:pos2:Е ај вака да ги поставиме работите,дури не се докажи дека не постои значи постои,па ти мене докажи ми дека не постои.
Пресумпцијата на невиноста на човекот не ти држи вода во уличен муабет. :smir::pos2:
Значи аналогно на ова, наместо она "Секој е невин дури не се покаже спротивното", треба да важи "Секој е виновен дури не се покаже спротивното".
Што сакаш да кажеш? Каков уличен муабет?Пресумпцијата на невиноста на човекот не ти држи вода во уличен муабет. :smir:
И НАЈГЕНИЈАЛНИТЕ УМОВИ НА СВЕТОТ ШТО НЕКОГАШ ПОСТОЕЛЕ, И КОИ НЕКОИ ОД НИВ ЦЕЛ ЖИВОТ СЕ ЗАНИМАВАЛЕ СО НАУКА, НА КРАЈ СЕ ПОКАЈАЛЕ ПРЕД БОГ.... А ТИ ОВДЕ КАКО НАЈПАМЕТЕН ЌЕ КАЖВИШ ДЕКА ЛУЃЕТО КОИ ВЕРУВААТ ВО ГОСПОД СЕ ПАТЕТИЧНИ..............Gospod e prikazna za mali deca, isto kako prikaznata za Dedo Mraz samo poopsirna. Lugjeto koi veruvaat deka toj navistina postoi se pateticni.
А вие му се поклонувате на вашиот Бог? Уште еден доказ дека не сте ништо друго освен Негови робови. Што се однесува до ова за мајмуниве - јас не се клањам на никого!До кај иде светов не ми се верува!
Па идете тогаш поклонувајте им се на мајмуните зошто он нив сме настанале!:pos2:
Господ постои но да си речиме меѓусебно, ич *ур не го боли ни за тебе ни за мене. Не ни знаеме во каков облик е, каде е и слично. Се се само претпоставки.И НАЈГЕНИЈАЛНИТЕ УМОВИ НА СВЕТОТ ШТО НЕКОГАШ ПОСТОЕЛЕ, И КОИ НЕКОИ ОД НИВ ЦЕЛ ЖИВОТ СЕ ЗАНИМАВАЛЕ СО НАУКА, НА КРАЈ СЕ ПОКАЈАЛЕ ПРЕД БОГ.... А ТИ ОВДЕ КАКО НАЈПАМЕТЕН ЌЕ КАЖВИШ ДЕКА ЛУЃЕТО КОИ ВЕРУВААТ ВО ГОСПОД СЕ ПАТЕТИЧНИ..............
Тоа сам го сфати или така научи на училиште за оценка?До кај иде светов не ми се верува!
Па идете тогаш поклонувајте им се на мајмуните зошто он нив сме настанале!:pos2:
Не реков дека постои. Баш тука и ми е поентата. Ги разбирам луѓето порано што им се поклонувале на кралевите, на царевите... ама вас, што се поклонувате на нешто што не постои, ама баш ич не ве разбирам.па на Господ ќе му се поклонувам секако! па и сме, а со тоа што викаш дека сме Му робови викаш дека постои некој на кого се поклонуваме, молиме...!
хахахахаха
Не реков дека постои. Баш тука и ми е поентата. Ги разбирам луѓето порано што им се поклонувале на кралевите, на царевите... ама вас, што се поклонувате на нешто што не постои, ама баш ич не ве разбирам.