За Конгресот на САД, Македонија е ФИРОМ

Член од
31 август 2008
Мислења
231
Поени од реакции
1
hm
procitaj vo drugiot topic za Soros i ke ti stane jasno
odgovor:
crnec podrzuvan od George Soros da.

Dobar orator e Obama, ama ne e bas dobar covek, kako i site (amerikanski) politicari
abe jas si ostauvam na svoeto mislenje ....
se e edna dobra teatarska predstava....nikogas eden crnec nema da stane predsedatel na SAD.....
a grcite ke ja ispijat gorkata Casa uste ednas kako posledniot pat so GEORGE BUSH koga bea protiv nego pa posle site znaeme sto toj napravi sledniot den posle pobedata....

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
abe jas si ostauvam na svoeto mislenje ....
se e edna dobra teatarska predstava....nikogas eden crnec nema da stane predsedatel na SAD.....
a grcite ke ja ispijat gorkata Casa uste ednas kako posledniot pat so GEORGE BUSH koga bea protiv nego pa posle site znaeme sto toj napravi sledniot den posle pobedata....
Веќе започнаа да ја пијат:

Лондон, 26 септември (МИА) - Речиси 150 години по неговото приклучување кон Грција, островот Крф, една од најатрактивните туристички дестинации во Медитеранот, за прв пат во својата историја најавува дека ќе покрене процес за автномија и за отцепување од Атина, пишува лондонски „Гардијан“.

http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=38329&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

Член од
31 август 2008
Мислења
231
Поени од реакции
1
gospodine Nimic mozebi i vie ste slavjanin(makedonec)
denesna naslovna stranica.....
sega i NIMIC ne im cini....
toa dovolno kazuva deka ne se zadovolni od poslednite razgovori so Brane...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Хаха ... Со грци никој не искочил на крај ... Ја баш прееска се закарав со еден грчки олош .. те праи подоле од гомно цело време =) ... му пишуеш дека е педер ... и ти вика РАСИСТ - репортед то модератор =) мамата ... не сум знаел дека педерите се раса.:pos2::pos2::pos2:

пс:Ќе го јадат грците ... кад-тад ... ако не од нас ... од старите познаници Ака Турција ... кад-тад ... верујте.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Во Грција се уште постои дискриминација кон малцинствата. Ова Македонците во Грција синоќа им го соопштиле на претставниците на Европската комисија против расизам и нетолеранција (ЕКРИ).
Од партијата на македонското малцинство „Виножито“ укажале дека во изминативе пет години не се спроведени препораките на Комисијата од последниот извештај за Грција.
Веќе 10 години грчките судови одбиваат да ја регистрираат невладината организација „Дом на македонската култура“ и покрај одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур.
„Грција како држава и грчкото судство воопшто не ги почитува правата на македонското малцинство, дури ни европските принципи и органи, како што е судот за човекови права во Стразбур“, изјави Павле Воспокулос, „Виножито“.
Во последниот извештај за Грција, на грчките власти им беше препорачано да им овозможат на Македонците слободно да се организираат и изразуваат, да се казнат сите случаи на дискриминација и да се отвори дијалог со македонското малцинство за надминување на тензиите.
Се очекува по оваа посета на претставниците на Советот на Европа, Грција повторно да добие негативен извештај од Комисијата.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Во Грција се уште постои дискриминација кон малцинствата. Ова Македонците во Грција синоќа им го соопштиле на претставниците на Европската комисија против расизам и нетолеранција (ЕКРИ).
Од партијата на македонското малцинство „Виножито“ укажале дека во изминативе пет години не се спроведени препораките на Комисијата од последниот извештај за Грција.
Веќе 10 години грчките судови одбиваат да ја регистрираат невладината организација „Дом на македонската култура“ и покрај одлуката на Европскиот суд за човекови права во Стразбур.
„Грција како држава и грчкото судство воопшто не ги почитува правата на македонското малцинство, дури ни европските принципи и органи, како што е судот за човекови права во Стразбур“, изјави Павле Воспокулос, „Виножито“.
Во последниот извештај за Грција, на грчките власти им беше препорачано да им овозможат на Македонците слободно да се организираат и изразуваат, да се казнат сите случаи на дискриминација и да се отвори дијалог со македонското малцинство за надминување на тензиите.
Се очекува по оваа посета на претставниците на Советот на Европа, Грција повторно да добие негативен извештај од Комисијата.

Само тоа не ми е јасно ... Све што ќе им демек наредат од европска комисија ... овие гејциве го игнорираат од почеток до крај ... и никој ништо не превзема .... а се бунат кога некој друг не почитува нешто као например зашто Калиопи у Црна Гора на некој си фестивал од 23класа настапила као Македонка а не као Фиромка според _!_ член од _!_ амандман и такодаље ... Дегени.

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.141
Поени од реакции
10
Хаха ... Со грци никој не искочил на крај ... Ја баш прееска се закарав со еден грчки олош .. те праи подоле од гомно цело време =) ... му пишуеш дека е педер ... и ти вика РАСИСТ - репортед то модератор =) мамата ... не сум знаел дека педерите се раса.:pos2::pos2::pos2:

пс:Ќе го јадат грците ... кад-тад ... ако не од нас ... од старите познаници Ака Турција ... кад-тад ... верујте.

... pa ti neznaeSe deka PEDERITE SE posebna RASA :) ...

... вауууу ... Американоси колку се залагаат да ни го менат името , дури и крајни рокови ни даваат ... :) ...

... абе Црвенковски зуцна нешто ?!? ...

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Bitkata e na site polinja. Bitka megju David i Golijat.
Na drzava koja ima da odvoi pari za ova prasanje i na drzava koja ne dava ni denar za lobiranje.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Neli! Ova prilepska logika koja vazi i vo kapitlaistickioFF svet i vek??

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Neli! Ova prilepska logika koja vazi i vo kapitlaistickioFF svet i vek??
Чекај де,не реков дека е толку лесно да се најде такво бесплатно лобирање кое всушност би било најефективно.:smir:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Besplatno lobiranje ne postoi, duri ni po zakana od nuklearno bombardiranje!
...if you catch my drift...

...ne moze ambasadi so po dvajca bez trojca i ic pari da se nosat so gejlada koja vo ambasadite ima desettina i poveke zadolzeni samo za name issue i eden kup pari za istoto.

Член од
3 март 2008
Мислења
831
Поени од реакции
31
Bitkata e na site polinja. Bitka megju David i Golijat.
Na drzava koja ima da odvoi pari za ova prasanje i na drzava koja ne dava ni denar za lobiranje.
Treba i nie da ja finansirame i da i go plakjame BOTOKSOT na Nancy Pelosi vo Us Senatot, pa mozebi i ke ja pridobieme na nasa strana....

BOTOKS i se e mozno!!!!:pos2::pos2:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Treba i nie da ja finansirame i da i go plakjame BOTOKSOT na Nancy Pelosi vo Us Senatot, pa mozebi i ke ja pridobieme na nasa strana....

BOTOKS i se e mozno!!!!:pos2::pos2:
Да немаше визен режим толку строг,ќе и го најдевме чарето,не се секирај.Македонија колабрира од “ергени“ по селата кој ќе замижат на момент.:smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom