Body Language - за машки

• Креатор на темата Креатор на темата Complete
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Body language (говорот на телото) e гестови што ги правиме со нашите тела пример кога зборуваме со некого дали го гледаме во очи, кога ни се рацете во џеб, кога ги скрстуваме рацете итн итн итн. Има позитивен товор на тело и негативен товор на тело. Се вели дека девојките можат да одредат какви се машките само по нашите гестови и тонот на гласот со кој зборуваме. Се мисли дека тие се дури 10 пати подобри во читање на говорот на телото од нас машките 10 ПАТИ!
Еве позитивни и негативни одлики на говорот на телото. Може да ме поправите ако мислите дека грешам.
Позитивни одлики: Koга пешачите некаде одете полека не се брзајте исправете се главата горе никогаш не се забрзувајте многу, и ако одете во група некаде обидете се да бидете прв и ако брзаат сите кажете им да одат побавно никој не ве брка, (гледајте го James Bond во неколку филмови и ќе видете и самите). Потоа кога ќе застанете рацете на колковите или пак ставете ги палците во џеб (само палците), потоа заземете простор раширете ги нозете малце повеќе од должината на вашите рамења. Рамења назад глава горе крената. Кога зборуваш со некого гледај ја/го во очи. И секогаш обидувајте се да ги забавите вашите движења кога се вртите свртете се полека не брзо. Опуштете ги очите и пробајте да трепкате побавно. Tип за да ви се исправи вратот и грбот е да спиете без перница. И кога дишете дишете низ абдоменот.
Негативен говор на телото: Кога сте со некого забележувате ли дека има крената глава стои со раширени нозе НО ги има прекрстено рацете преку градниот кош. Некои мислат дека тоа докажува дека не се плаши од никого НО кога ги прекрстувате рацете всушност вие заземате одбранбен став не ги скрсувајте рацете не гледајте надолу кон земјата кога пешачите некаде не пешачите брзо и не се жалите премногу трпете за некои работи (не кога ви се оди во WC :))машко си ќе трпиш малце не правете гестови со рацете кога зборувате не ги подигајте веѓите не ги подигајте рамењата кога не знаете одговор на нешто.
Нека додаде некој нешто ако сум пропуштил meanwhile изгледајте некое филмче со James Bond за да видите со свои очи.

Кога гледате девојки: Не поминувајте целото ваше време гледајќи некоја девојка повеќе време фокусирајте се на вашето друштво од време на време погледнете во некоја девојка и кога ја гледате нека ве погледне и гледајте ја во очи додека не го отргне погледот од вас прва тоа докажува дека не се плашите од неа. Ако ве гледала повеќе време значи е заинтересирана ако само ви даде само поглед и го тргне погледот веднаш тогаш не е заинтересирана.
Кажете некои позитивни и негативни одлики за говорот на телото?

Кога гледате девојки: Не поминувајте целото ваше време гледајќи некоја девојка повеќе време фокусирајте се на вашето друштво од време на време погледнете во некоја девојка и кога ја гледате нека ве погледне и гледајте ја во очи додека не го отргне погледот од вас прва тоа докажува дека не се плашите од неа. Ако ве гледала повеќе време значи е заинтересирана ако само ви даде само поглед и го тргне погледот веднаш тогаш не е заинтересирана.
колку не :):) I respect your opinion...but it's wrong...они ги знаат овие “наши“ потези...па си поигруваат со нас....ти ја гледаш, не мрдаш поглед она те ѕирка и се врти...ти мрдаш малце глава накај друштво па ја гледаш (ама не да се ѕвериш) она па те ѕирка и пак се врти...ама она “ѕиркање“ е доволно кратко за да сакаш да се откажеш, а сепак доволно долго за да пробаш повторно...и на крај пак ништо не се напраиле....:pos2:

колку не :):) I respect your opinion...but it's wrong...они ги знаат овие “наши“ потези...па си поигруваат со нас....ти ја гледаш, не мрдаш поглед она те ѕирка и се врти...ти мрдаш малце глава накај друштво па ја гледаш (ама не да се ѕвериш) она па те ѕирка и пак се врти...ама она “ѕиркање“ е доволно кратко за да сакаш да се откажеш, а сепак доволно долго за да пробаш повторно...и на крај пак ништо не се напраиле....:pos2:
Заборавив да спомнам кога ги гледаш насмевни се и ако се насмевне и таа тогаш на добар пат си. Сврти се накај неа неколку пати насмевни се ако се насмевне секој пат кога ќе ја погледнеш тогаш пријди и. Ако не има и други девојки.

Јас одв на часови по body language, и чудан работа е ама од колку само ситуации можеш да извадиш само ако знаеш да си го контолираш говорот на телото:vozbud:

Јас одв на часови по body language, и чудан работа е ама од колку само ситуации можеш да извадиш само ако знаеш да си го контолираш говорот на телото:vozbud:
Кај се зимаат такви часови бе?

Кај се зимаат такви часови бе?
Имаше едно време се комерцијализираа на онаа емисијана Бисери со Кочишки, као демек клошарчиња шо жените не ги ебаваа 2% за неколку месеци стануваа јебовци.....тиња ствар

Имаше едно време се комерцијализираа на онаа емисијана Бисери со Кочишки, као демек клошарчиња шо жените не ги ебаваа 2% за неколку месеци стануваа јебовци.....тиња ствар

:pos: :pos: :pos: глеав тоа ама смеење паѓаше, ги лажеше луѓено греота.

се извинувам шо се убацувам у машка тема ама да искоменирам нешто морам
Кога зборуваш со некого гледај ја/го во очи. И секогаш обидувајте се да ги забавите вашите движења кога се вртите свртете се полека не брзо. Опуштете ги очите и пробајте да трепкате побавно.
во животот сум запознала двајца што ова го правеа и двајцата ме беа невероватно привлечни.едниот имаше црни очи и длабок поглед абе мислев ми ги чита сите мисли..пали ова дефинитивно.
кога ја гледате нека ве погледне и гледајте ја во очи додека не го отргне погледот од вас прва тоа докажува дека не се плашите од неа. Ако ве гледала повеќе време значи е заинтересирана ако само ви даде само поглед и го тргне погледот веднаш тогаш не е заинтересирана.
не знаев дека ова покажува дека не се плашите,мислев дека е знак на самоувереност.иначе мн ми е забавно кога ќе заглеаш некој у очи и ќе тргне поглед најзасрамено и по 2 минути пак те подпогледнува.
за болдираново
најчесто тргаме поглед зашо мислиме дека ако не фатите готово знаете дека ве свиѓаме и срам не пукнало или нешто слично.ако женско те загледува или имаш рогови никнати или е заинтересирана(или другарка и е заинтересирана за тебе па она мора да те оцени:))

се извинувам шо се убацувам у машка тема ама да искоменирам нешто морам
во животот сум запознала двајца што ова го правеа и двајцата ме беа невероватно привлечни.едниот имаше црни очи и длабок поглед абе мислев ми ги чита сите мисли..пали ова дефинитивно.
не знаев дека ова покажува дека не се плашите,мислев дека е знак на самоувереност.иначе мн ми е забавно кога ќе заглеаш некој у очи и ќе тргне поглед најзасрамено и по 2 минути пак те подпогледнува.
за болдираново
најчесто тргаме поглед зашо мислиме дека ако не фатите готово знаете дека ве свиѓаме и срам не пукнало или нешто слично.ако женско те загледува или имаш рогови никнати или е заинтересирана(или другарка и е заинтересирана за тебе па она мора да те оцени:))
Нема проблем ни треба и женско мислење :), ни јас не можев да бидам 100% сигурен во ова што го напишав. (не требаше да напишам само за машки).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom