Катастрофата наречена Invest in Macedonia

Преку ноќ инвестиции? А што имаш да понудиш?
Промоцијата е основен елемент. Еден од клучните.

јас ниту се кандидирав ниту ветив за да понудам..јас гласав..и како таков очекувам реализација на ветеното и нормално трошење на моите пари...

не гласав за кампања со балони која донесе РЕАЛЕН пад на инвестициите....

Ај нека го наштимаат и процентот на вработување.
Како бе кога се случува нешто добро за државата е штимано а кога е нешто негативно е супер реално?

кај мене нема добро или лошо..има реално...:tapp: ако реалното боли и е вон помаранџестите екрани се извинувам што сметам во трипот...

што е со процентот на вработување..не иди таму...:kesa:

јас ниту се кандидирав ниту ветив за да понудам..јас гласав..и како таков очекувам реализација на ветеното и нормално трошење на моите пари...

не гласав за кампања со балони која донесе РЕАЛЕН пад на инвестициите....

кај мене нема добро или лошо..има реално...:tapp: ако реалното боли и е вон помаранџестите екрани се извинувам што сметам во трипот...

што е со процентот на вработување..не иди таму...:kesa:

Процентот е над 30% е, дали и тоа е штимано ?

Очигледно имаме проблем во комуникација. Не се алудираше на тебе.

Туку на она што МАКЕДОНИЈА има да го понуди, за некакви спектакуларни инвестиции преку ноќ.

В момент когато световната икономическа криза е в разгар не всичко е в р'цете на нашите политици.Независимо кој е на власт-гениј или глупак следваштите година две инвестициите в Македонија а и в региона ште отбележат спад или нај малкото нјама да растат с желаните темпове.

Очигледно имаме проблем во комуникација. Не се алудираше на тебе.

Туку на она што МАКЕДОНИЈА има да го понуди, за некакви спектакуларни инвестиции преку ноќ.

изгледа никој ништо од никаде...слушај ми го зборот...

Samo lud covek moze da investira u RM ... Sto mislite be Vie strancite glupi se ...abe toj plaka prvo sondaza da mu napraat ...ima advokati posebno so toa sto se bavat ...plakaat po 1000 evra od izvestaj za da opipaat pazarot , bonitetot itn.

Ke ima investicii da otkupi firma za 100000 evra i da gi sobere mashinite i resursite koi vredat 5000000 a lugetoo ke ostanat na ulica , sto ke mu prais ke go tuzish ?
Parite veke otisle u Kajmanski ostrva a firmata se gasne fantom firma ... 30 % ke otide u nekoj alash verish djep... pojeo vuk magarca :kesa:

Kakvi investicii kakvi novi vrabotuvanja od stranci ... dve decenii ne lazat ...dve decenii MNOGU E

Pola Bitola Kumanovo i Skopje e kupeno od grci samo rentabilnite firmi ... HELOOOU wake up :uvo: Krade koj stigne , narodot gladuva, devojcinja se ebat za 500 denari sramota bruka... :tapp:

Mnogu sum revoltiran od situacijata , ama eptem a nema kraj na tunelot

denesen dnevnik
Турција ќе гради фабрика во Бунарџик
Турска компанија планира наскоро да инвестира 20 милиони евра во изградба на фабрика во Бунарџик, објави вчера Владата. Премиерот Никола Груевски денеска во Истанбул ќе потпише меморандум за соработка со раководството на компанијата „Бордетник отомотив“, кое планира да почне со производство во Македонија од средината на следната година.

Според најавите на владините претставници, изградбата на фабриката во Бунарџик ќе почне во најкраток можен рок. Турската компанија ќе произведува алуминиумски профили за потребите на автомобилската индустрија и на градежништвото. Плановите се во почетокот да се отворат 100 работни места, а 200 луѓе дополнително да се вработат во следните две години. Од компанијата проценуваат дека годишно ќе има извоз во вредност од 100 милиони долари.

Колку се успешни или не ќе оставам да си кршите партиски копја,ќе видиме што ќе биде со најавуваните инвестиции па после ќе збориме, но едно е сигурно, направија одлична промоција на Македонија во светот.

:toe:
Ти киснеш во политика и очекуваш некој да верува дека си неутрален, поточно "само за Македонија"
Само тоа немој, пошто фенонеменот ти си ми прв никад не сум видела кур у живот е веќе преголем кај нас на секое поле.

Da mi dade mene drzavaata povolen biznis kredit od samo 50 000 evra jas ke vrabotam 1000 luge u stranstvo u rok od 6 meseci , da nosat pari doma i podocna da investiraat ...

Sto brojka e be toa 200 rabotni mesta ? Kur se trese

Da e drzava nekoj faktor i da ima vizija otvori be firmi u stranstvo Makedonski zimaj nashi luge da rabotat TAMU i vrakaj pari tuka ..e taka se prai drzava ...od stranstvo se vadat pari i se nosat DOMA ... Se se moze koga se saka ama izgleda ne se saka

Преку ноќ инвестиции? А што имаш да понудиш?

Промоцијата е основен елемент. Еден од клучните.

Кој рече преку ноќ??? Веќе трета година поминува од работењето на експертите- Славевски(кој реметеше да идеме пешки а не со коли), Самак(кој ниту еднаш не кажал што направил за инвестициите(очигледно ништо), и за Главниот, шефот нема потреба да праам муабет.

Da mi dade mene drzavaata povolen biznis kredit od samo 50 000 evra jas ke vrabotam 1000 luge u stranstvo u rok od 6 meseci , da nosat pari doma i podocna da investiraat ...

Sto brojka e be toa 200 rabotni mesta ? Kur se trese

Da e drzava nekoj faktor i da ima vizija otvori be firmi u stranstvo Makedonski zimaj nashi luge da rabotat TAMU i vrakaj pari tuka ..e taka se prai drzava ...od stranstvo se vadat pari i se nosat DOMA ... Se se moze koga se saka ama izgleda ne se saka
За жал теоријава твоја звучи како полата миљарда што ја ветуваше бучко.
Во реалноста работите се малку покомплексни.

@winstone glavce pametno :smir: )))))0 200 ne e golema brojka sekako ama pa moras li vlakna vo supa da baras non stop, daj boze neka ima 20 takvi po 200 ili 100 po 200.....

mene edno me cuka vo glava...vo sk vo odnos na drugive mesta vo makedonija pak nesto mrda...so pajme nie vo provinciive...kamo vo resen da otvri nekoj 200 da vraboti spomenik ke mu napraj me

едит
Кој рече преку ноќ??? Веќе трета година поминува од работењето на експертите- Славевски(кој реметеше да идеме пешки а не со коли), Самак(кој ниту еднаш не кажал што направил за инвестициите(очигледно ништо), и за Главниот, шефот нема потреба да праам муабет.

Па не си тука муабет да правиш, него пропратна агитација.

Има резултати, но не какви што би посакале.

А погоре репликата се однесува на друг пост.

Па не си тука муабет да правиш, него пропратна агитација.

Има резултати, но не какви што би посакале.

А погоре репликата се однесува на друг пост.
Кај виде агитирање?
И да има реултати, но не какви што сакаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom