S
smart ass
Гостин
Имаш инфо колку сатанисти има во Македонија ама мислам конкретно на лавеј бидејчи нели тој сатанизам нема обреди кои повредуваат трети лица.
(подфорумот го згрешив)
(подфорумот го згрешив)
Немам, затоа што тоа е индивидуална идеологија. Не функционира на принцип на монотеистичките религии, се е подредено на индивидуата, целта е квалитет а не квантитет.Имаш инфо колку сатанисти има во Македонија ама мислам конкретно на лавеј бидејчи нели тој сатанизам нема обреди кои повредуваат трети лица.
(подфорумот го згрешив)
На сликата е Бафомет или "The goat of mendes", креирана од Елифас Леви во 1854. Инаку во Сатанизмот на Лавеј, Бафомет е едно од пеколните имиња т.е едно од имињата на СатанатаШтом сме тука , што значење има овој
За црквата на Лавеј.
Ако мислиш на Сатанизмот на Лавеј, одговорот е не! Сатанистот е самиот на себе бог, не се покорува никому и се стреми да го достигне тој степен на бог! Значи за нас бог не е ентитет на кој треба да му се покоруваме, туку бог е цел која треба да ја достигнеме!Дали е он Бог на кого се молат сатанистите ?
Ako e така тогаш што потреба од овој рогатиов ?Ако мислиш на Сатанизмот на Лавеј, одговорот е не! Сатанистот е самиот на себе бог, не се покорува никому и се стреми да го достигне тој степен на бог! Значи за нас бог не е ентитет на кој треба да му се покоруваме, туку бог е цел која треба да ја достигнеме!
Јас лично на пример, се сметам како дел од Апсолутот, а не како нешто одвоено од него, нешто кон кое треба да имам стравопочит и да се сметам за негов слуга!
Инаку постојат и Сатанисти кој Сатаната го сметаат за Антропоморфно суштество и му се покоруваат, го сметаат за бог! Но тие се обожавачи на ѓаволот!
Со цел да биде оној која "боцка" во очите на лицемерите! Да пркоси, Сатанизмот е противник и обвинувач на монотеизмот, а во овие три религии ликот кој е синоним за противник и обвинувач е Сатаната, Accuser на еврејски е "SATAN".Ako e така тогаш што потреба од овој рогатиов ?
Што улога ви има во црквата ?
Па по таа логика и богот од библијата непризнава други богови, а сепак вели "немај други богови освен мене"! Сатанизмот на Лавеј не тврди дека е религија за сите и нема тенденции да биде најбројна религија како што е случајот со останатите! Тука квалитетот е тоа што се бара а не квантитетот! Ако јас можам да си живеам како сакам, ако никој не ја наметнува неговата воља на мене, немам ништо против и во мачорот во чизми да верува!Хммм се е убаво смислено само што знам.
Може , може крајот ќе каже ама не ми мириса на убаво.
И една друга забелешка што има против монотеизмот кога нели богови не признава сатанизмот ?
Само една мала забелешка...за болдот.Па по таа логика и богот од библијата непризнава други богови, а сепак вели "немај други богови освен мене"! Сатанизмот на Лавеј не тврди дека е религија за сите и нема тенденции да биде најбројна религија како што е случајот со останатите! Тука квалитетот е тоа што се бара а не квантитетот! Ако јас можам да си живеам како сакам, ако никој не ја наметнува неговата воља на мене, немам ништо против и во мачорот во чизми да верува!
Па мислам дека бев јасен кога го кажав ова:Сакаш да кажеш дека имате Богови у кои верувате ?
Твоето прашање беше: "И една друга забелешка што има против монотеизмот кога нели богови не признава сатанизмот ?"Сатанистот е самиот на себе бог, не се покорува никому и се стреми да го достигне тој степен на бог! Значи за нас бог не е ентитет на кој треба да му се покоруваме, туку бог е цел која треба да ја достигнеме!
Не само тоа туку имаат и 9 сатански заповеди.Само една мала забелешка...за болдот.
Како што велиш приврзаник си на сатанизмот на Лавеј, а сакаш да живееш без никој да ти кажува што да правиш.
Самото тоа што си приврзаник на нешто или некого кој дава совети т.е ти кажува што да правиш се коси со изјавата погоре.
Не е точно! Сатанизмот не ти кажува што да правиш, туку презентира одредена идеологија, ако се препознаеш во таа идеологија, тогаш си сатанист, ако не не си! Еве дел од апликацијата за членство:Само една мала забелешка...за болдот.
Како што велиш приврзаник си на сатанизмот на Лавеј, а сакаш да живееш без никој да ти кажува што да правиш.
Самото тоа што си приврзаник на нешто или некого кој дава совети т.е ти кажува што да правиш се коси со изјавата погоре.
http://http://www.churchofsatan.com/Pages/CS%20Basic.pdfSatanism is not for everyone, but if it is for you, we welcome you. We are not a fan club, a pen-pal society, or a lonely hearts group. We are a group of dynamic individuals who stand forth as the ultimate underground alternative, the “Alien Elite.
Не се никакви заповеди, туку ИЗЈАВИ! Девет Сатански изјави, што претставува Сатаната! Не ги извртувај работите!Не само тоа туку имаат и 9 сатански заповеди.
Закони кои мораат да ги почитуваат , нели ?
--- надополнето ---
Lavej spored toa e zakonodavec nesto kako Mojsej.