Цвет за дамата?

Цвет е клише и така, нешто понетипично би било многу посимпатично. Не дека и на цвеќиња не се топиме де... :)

Ама оваа цвеќаркава од ГТЦ, конкретно, малце ми мава на живац, зошто на неколку наврати не има замарано. Глупаво е така да се изнуди цвет, тетката треба да смисли подобар начин за заработка за живот.

Мене баш ми е океј цвет да се подари вака, не би имало ништо поспонтано од тоа да ми купи и подари цвет без да го иам тоа од рпетходно планирано. НО, тетката од ГТЦ е нападна и ја убива спонтаноста и убавината... Треба да пројде и да дозволи да ја викне оној кој има желба и пари да купи...
Имам добиено вака цвет, ама само од другар, не беше некаква романтика...

НО, тетката од ГТЦ е нападна и ја убива спонтаноста и убавината... Треба да пројде и да дозволи да ја викне оној кој има желба и пари да купи...

Јас многу сакам ружи на поклон. Ама стварно, нема потреба да застанува на секоја маса, па дечкото ако нема пари ќе се усрами, тоа спонтано треба да си дојде.
Јас воопшто не би се навредила, по толку работи што ги има направено за мене, една ружа од тие тетките што ќе овене ништо не менува.

Сакам цвет ама онака изненадно подарен.. Не сакам некоја тетка да ми дојде на маса и со горенаведениот муабет да го продаде, многу ми е глупаво и секогаш одбивам јас! Не дека нема 100ка , него глупаво ми е, вештачки, а пак ми годат серенадите (Ова во Момир еден летен одмор во Охрид, многу убаво, се вцрвенив од убајни да непукнам), тоа ми ја стопли душичкава бааги и ептен убаво се почувствув... Тивко свирам за да можеш да ме чуеш само ти ....

Убав гест ми е да и подарам цвет на девојка,иако подарувам само на девојката што ја љубам,сепак таквиот чин ми е старомоден а истовремено и мал доказ дека мислиш на неа и дека ти значи,али никогаш не би/сум купил од улична продавачка,ако веќе купам тоа ќе биде од цвеќара,со сите салтанати,машнички,посвета...:smir:

Јас па секогаш си барам од што ми е интересно. Rymz може да потврди!:pos2:
Туку, далеку од тоа дека ми претставува посебен момент или па не. Немам посебно мислење за овој беден начин за заработка. Значи крајно вулгарно е да ти дојде некоја девојка и крајно сериозно да му понуди на дечкото да купи беден и пред умирање цвет за 200 денари. Прво е прескапо и голема е веројатноста да го усрами, дека има и нападни кои нудат додека не ги избркаш строго. Второ, доколку некој сериозно сака некому да поклони цвет, подобро би направил прекрасен букет за истите пари, и би ја изненадил девојката (па и дечкото) неприморано.
Значи на шала секогаш си купуваме, а ако е посериозна атмосферата, повеќе би сакала на нешто друго да трошиме пари.:toe:

Па што знам.Моментот е далеку од романтичен,но кога дамата врви и ти понуди цвеќе на фин начин,значи не да ти го тресни на маса и земај,тогаш зошто да не,дури и јас би му купила цвеќе на тој до мене.Ем на крај испаѓа убав (не романтичен) гест тоа што ќе подариш цвеќе,ем и девојката со цвеќињата ќе си заработи некој денар,заради што е и толку нападна во понудата.

Се сложувам со горенаведените мислења дека некои тетки се баш упорни додека не им купиш или им подвикнеш. :)
Ама знаете што,ако сум расположена(за пари фрлање) ќе му купам него цвеќе:):pos2: Чисто да се насмееме а и на тетката да и тргне денеска,макар сум единствена што купила:)
А мене да ми купат во таква ситуација не сакам.
Ќе го поштедам од моите фаци додека го подава цветот за дамата.А ако ептен веќе инсистира,значи не му е мил денот:pos:

често пати се има случено ова додека седиме на кеј, веќе дури и ми станува непријатно кога ќе помине таа, којзнае колку пати и сама сум ја одбила.не дека нејќам цвеќе, ама едноставно ако купува дечко ми цвеќе секој пат кога ќе помине некоја таква одамна ќе беше во банкрот:pos:

сакам подарено цвеќе, ама да не е принудено како што прават овие теткиве.сакам кога на него ќе му текне да ми подари, а не пошто некоја тетка ти го бутнала цвеќето у рака, па ај сега плати го.треба онака само да поминат, па некој ако сака да купи, а не да ти го бутнат цветот у рака, се губи целата смисла и магија на подарокот

мене романтично може да ми биде и без цвеќе, цвеќето само го надополнува амбиентот:pipi:

Несакам цвет на поклон во никој случај, а уште помалку вака изнудено. До сега само еден другар ми има поклонето орхидеа мислам беше, ама намерно, пред цел кафич оти знае дека несакам такви работи и дека ќе се засрамам :)
А такви тетки ептен ме нервират, создаваат напната ситуација, ги бркам секогаш, не дозволувам ни да почнат со понудата:)

Секогаш кога иде таква тетка, јас одбивам.Не чекам реакција од дечкото, оти знам дека на некој начин е изнудено.Не ми значи ич, затоа што поважно е сам да се сети и да ми купи глупост од 2 денари за да ме израдува, отколку некоја тетка да му рече да ми купи.Прво мене не ми се допаѓа, и второ, дечко ми не е несалам па да не знае кога што ми треба, па му треба римајндер тетка.

Обожавам цветови за почеток.
ОД една страна подарувањето цвет е многу прекрасен гест според мене , но доколку тие цветови ми се ставени пред нос додека разговарам веќе со „дамата“(во наводници бидејќи денеска не се толку чести вистинските дами) не би сакал да и „подарам“ бидејќи ми делува некако...Агресивно.
Можеби би ме потсетило само дека следен пат дамата заслужува толкаво внимание за да скинам ружа ,ако не да купам.

Леле колку само не сакам цветови да ми се поклонуваат ауу...
Мене ич не ми е романтично тоа, ни па забавно, ни привлечно, ни нешто што ќе ми остане во сеќавање, а плус и купувањето цветови ми се џабе фрлени пари.
Има и други начини за да се долови романтичниот момент, а не со цвеќе... и уште помалку не со принудено цвеќе од некоја тетка која на некој начин веќе те присилила да го губиш а која патем не само што нервира и туку те вовлекува во многу непријатна ситуација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom