ?

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Човеци,доста плачите Бугариjа,та Бугариjа...
Гледаjте што имате поддржка од Бугариjа во однос на името.

Наjголемата поддржка доага токму од Бугариjа,еве дури и Желjу Желев,бивш президент на Бугариjа,сегашен лидер на Балканскиот политички клуб,го осудува каприцот на Грциjа за промена на името и jа поддржува позициjата на Македониjа.

Дел од неговата изjава:
-,,јас на Грците многупати сум им кажал-вие едноставно не знаете што сакате,,
,,На која основа и го одрекувате правото на Република Македонија да се нарекува Република Македонија?,,
,,Зошто сите останати југославски републики не го носат префиксот Бивша југословенска Република?,,

Мислам пофер став и поголема поддржка од ова-здравје му кажи!

Член од
8 септември 2008
Мислења
164
Поени од реакции
3
Mi se cini nisto loso ne rekov,samo replicirav.Likot i deloto na Jane dlaboko go pocituvam,no bev izrevoltirana sto nekoj ne gi uvazuva clenovite na OMO Ilinden-Pirin.
Некои са за уважуване, некои са за тојага, да ти кажа право.

Член од
21 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
...no bev izrevoltirana sto nekoj ne gi uvazuva clenovite na OMO Ilinden-Pirin...
Види сега, двајца од тие членови ми се многу добри пријатели. Едниот дури е председател на организацијата, лидер.
Ама има разлика од она шо навистина е, до тоа шо се пропагира по македонските медиуми. Вистината е дека и тие малку шо ги има во Пиринска Македонија кои шо се пишуваат македонци, и тие меѓу себе се караат очите ќе си ги извадат. Според мене се караат за пари. Кој ги дава тие пари и зошто ги дава не знам. Знам само дека никако не можат да соберат пет илјади потписи да регистрираат партија.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Сериозно.

Ајде ти се молам.

Да ти ја ебам крвта расипана продадена душо! Колку пари доби за да го кодошиш Стојко на Бугарите или пасошот ти беше награда ? Немој да си мислиш дека не те знам кој си , ѓубре извалкано !!! Па на се одгоре не ти е страм и да лажеш за Роженскиот манастир. Секоја година сум тамо и знам колко ќотек сме јале Македонците од полиција а тоа што го пишуваш нема ни В од Вистина. Дојди па ми го кажи ова во очите , па да ти маанам еден Македонски шамар по предавничката одродена муцка.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Види сега, двајца од тие членови ми се многу добри пријатели. Едниот дури е председател на организацијата, лидер.
Ама има разлика од она шо навистина е, до тоа шо се пропагира по македонските медиуми. Вистината е дека и тие малку шо ги има во Пиринска Македонија кои шо се пишуваат македонци, и тие меѓу себе се караат очите ќе си ги извадат. Според мене се караат за пари. Кој ги дава тие пари и зошто ги дава не знам. Знам само дека никако не можат да соберат пет илјади потписи да регистрираат партија.
Абре нема ли кој да го банне тоа копиле за да сопре да лаже и да постира невистини. Кога го читам него како да слушам некој од Државна Сигурност да збори.

Член од
21 октомври 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Да ти ја ебам крвта расипана продадена душо! Колку пари доби за да го кодошиш Стојко на Бугарите или пасошот ти беше награда ? Немој да си мислиш дека не те знам кој си , ѓубре извалкано !!! Па на се одгоре не ти е страм и да лажеш за Роженскиот манастир. Секоја година сум тамо и знам колко ќотек сме јале Македонците од полиција а тоа што го пишуваш нема ни В од Вистина. Дојди па ми го кажи ова во очите , па да ти маанам еден Македонски шамар по предавничката одродена муцка.
Ајде нјама нужда!!!

Сите многу добро знаеме шо се има случувано на Роженскиот Манастир. А и документирано е со слики. Фактот е дека немате пет илјади потписи и не можете да регистрирате партија. И тоа ти е. Никој во Бугарија не се занимава со вас. Ни ДС, ни никој. Тие педерите од ВМРО-то на Каракачанов, само тие се занимаваат со вас.

Само АТАКА и Волен Сидеров Бате. Заеби ОМО, ова она. АТАКА е вистината.

И ајде шом ме знаеш кој сум , кажи кој сум баш да видам.

Член од
30 мај 2008
Мислења
830
Поени од реакции
27
Ne rekov deka ne ti veruvam.Dobro velis"sto se pisuvaat Makedonci".Pa pod toj rezim sto vladee vo Bugarija nekoi (poveketo)i ne smeat da se pisuvaat taka.Mislam deka pari doagaat od Bugarskata Vlada,so cel da gi raskaraat clenovite na OMO.Nudat golemi pari samo da se bojkotira sobiranjeto potpisi.Ne moze tuku taka da gi snema Makedoncite vo Pirinska Makedonija!?

Kajgana Shop

На врв Bottom