ГОСПОД ПОСТОИ !

• Креатор на темата Креатор на темата armin4o
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
A KOJ OD VAS ZNAE SO E BOG I KOJA E VISTINATA!!!
I KOJ JA PROCITAL BIBLIJATA!!!
Vernicite ne gledaat ednonasocno tuku PRAVILNO kako sto treba
Bidete strplivi ke i vidite ama...AMA DA NE E KASNO
BOG DA VE BLAGOSLOVI SITE!!!

za tvoja informacija, dobar del od tuka ja citaat Biblijata, bez razlika dali se slozuvaat vo stavovite ili ne......ili vo nekoi adds...

EVE GO GOSPOD

МАМАТА У ПИ4КА НА СИТЕ ШТО МИСЛАТ ДЕКА ОВА Е МОНТАЖА!!!

Леле шо е ова со ваквиве фаци. Ц Ц Ц. Ај едно да постираш клипче и да оставиш некој да враќа како коментар ама и вреѓање. Што се случува со луѓево???

i ko mene nikoj ne e, niko niko ko ja, i jas sum ko gospod ne ispolnuvam zelbi.

Леле...стварно не ми е јасно...не напаѓам никој...јас лично не верувам во никакви натприродни моќи...ако земам да верувам у господ зашо па да не верувам и у вештерќи вампири и такви чуда...Господ е измислен зашо луѓето неможат да си објаснат некој работи...така првин верувале во разни животни,предмети...верувам во наука..не верувам во нешто шо не е докажано...немам ништо против тоа ти шо веруваат...жалам ама Адам и Ева со листовите на генаталиите не постојат во настанокот на нашава едина ПЛАНЕТА ЗЕМЈА....:helou:

A shto mislish, kako nastanala planetata Zemja? I kako nastanal chovekot?

Gospod nema potreba "da nastane", nitu nekoj da go sozdava, bidejki Toj e Sozdatel, Koj nema pochetok ni kraj, a postoi vechno - Sam po Sebe. Bog e Tvorec, a ne tvorenie, za da se prashuva - "kako nastanal". I kako bi mozhel da nastane Duh (Bog e Duh), koga Toj e duhovno (nematerijalno) Bitie?!

Gospod nema potreba "da nastane", nitu nekoj da go sozdava, bidejki Toj e Sozdatel, Koj nema pochetok ni kraj, a postoi vechno - Sam po Sebe. Bog e Tvorec, a ne tvorenie, za da se prashuva - "kako nastanal". I kako bi mozhel da nastane Duh (Bog e Duh), koga Toj e duhovno (nematerijalno) Bitie?!

ДЕФИНИЦИЈА
Способноста / можноста умно разумните битија да ( тежнеат да ) вршат свесно планирани активности се нарекува дух
образложение
Тоа не е само способност туку и можност која може но и немора да се искористи па така и Адам бил инспириран ( вдахновен ) со дух но го отфрлил . Како збор од ангелски речник лесно се решава ..." во духот на законот " а нели со секој закон свесно се тежнее да се постигне точно определена цел ....или " духот на времето " а секое време и секоја генерација во своето време си имаат свој цели ,идоли , идеали (духови) кон кој тежнеат да ги остварат . Значи како што може да видиме зборот дух воопшто не значи некакво флуоресцентно " Касперче " што свети во ноќта или мистично непозната грдосија од хорор филмови што нас може да не нападне кога сака каде сака ....туку способност и можност што ни е дадена( речиси )на сите луѓе Но тука има една последица за сите
ПРАВНО ЗАКОНСКА ПОСЛЕДИЦА
ДЕФИНИЦИЈА : СЕКОЈ ДУХ Е ПОДЛОЖЕН НА СУД
Примери безброј... архитект проектирал а проект му е подложен на ревизија ( суд )
....изграден објект се врши технички прием (суд ) .....критика , законски последици , ревизии , судови , рецензии , отценувања ..итн значи ја нема таа свесно планирана активност ( дух ) што нее подложна на своевиен суд
Под свесно планирана активност ќе подразбираме дека е користена мисловна
апаратура ..ум кој имајќи предвид повеќе параметри разработил една или повеќе варјантни решенија за еден ист проблем ( зададена задача ) и разумот кој врз основ на веќе задаени параметри водел сметка какви сеПОСЛЕДИЦИ на тернот а поготово во однос на други луге ќе предизвика таквото избрано дејстување -активност
Како дух се јавува личното корегирање менување на сопствени карактерни особини на личноста -- " оформете го ликот / личноста на Исус Христос во вас " - апостоли или за Исус " он се самосоздаде"
ДЕФИНИЦИЈА
Душа е способност можност на умно разумните битија да креираат/ создадат сопствени Вредносно емоционални критериуми / системи и тоа
а ) во однос на себе - " физичко тело треба да се негува колку да функционира " - Павле- а треба да се надградува личноста
б) во однос на други луѓе , општство во кое (не) живее , своја или други заедници на луѓе итн
И овој збор доаѓа од ангелски речник и лесно се решава " зла душа (злонамерна) , добра душа( добронамерна ) , ситна душа , бездушник ,о ,а " итн....

znaci vaka stom bog postoel odsekogas togas zosto ti e cudno i nesfatlivo i se sto posoi ili postoelo bilo koga, da se kaze deka si postoelo odsekogas i deka nemalo potreba nikoj da go sozdade isto kako sto velis za bog?! Se cudis i ne mozes da prifatis deka svetov si postoel odsekogas a istoto go velis za bog????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom