Хрчаци

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Колку мали од еден пороѓај излегвет? Дал се чувет заедно со мајката ил не? Услови за чување, храна дур не пораснет... Дај поткажи нешо, баш би сакал армија. :D
Едно за мене ак се оморскопрасит. Бело по можност, за среќа.

Член од
13 ноември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
дали на хрчаците им се дава вода и дали може наместо вода да се даде нешто друго?

Член од
13 ноември 2009
Мислења
2
Поени од реакции
0
дали да им се дава многу вода?

Не треба да се бања, самите се чистат. За храна, има специјална во пет шоповите и можеш ти да му додаваш разновидна секој ден, но никако за со моркови и зелки да го храниш, бидејќи многу ќе смрди урината и ги нема потребните витамини и минерали.
Тоалет хартија не ти препорачувам, пошто ќе ја упие миризбата и многу ќе смрди, па ќе треба секој ден да чистиш. :)

И нема посебни раси што покажуваат повеќе емоции. Сите хрчачиња живеат од инстинкт и не покажуваат љубов. Само можеш да ги трчаш со рацете, една пред друга да ги менуваш цело време. Мене тоа ми беше забавно порано. :pos:

И да, би ти препорачала морско прасе кога веќе зимаш глодар. Принципот на чување е скоро ист и повеќе се приврзуваат од хрчаците. :)
вистина е?

бидејќи го купив скоро (и сватив дека неќат друштво)дали треба да се вакцинираат,да им се даде нешто за глодање пошто забите им се како пила:zlo::zlo:

ве молам испратете одговор.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Јас чував и мислам дека не живее повеќе од една година.Иако имав струганици сепак многу моча и смрди.Ни имаше еднаш избегано низ соба и ни ја направи пуздер,од теписон,јорган до се друго.Знам дека не пиеше вода и беше строго забрането да пие па му се даваше овошје и зеленчук.Го сакав и ми беше жал:(

BUCH

---
Член од
4 мај 2008
Мислења
616
Поени од реакции
20
јас имав хрчак пред две или три години и ми умре од многу јадење:s а знам дека не им се дава вода

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
јас имав хрчак пред две или три години и ми умре од многу јадење:s а знам дека не им се дава вода
Зашто мене ме лажеле дека живеат една година?

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
На другар хрчакот се фрли од 5ти и се самоуби.Според овој чин ого нарековме Камиказа.:back:

Член од
5 декември 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
Ја Имав Хрчак Кико Ама ми живееше само 5 месеци!:(Умре зш мн јадеше ЛОЛ!

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Од пред неколку часа вакво слатко мало суштество се вдоми во аквариумот до мојот компјутер :

Приближно иста боја меѓутоа е новороденче така да е уште помало од ова , отприлика околу 3-4 цм е. Многу е бушавко и разиграно, се изнарипа во „аквариумот“.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Од пред неколку часа вакво слатко мало суштество се вдоми во аквариумот до мојот компјутер :

Приближно иста боја меѓутоа е новороденче така да е уште помало од ова , отприлика околу 3-4 цм е. Многу е бушавко и разиграно, се изнарипа во „аквариумот“.
Да си имате убави моменти заедно..:pipi:

Него, еден другар планира да земе хрчак, па запнал да го чува во аквариум од 25 литри што според мене е многу мал, иако немам никакви познавање за хрчаците, сепак мислам дека во толкав аквариум тешко.
Има некој мислење за ова?
:)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Да си имате убави моменти заедно..:pipi:

Него, еден другар планира да земе хрчак, па запнал да го чува во аквариум од 25 литри што според мене е многу мал, иако немам никакви познавање за хрчаците, сепак мислам дека во толкав аквариум тешко.
Има некој мислење за ова?
:)
Пред се , благодарам :pipi:.

А потоа , колку на колку цм е аквариумот ?
Може да живее хрчакот и во многу мали аквариуми ама не е пожелно.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Пред се , благодарам :pipi:.

А потоа , колку на колку цм е аквариумот ?
Може да живее хрчакот и во многу мали аквариуми ама не е пожелно.
Нема на што..:)

35 сантиметри должина, 20 ширина и висина..

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Имав коа бев копиљ, се викаше Тифи и ми умре за две недели... старо го купив, али слатко беше.. то е то :)

Член од
9 февруари 2010
Мислења
1
Поени од реакции
0
Да им треба вода но мора да им купиш оваква цуцла и тие ќе се напиат кога ќе требе:
:helou:

Не е пожелно да се чува во аквариум :nenene: затоа што е задушно а воздухот треба да се лувтира секој момент нај добро е да се чува во железен кафез со простор помеѓ шипките :D
фала поззз........:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom