Кому бе ќе менувате име? (генерална дискусија за зачувување на уставното име)

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Ебаму политка и партии, само глупите се приклонуваат кон големиот брат (нажалост ги има многу) луѓе што немаат мозок сами да мислат повеќе од колку во МК на друго место и немам видено !

Водени од патот на големиот брат, што ќе рече тој само затвори очи и заокружи или што било напрај !!!

Вие таквите кои се препознавате, СВЕСТЕТЕ СЕ ! ! !

НЕ Е ВРЕМЕ ЗА ПАРТИЈА !

Член од
31 март 2008
Мислења
185
Поени од реакции
3
АЛО,
НЕ Е ПРОБЛЕМ ИМЕТО, ПРОБЛЕМОТ СМЕ НИЕ!!! НИЕ? ДА НИЕ ПОРАДИ ТОА ШТО СМЕ МАКЕДОНЦИ!!! НИШТО ДРУГО НЕ Е ПРОБЛЕМОТ, ТИЕ САКААТ ДА НЕ ПОСТОИМЕ!!! ДА НЕ НЕМА!!!
ДА НЕМА МАКЕДОНЦИ!!

НИКОЈ НЕ МОЖЕ ДА НИ КАЖЕ ДЕКА НЕМА ИЗЛЕЗ!! НЕ ПОТПИШУВАМЕ И ГОТОВО!!! СТОП ЗА ПРЕГОВОРИТЕ, СТОП ЗА ЕБАЊЕТО У ЗДРАВ МОЗОК!!! СТОП СТОП СТОП!!! КОЛКУ МАКЕДОНСКИ НАРОД ИЗГИНА, КОЛКУ ЈА ИЗДРКАА МАКЕДОНИЈА. ЈАС ДЕДО МИ НИКОГАШ НЕМА ДА ГО ЗАБОРАВАМ КАКО МИ РАСПРАВАШЕ КАКО ТОЈ БИЛ ВО ВОЈНАТА ЗА НИЕ ДЕНЕС ДА ЖИВЕЕМЕ СЛОБОДНО ВО МАКЕДОНИЈА КАКО МАКЕДОНЦИ ПА НИЕ ДЕНЕС ДА НЕ МОЖЕМЕ ДА ИЗЛЕЗЕМЕ НА ПРОТЕСТИ ИЛИ ДА ПОТПАЛИМЕ ЕДЕН ПАРЛАМЕНТ!? МА АЈДЕ БЕ!!

НИЕ НЕМАМЕ ПРОБЛЕМ , ТИЕ ИМААТ ПРОБЛЕМ ШТО ГО ЛАЖАТ СВОЈОТ НАРОД И ГО МАНИПУЛИРААТ ОД 1913 ГОДИНА ПА НАВАМУ!! ТОА Е НИВНИ ПРОБЛЕМ, НЕ И НАШ!!!
НЕМА КОМПРОМИС, НЕМА МЕНУВАЊЕ НА ИМЕ, НЕМА БИЛАТЕРАЛЕН ДОГОВОР. ДА ТОА СМЕ НИЕ !!
МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКО МАКЕДОНЦИ!! САМО ТОА ПРИЗНАВАМЕ!!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
На времето, советот на старешини давал мудрост ко совет. Ти ми се курназиш бе бато, ми глумиш искулиран војвода-бизнисмен... Дај удри ја црпката неколку пати од ѕид, пред да се одлучиш на споделување на "твоето".

Да, кожата ќе се наплати скапо.

Ама, чија?
GLUMAM...???

inaku za so glavata niz zid... moze... i sekogas e samo so tugja glava .......da si znaes...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
GLUMAM...???

inaku za so glavata niz zid... moze... i sekogas e samo so tugja glava .......da si znaes...
Ај вака...

Остај ме мене, млад и зелен да не се помирувам со она со шо ти си се помирил пред 20 години. Бива? И ако имаш совет, ум некој, различен од "ако се продавате, гледајте да е скапо" - дај го.

Ако не....
шо сакаш...

Член од
23 октомври 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Ако се смени имево ке се случи хаос во државава.
Ме интересира и сакам повозрасниве на овој форум да ми кажат што се случило во државава на денот кога го сменивме знамето?

Спирка

Чорбаџиска Кучка
Член од
1 октомври 2008
Мислења
394
Поени од реакции
14
Повторно се случува и се повторува нешто слично на она од Балканските војни, пак некој друг одлучува за нас. Кога подобро ќе размислиме, политичарите во нашата земја се само марионите и типични „спонзоруши“ кои си трагаат по појќе пари. Срамота е тоа што на врвот на една државе се луѓе кои и не ја ценат и би ја шитнале и онака само да не им претставува товар на грб. Но МАКЕДОНИЈА е ВЕЧНА, ако политичарите се подготвени да се коцкаат со неа ние не сме. Се надевам дека никој од нас нема да го поддржи референдумот доколку истиот се случи и ние ќе останеме она што секогаш сме биле,сме и ќе бидеме МАКЕДОНЦИ, синови и ќерки на МАКЕДОНИЈА!

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Ne zaboravajte deka i dvojnata formula e kompromis. A taa e oficijalen stav na Premierot koj se naoga vo 141ta strana od programata za prerodba.
Ne e problemot vo kompromisot, problemot e vo pragot na izdrzlivosta za vreme na sex koe go imaat nasive. Se cini edniot ima uzasno nisko nivo na izdrzlivost.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Си се препознал:)

Него, машко, ќе искочиш ли пред собрание, влада, на плоштад, или сеедно каде, да се побуниш против курташакот кој сакаат да си го играат со нашето име?
.NE.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Не е ваљда дека спомените на минатото ќе го попречат тоа?

Пошо иначе, никој 25+ не треба да очекувам дека не е "фатен на кондиција"?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Македонија не е согласна за промена на име... ако е некој согласен тоа се 4-5 кои НИЕ, МАКЕДОНЦИТЕ сме ги избрале, за да ги застапуваат нашите ставови а наш став за името е
МАКЕДОНИЈА

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
I sto ke napravite koga ke gi skinete pasosite pred CK?

Kajgana Shop

На врв Bottom