Ај аирлија. Инспекција на ЕУ за малцинствата и во Бугарија

• Креатор на темата Креатор на темата Sebastian
  • Време на започнување Време на започнување
Шо обшто има ЕУ?Ти сметаш дека во ЕУ е мед и масло?
Ова Бугариве изгледа не знаат да читаат или се глупи. Ние не сме во ЕУ, вие сте. Нас не смее да ни прави ЕУ инспекции затоа што не сме во ЕУ, а вас смее дека сте во ЕУ. Кршите права и ве проверуваат. Не ме прашувај кој, како, што они си знаат.

Ех што не е Тодор жив па да мењате пак имиња нели :pipi:

Никаде нема права за 20% малцинства како во Македонија,тоа на сите им е јасно,останува да им се разјасни дека се заебаа што го иницираа тој проблем со еден договор кој се вика с-рамковен и кој во иднина ќе биде обавезен за сите земји во светот кој себеси се рачунаат за демократски.Грција и Бугарија се всушност првите практични примери кој ги кршат сегментите на еден таков договор.:toe:

Македониja крши договора от 1999 година.:wink:

Второ своjaт jaзик со договора от 1999 година е диалект на бугарскиот на териториjaта на БГ.На териториjaта на МК е отделен jaзик.
Во училиштата се учи литературен jaзик,не диалекти.Нема как да стане това.
`Добронамерниот` и `коректен` FMI ....
сосед каков што секој би `можел да посака`
Племето татарско твое...:nerv:

Ова Бугариве изгледа не знаат да читаат или се глупи. Ние не сме во ЕУ, вие сте. Нас не смее да ни прави ЕУ инспекции затоа што не сме во ЕУ, а вас смее дека сте во ЕУ. Кршите права и ве проверуваат. Не ме прашувај кој, како, што они си знаат.

Ех што не е Тодор жив па да мењате пак имиња нели :pipi:

УУУУ само почекаj да почнете преговори и тогаш ке си зборуваме.Ке видиш колко проверки ке имате.Наjмалце 30-колкото са сите преговорни глави.

Хмм интересно,зашто баба Ванга не оди во МК,па седи во БГ,па нали е македонка?
Кај седеше Баба Ванѓа во Бугарија?

Целиот живот го помина во својот манастир во Пиринска Македонија.

Македонци, остајте ги овие татари нека трубат. Тие се овде за да шират пропаганда, добро обучени лингвисти на кои што тоа им е работата, од тоа живеат фактички и кои знаат да зборуваат добро и да раскажуваат приказни и нивна цел е не темата да се продлабочува, туку да ја местат темата во други страни со цел да провоцираат. Значи наместо да работиме ние подлабоко ние се замараме со татарите кои што идат овде да не убедуваат дека ние сме татари. Не можеме да бидеме ние татари, не сме биле и не сакаме да бидеме татари. Така да мој предлог е ИГНОРЕ.
Сеа видете како некој татар како оној погоре, ќе ми направи одма реплика... Одјебете го едноставно, можат само да :pusk:.

оваа тема е многу поинтересна
iGENEA - тест за гените

кога ќе идат да ги проверат малцинствата тогаш ќе зборуваме најдобро на оваа тема. Уште еднаш, игнорирајте го татаров погоре... нели гледате дека ве провоцира само...

Raznorazni inspekcii na EU , posebno vo sferata na malcinstvata, pa posebno MAKEDONSKITE ,se VETER vo MAGLA i drapanje madinja na nekoi evropski dzabolebari.....
NIE IMAME SAMO EDNA ZADACA:DA VLEZEME VO EU KAKO MAKEDONCI i posle toa i na ednite i na drugite , a Bogami i na tretite i cetvrtite...da im eb....me mater, ama ODVNATRE... vaka samo mozeme da dzavkame.....obeseni na pendzere, nadvor na dozdot....
....e sega, .... bidejki toa VLEGUVANJETO tesko ni odi...tie raznorazni EU inspekcii treba poveke da se zagrizat zosto NARODOT MAKEDONSKI e totalno getoiziran od istata taa EU, odkolku da se bavi so vo momentov sporedni prasanja........
...kakvi se toa malcinstva na narod, koj istata taa EU SAKA DA GO PREKRSTI..potocno EGZEKUTIRA... kako narod... ????

Кај седеше Баба Ванѓа во Бугарија?
Целиот живот го помина во својот манастир во Пиринска Македонија.
Баба Ванга седеше во близина на Петрич во Бугариja.Грешиш дека баба Ванга имала манастир.Таа жена построи црква,но не и манастир.

Кој договор бе ти се трудиш да го цитираш и се повикуваш на него?
Можеш да постираш барем дел од тој `договор`?

Договора подпишан на 22 Февруари 1999 година.
Договора е подпишан на двата jaзика,като МК приема една от 12 предлога на БГ.На териториjaта на БГ македонски jaзик нема-това е диалект.На териториjaта на МК това е литературниот jaзик.
Втори абзац-двете држави немат териториални претензии една ком друга и ништо от устава на МК неможе и не треба да се толкува като намеса во внатрешните работи на БГ со цел бранене на лица во БГ без македонско државенство.
Со една буга МК нема право да брани хора които не са грагани на Македониja на териториjaта на БГ и се отказва от претензии за наличието на македонско малцинство во БГ.

Подпишано от Иван Костов и Лубчо Георгиевски на 22 Февруари 1999 година.

УУУУ само почекаj да почнете преговори и тогаш ке си зборуваме.Ке видиш колко проверки ке имате.Наjмалце 30-колкото са сите преговорни глави.
Друже немам ништо лично против тебе, но постовиве на темава на ти се во ред. Како прво, како што кажа погоре АБЦ, во која од земјиве на балканов освен МАКЕДОНИЈА 20% народ имаат такви права како што имаат тука ? Во Бугарија ? Па биди малце искрен, твојата држава не ги признава МАКЕДОНЦИТЕ како народ, не им дава права, не го признава јазикот и слично. Од ЕУ ако сакаат нека дојдат не 30, 300 инспекции за малцинства нека направат, баш ме интересира што ќе кажат за тука, околу малцинствата ! Преиспитај се прво самиот, па потоа збори. Сум кажал и ќе кажам сто пати, секој оној кој неможе или нејќе да ме почитува мене, или мој сонародник, за она што сме, нека биде спремен и јас да му вратам со иста мера. Па ако ти не ме признаваш како Македонец, ондак биди сигурен дека нема ни јас тебе како Бугар.

Raznorazni inspekcii na EU , posebno vo sferata na malcinstvata, pa posebno MAKEDONSKITE ,se VETER vo MAGLA i drapanje madinja na nekoi evropski dzabolebari.....
NIE IMAME SAMO EDNA ZADACA:DA VLEZEME VO EU KAKO MAKEDONCI i posle toa i na ednite i na drugite , a Bogami i na tretite i cetvrtite...da im eb....me mater, ama ODVNATRE... vaka samo mozeme da dzavkame.....obeseni na pendzere, nadvor na dozdot....
....e sega, .... bidejki toa VLEGUVANJETO tesko ni odi...tie raznorazni EU inspekcii treba poveke da se zagrizat zosto NARODOT MAKEDONSKI e totalno getoiziran od istata taa EU, odkolku da se bavi so vo momentov sporedni prasanja........
...kakvi se toa malcinstva na narod, koj istata taa EU SAKA DA GO PREKRSTI..potocno EGZEKUTIRA... kako narod... ????

E sea i ti ... dugorocna strategija baras ajde molim ti se

Inace jas da sum politicki kako bi igral otvori kruzoci po opstinite trenjiraj gi generaciski Makedoncite za OPERACIJA LAUFER.

Smena na ime ok...severni nema problem drugo ok

pasosi ok zimaj na angro Bugarski Grcki abe zimaj

i posle u odreden moment pod KOMANDA ajd site baraj otcepuvanje i praenje edna drzava... Obedineta makedonija ...EU nema da moze da rece ni A , se legalno ke si bide koj moze zabrani na tolku luge da bidat sto sakaat da bidat NIKOj

ama dugacka e taa nema se resursi nikakvi i ostanue samo son , bashka do toash se raboti na Operacija FIZLIK na narodov ovde taka da zaebano :kesa:

Како прво... верзијава која што ја нудиш од договоров не е целосна.
Ама пошто за разлика од тебе цел ден сум имал работа ќе остане за понатаму да ти го најдам целосниот договор кој што ти се трудиш да го... модифицираш.
А второ... курот ме заболе мене за договори што ги потпишале двајца бугари.
Јас не ги признавам и нема никогаш да ги спроведувам.
Ене ти го Лјубчо... он нека го спроведе сам за себе.
За мене тој договор нема никаква тежина.
Иди избриши си го г`зот со него.
:toe:

Со една буга МК нема право да брани хора които не са грагани на Македониja на териториjaта на БГ и се отказва от претензии за наличието на македонско малцинство во БГ.

Ova e ziva vistina ... abe perfidni niedni go butnaa Trojanskiot konj politicki majstorija BRAVOS :kesa:

Smena na ime ok...severni nema problem drugo ok

pasosi ok zimaj na angro Bugarski Grcki abe zimaj

i posle u odreden moment pod KOMANDA ajd site baraj otcepuvanje i praenje edna drzava... Obedineta makedonija ...EU nema da moze da rece ni A ,
1.Луѓето овде не се спремни да размислуваат толку длабоко.
Они прости маневри не може да сфатат и спроведат... не па ваква `комбинација`.
Едноставно нели... нема кој да го спроведе во дело.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom