Вакцинирање против грип!

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
За што да мислам ? што содржи жива ? ај ке му ја мислам да не умрам утре не се знае :) живата во вакцината не се задржува долго во организмот со текот на времето се излачува преку бубрезите аман више спомнале имало жива и крај сите ке умрете вааа вакцината е опасна имало микрочип ке те следат кај одиш уште малце ке испадне научна фантастика воа вакцинава ти експерт си каква врска имаш ти со микробиологија,токсикологија врска немаш а кажуваш нешто што врска немаш од животот ко ја сеа да земам да зборам за нуклеарна физика ко врска неам
Човечкиот организам не може да ја разложи живата.

Мисли му ја ти :toe:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

Море знаеш ли за каква жива станува збор ? сигурно мислиш на онаа од топломер течен метал

Точно е дека вакцината на „Новартис“, која е порачана кај нас, го содржи конзервансот тиомерсал, кој претставува органско соединение на жива. Но за разлика од неорганската жива, што ја има, да речеме во топломерите, оваа состојка не е воопшто штетна за луѓето. Се користи повеќе од 50 години и, за разлика од неорганската жива која е отров, конзервансот како органско соединение не е штетен ниту за ризичните категории - трудници и деца, кои се први на списокот за имунизирање. Тоа е многу мала количина, која по вакцинирањето, не се задржува долго во организмот и брзо се елиминира преку бубрезите.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Брејкинх њувс.

Дете се разболело, настинало, фатило грип, отишле родителиве у клиника да испитаат дал е свински, земале што земале, после неколку дена ги известуваат родителите дека се работи за свински грип, за тој период детево се излекува со домашна медицина, односно све што се користи за обичен грип ко за дете од 4 години. У исто време и мајкава го фаќа вирусот и на ист начин се излекува. Што значи немој да се грижете само навреме реагирајте и нема да има проблеми.

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Брејкинх њувс.

Дете се разболело, настинало, фатило грип, отишле родителиве у клиника да испитаат дал е свински, земале што земале, после неколку дена ги известуваат родителите дека се работи за свински грип, за тој период детево се излекува со домашна медицина, односно све што се користи за обичен грип ко за дете од 4 години. У исто време и мајкава го фаќа вирусот и на ист начин се излекува. Што значи немој да се грижете само навреме реагирајте и нема да има проблеми.
Токму така без паника

S

smart ass

Гостин
Да верувам дека вакцината е направена во лабараторија,
Ваљда во пивара не се прават вакцини???

Једино можеш хемиски средства да правиш во минилаб...друго јок.

Ае не е жива,ниту има иста атомска структура...па дериват е.

Ова е исто ко да речеш нема разлика меѓу нафта и бензин(вторио е дериватот-и има поинакви особини...од нафтата).

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Ваљда во пивара не се прават вакцини???

Једино можеш хемиски средства да правиш во минилаб...друго јок.

Ае не е жива,ниту има иста атомска структура...па дериват е.

Ова е исто ко да речеш нема разлика меѓу нафта и бензин(вторио е дериватот-и има поинакви особини...од нафтата).
Се извинувам мислев на вирусот, но мислев дека ќе разберете ...

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Се извинувам мислев на вирусот, но мислев дека ќе разберете ...
Вирусот е пуштен од Baxter фармацевска индустирија го чувале долго време и решиле да го пуштат за да прават пари за вакцините ама излега не им успејало бидејки нивните вакцини се забранете во скоро повеќе земји во светот

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Вирусот е пуштен од Baxter фармацевска индустирија го чувале долго време и решиле да го пуштат за да прават пари за вакцините ама излега не им успејало бидејки нивните вакцини се забранете во скоро повеќе земји во светот
Можеби, но знам дека кај нас се од бакстер, видов на ТВ

S

smart ass

Гостин
Сигурно...првите беа од бакстер,нова пратка иде од холандија...буууу:vozbud:

Член од
19 ноември 2009
Мислења
499
Поени од реакции
84
Грешка си видел не се од Бакстер од Холандија се Novartis
Бакстер го направи вирусот и прв уште пред да се појави една или две години порано ја патентираше вакцината. Првите пратки беа од Бакстер тврдам, тоа го кажа и министерчето за здравје.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Бакстер го направи вирусот и прв уште пред да се појави една или две години порано ја патентираше вакцината. Првите пратки беа од Бакстер тврдам, тоа го кажа и министерчето за здравје.
Добро бакстер ја имал вакцината чим го имаш вирусот мора да ја имаш и вакцината, бакстер вакцините се една сега ја примаш по 3 недели треба ревакцинација уште една да примиш а овие од од холандија и швајцарија се една вакцинација

Ја се вакцинирав оти после нова година планирам да ја напуштам државава и секоја недела одам во разни градови со разни луѓе контактирам и за тоа ми е заштитата иначе и ја сум против вакцините никоја вакцина не е 100 % безбедна

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
ма каков сака нека е .. свински телешки козји кравји човечки... не се вакцинирам... брза реакција на време чаеви треви билки а у... и се ке биде океј.. у вакви периоди кај шо е ладно или на пример сеа ко шо е со свинскиов грип секој ден по еден лимон барем е доволно за одржување на здравјето.. еден лимон да изедеш ти е исто ко цела табла Ц витамин да си лапнал.. башка природно си е природно бе брат...
уз спут... у вакцините ко шо знаете се содржат мал број на микроорганизми односно вируси кои намерно и свесно му се додаваат на човечкиот организам а притоа тој е доволно јак за да ги уништи и да стане имун на тие микроорганизми односно некои болести ко некои видови на грип на пример... така да.. која и да е вакцина ако е примена во период кога сте здрави ке делува.. а ако веќе имаш грип па се вакцинираш шансите ти се 50 50 да биде успешно вакцинирањето..

ова сето горе пишано не го измислувам него лично го имам слушнато од доктор специјалист!!!

Член од
29 септември 2007
Мислења
245
Поени од реакции
17
H1N1 virus mutation means no protection - swine flu vaccine ineffective

One sample of the Ukraine flu virus has been classed as a low reactor to the H1N1 vaccine. If this mutation spreads, it could result in infection for people who have been vaccinated against the swine flu. Other mutations that have been identified include Tamiflu resistance and complete destruction of the lungs.
Virus mutation and reaction to flu vaccines
Vaccines are created to respond to each different type of virus, and must be adapted if the virus changes too much from the original. Influenza viruses are highly susceptible to mutation, which explains the requirement for a new seasonal flu vaccine each year. When a vaccine provides a strong immune response to a virus, that virus is considered to be a high reactor to the vaccine. In the event that the virus mutates to the point where the vaccine provides a limited or nonexistent level of protection, it is considered a low reactor.
H1N1 mutation and the swine flu vaccine

The samples of the Ukraine flu virus that were analyzed by the World Health Organization provide a great deal of information about the mutations found in this strain of the swine flu. For example, each of the samples from fatalities contained a change in the receptor binding domain for the virus to D225G, which affects the lungs. In addition, one sample has been classed as a low reactor, which means that if that strain of virus were to spread, individuals who have been vaccinated would not be protected.

извор:
http://www.examiner.com/x-29228-LA-Health-Technology-Examiner~y2009m11d27-H1N1-virus-mutation-means-no-protection--swine-flu-vaccine-ineffective-against-Ukraine-flu-outbreak

а за оние што сакаат да дознаат повеке на темава:

http://www.recombinomics.com/in_the_news.html

искрено нема потреба да се пукате со жива за грип од овој тип... за украинскиот тип и така нема вакцина...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.647
Поени од реакции
34.068
Најидиотско е да не се вакцинирате поради медуимско conspiracy сценарио. :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom