Ај аирлија. Инспекција на ЕУ за малцинствата и во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
Па некоj на сила да кара хората да се чувствуват бугари во МК?Ова е нивно право да решат.
Пари татару Кубрат. Не е народот крив што Македонски политичари се умешани во Српски и Бугаррски манџи.

Има подпис на министар председател на МК,това не е достатачно?
Интересно ми е за тебе кое е во сила?Сите грагани треба да се подпишат,един по един?
Бугариja има един услов пред МК и това е да спазва този договор подпишан от хора,които вие избравте.
Сега ние сме криви?Тамо много добре пише дека МК нема да се меши во внатрешните работи на БГ и нема да брани хора,които не са македонски грагани.
Со една дума нема претензии ком македонско малцинство во БГ.

Toa bi bilo..formalno taka, koga toj "minister prezident" ne bi bil bugarski krt, kakvi vo voeni uslovi se strelaat....znaci "potpisot"VAZI DODEKA NE SE PROGLASI ZA NEVAZECKI....:)
vidi fmi, imate samo edna moznost...FIZICKI DA NE ISTREBITE, vo sprotivno, ne e vazno koga............ ke sedneme na ista masa...e togas stignuva fakturata... :)

...inaku da ne bese Peten heroj od prethodnata vojna , ke zavrsese do betonsko zidce....., kolku znam Ljubco ama ic ne e nekoj "geroj" , poveke e ljubitel na nekoi specificni lizavcinja... kako sto kazuvaat...poznavacite... :)...taka da....

Во секи областен град има државен архив во БГ и секи за неколко лева може да види шо пише внатре.Има слики,документи,договори и така натаму.

Profi bravo bravo napokon nekoj kolku tolku spremen Bugar ... nemoj samo molim ti se drzaven arhiv i sea Asparuh mu teknalo da dade nekolku leva da go ima ovoa u arhiva kao slucajno ... :kesa:

Па кои 5 точки не спазва БГ.Jaс можам да ти кажам кои точки не спазва МК.
може да се засрамиш веќе еднаш? ја користиш таа глава или парите ти се поважни гомно ниедно татарско. Нажалост, поради вакви ко тебе го терате и својот народ на омраза спрема Македонскиот народ само за тие ебани пари да шириш пропаганда, зошто мене предходно не ми одговори туку ме прескокнуваш да ти ибам тоа татарската фаца.
Јас нема потреба повеќе да пишувам

аман и да умрат сите душмани и сите што работат против Македонскиот народ и нивните поколенија да останат ретардирани. Доколку би фатила таа клетва УФФФФФФФФФФФФФФфффффффф

Ќе повторам драги Македонци и Македонки. Игнорирајте го ова гомно, не му одговарајте и вратете се на темата. темата е инспекција на ЕУ за малцинствата во Бугарија. Овој fmi големиот војвода за неговата република татарија е многу паметен и платен лингвист и ништо повеќе. Тој е овде за да не провоцира, да го замразуваме Бугарскиот нормален народ и да ги нарушува темите да не можеме ние на други работи овде да се концрентрираме.

АМИН

Abe vidi za Ljupco e lesno da se izvadi uverenie deka bil lud u moment na potpisuvanje taka da nema da ima pravna sila ... sve se sredue .

Trebavte nekoj poasalen da najdete ...posto ovoj e arhiviran veke deka bil lechen na vremeto od shizofrenija ima i svedoci ... se raboti na sluchajot :smir:

Sto kompleks ke bese , nek si ebe mater......sto gi tera, vakvi ko hristo , majmuni da se praat...????

Е, Конкрете, Конкрете.Трикот е во јога. Вежбај јога секој ден и ке ти се просветли. Тогаш црпката носи повеќе вода. И, опа стануваш прав Македонец. Вистински продолжувач на историското ВМРО. Каде нема Срби и српска пропаганда. Пробај, не е тешко.:helou:

Прво не е верно дека БГ не признава Македонскиот jaзик.БГ признава jaзика на териториjaта на МК.На наша териториja това е диалект.Бугариja не признава македонско малцинство,заштото има подпишан договор со МК.Немат проблем да се пишуват като македонци.Можеш ти да ми кажеш шо им е нарушено?Какви права им са прекршени???
Немам ништо против малцинствата,па треба да почитуват законите и устава.
Не е умесно да даваш пример со МК,заштото МК оди ком федерализациja,а БГ е унитарна држава по устав.

ФМИ- ај објасни ни ја оваа ваша акција која започна на 24 МАЈ и се уште трае и ќе трае, а кружи низ светот(Америка, Франција, Германија....) што точно значи , КАКВА ПОЗАДИНА КРИЕ, -МОЖЕШ ЛИ ДА ОБЈАСНИШ

Буквите на Б'лгарија - азбука на Европа“

Toa bi bilo..formalno taka, koga toj "minister prezident" ne bi bil bugarski krt, kakvi vo voeni uslovi se strelaat....znaci "potpisot"VAZI DODEKA NE SE PROGLASI ZA NEVAZECKI....:)
vidi fmi, imate samo edna moznost...FIZICKI DA NE ISTREBITE, vo sprotivno, ne e vazno koga............ ke sedneme na ista masa...e togas stignuva fakturata... :)

...inaku da ne bese Peten heroj od prethodnata vojna , ke zavrsese do betonsko zidce....., kolku znam Ljubco ama ic ne e nekoj "geroj" , poveke e ljubitel na nekoi specificni lizavcinja... kako sto kazuvaat...poznavacite... :)...taka da....
Па мене и светот не го интересира дали бил бугарин или не.Избран от собранието на МК и представува Република Македониja.Sorry. Подпишал таков договор.Не ние сме криви.Договора и сега е во сила и треба да се почитува.

Прво не е верно дека БГ не признава Македонскиот jaзик.БГ признава jaзика на териториjaта на МК.На наша териториja това е диалект.Бугариja не признава македонско малцинство,заштото има подпишан договор со МК.Немат проблем да се пишуват като македонци.Можеш ти да ми кажеш шо им е нарушено?Какви права им са прекршени???
Не е умесно да даваш пример со МК,заштото МК оди ком федерализациja,а БГ е унитарна држава по устав.
Абе тужибабо и плачипичко (тоа за она со татарите во една друга тема) од кога бе еден јазик на еден народ на една држава во друга преминува во дијалект, што е англискиот јазик во Америка по таа твоја татарска логика:drk:

може да се засрамиш веќе еднаш? ја користиш таа глава или парите ти се поважни гомно ниедно татарско. Нажалост, поради вакви ко тебе го терате и својот народ на омраза спрема Македонскиот народ само за тие ебани пари да шириш пропаганда, зошто мене предходно не ми одговори туку ме прескокнуваш да ти ибам тоа татарската фаца.
Јас нема потреба повеќе да пишувам

аман и да умрат сите душмани и сите што работат против Македонскиот народ и нивните поколенија да останат ретардирани. Доколку би фатила таа клетва УФФФФФФФФФФФФФФфффффффф

Ќе повторам драги Македонци и Македонки. Игнорирајте го ова гомно, не му одговарајте и вратете се на темата. темата е инспекција на ЕУ за малцинствата во Бугарија. Овој fmi големиот војвода за неговата република татарија е многу паметен и платен лингвист и ништо повеќе. Тој е овде за да не провоцира, да го замразуваме Бугарскиот нормален народ и да ги нарушува темите да не можеме ние на други работи овде да се концрентрираме.

АМИН
Прво на прво тука не е обор.Второ се види дека ти липсва и на тебе првите 7 години и не можеш да водиш нормален диалог.Ако не се лажа убидуваш цел народ и кршиш правото ми на сомоопределjaне.
Договора от 1999 година е МНОГО важен и има голема врзка со темата,заштото тамо РМ се отказна от претензии ком македонско малцинство,за което ке ни проверjaва ЕК.Този договор ке се види от ЕК биди сигурен.

Само си мисла,дали сметаш дека вие сте идеални и нема ништо за пипване каj вас?
Ние не сме идеални ама вие немате свое јас, се копирате од нас, сакате да бидете НИЕ!

која унитарна држава бе мрсник обратен :pos2::pos2:
ја продадовте душата на ѓаоло

Абе тужибабо и плачипичко (тоа за она со татарите во една друга тема) од кога бе еден јазик на еден народ на една држава во друга преминува во дијалект, што е англискиот јазик во Америка по таа твоја татарска логика:drk:
Ами определено ако немаш представа во САД нема официален jaзик.:wink:
А шо е немскиот во Австриja?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom