Испити на крај на година во средното и основното образование

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Нас професорката по математика ни рече дека во комисијата ќе биднат професори од нашите училишта, но неможе ако се тестираш некој јазик во комисија да биде професор што предава јазик мора да е професор кој предава некоја природна наука или нешто друго. Таа ни рече по математика во четврток во комисија ќе ни е професорката по македонски. За француски ништо не знаеме.:toe:

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Нас професорката по математика ни рече дека во комисијата ќе биднат професори од нашите училишта, но неможе ако се тестираш некој јазик во комисија да биде професор што предава јазик мора да е професор кој предава некоја природна наука или нешто друго. Таа ни рече по математика во четврток во комисија ќе ни е професорката по македонски. За француски ништо не знаеме.:toe:
Добро е барем вие знаете што предмети ке полагате, а ние и тоа незнаеме.Незнам до кај ке одиме со ваква неодговорност, една голема неорганизираност.Али нели сме најслаби ке удрат врз нас, трпи и кој ке преживее на 10 Јуни ке раскажува на другите.А до тогаш нерви ко коњ треба човек да има за да издржи.Бравос за владата, едно браво за МОН и министерот.

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Добро е барем вие знаете што предмети ке полагате, а ние и тоа незнаеме.Незнам до кај ке одиме со ваква неодговорност, една голема неорганизираност.Али нели сме најслаби ке удрат врз нас, трпи и кој ке преживее на 10 Јуни ке раскажува на другите.А до тогаш нерви ко коњ треба човек да има за да издржи.Бравос за владата, едно браво за МОН и министерот.

Сеуште незнаете?!? Нас ни кажаа пред една недела, а полагаме сега на 21 и 22мај.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Нас денеска ни кажаа и официјално. Мене ми се падна физика:tapp:. Ќе се масакрирам ништо незнам, а петка имам. Учиме само по една лекција те испрашува на таа и ти става петка и раат си после, а сега како шо ги разгледав прашањата ниедно од тие незнам. како и да е на четврти ќе биде весело.

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
И нас денеска ни кажаа у пичку матер и наводно на 1 јуни-Уставно на 3 јуни- Германски ама јас уште се надевам дека нема да биде ишто од ова али че видиме за две недели:toe:

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
француски од кој учебник учите? бидејќи последното нешто што го разбрав е дека сите не учиме француски од исти учебници....епа сега ако прашањата се составени на база на тој учебник што нашето училиште не го изучува, ќе биде ептен интересно...

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
француски од кој учебник учите? бидејќи последното нешто што го разбрав е дека сите не учиме француски од исти учебници....епа сега ако прашањата се составени на база на тој учебник што нашето училиште не го изучува, ќе биде ептен интересно...

Ние учиме прв јазик француски од Bien Joue 3. Повеќе училишта мислам дека учат од Junior.

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
Ние учиме прв јазик француски од Bien Joue 3. Повеќе училишта мислам дека учат од Junior.

А така деееее....ние учиме од Bien Joue 2.....Е сега ќе биде ептен интересно ако прашањата се на база на вашиот учебник

Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Да даде господ се да се измеша со книгите и тестојте да незнае после кој каков тест и од која книга треба да има:pos2::pos2:

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
Абе крајно неодговорна и крајно неорганизирана работа...Не знам, стварно не знам....Нас француски учебникот ни е поделен, четвртина од материјалот одработивме во седмо одделение, а сега преостанатиот материјал во осмо (кој сеуште не ни е одработен, имаме уште цели 2 јунита и само 3 дена)...е сега прашањето е, дали јас треба да повторувам од таму кадешто почнавме во осмо, или треба да го повторувам цел учебник, заклучно со целиот материјал што го зедовме во седмо...ја прашавме и наставничката, но и таа не знаеше што да ни одговори....а што е најтрагично од се, цела држава не учи по исти учебници, па ќе биде за смеење ако ми дадат прашања на база на учебник што не е го изучуваме...се на се, навистина срамота....па ако воведуваш веќе такви реформи, па дај програма цела држава да работи по исти учебници, а не кој учбеник му одговара на наставникот....интересно ќе е во петок....

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Абе крајно неодговорна и крајно неорганизирана работа...Не знам, стварно не знам....Нас француски учебникот ни е поделен, четвртина од материјалот одработивме во седмо одделение, а сега преостанатиот материјал во осмо (кој сеуште не ни е одработен, имаме уште цели 2 јунита и само 3 дена)...е сега прашањето е, дали јас треба да повторувам од таму кадешто почнавме во осмо, или треба да го повторувам цел учебник, заклучно со целиот материјал што го зедовме во седмо...ја прашавме и наставничката, но и таа не знаеше што да ни одговори....а што е најтрагично од се, цела држава не учи по исти учебници, па ќе биде за смеење ако ми дадат прашања на база на учебник што не е го изучуваме...се на се, навистина срамота....па ако воведуваш веќе такви реформи, па дај програма цела држава да работи по исти учебници, а не кој учбеник му одговара на наставникот....интересно ќе е во петок....
Така е. Во пробните тестови што ги има на bro.gov.mk има за француски прв јазик и втор јазик. Вас ви е втор странски јазик можеби па затоа учите во Bien Joue 2. Ние почнавме да учиме оваа година од 3 јунит. И Вие ли ќе правите тестови француски?

Член од
29 август 2008
Мислења
152
Поени од реакции
5
ABE U KURAC NEKA FATAT SITE! DA GI TRGNAT OD GLAVA OVIE TESTISTAVA!!!

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Полагаме Социологија на 8-ми а Физика на 4-ти да му се невиди најтешките ни се паднаа од сите предмети.Мајка ми е професорка и ми вели дека ќе сме имале по 2 минути за едно прашање да го одговараме.Ми кажа дека ќе имало и 30 прашања значи околку 1 саат за решавање на тестот.Ама ако треба да одговориме прашање па потоа да не можеме да се вратиме за да го поправиме тогаш ќе биде глупо.Ај со среќа на сите што ќе полагаат а за тие што не полагаат нека пукаат сеири.

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
Така е. Во пробните тестови што ги има на bro.gov.mk има за француски прв јазик и втор јазик. Вас ви е втор странски јазик можеби па затоа учите во Bien Joue 2. Ние почнавме да учиме оваа година од 3 јунит. И Вие ли ќе правите тестови француски?

да да и ние правиме француски тестови....

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
да да и ние правиме француски тестови....
Друг кој предмет полагате?
Во нашето училиште ги има истакнато датумите за полагање на предмети за VIII одд во цела Македонија. Денеска на тие од VIII б им ги преместија тестирањата по физика наместо во понеделник ќе прават во петок.:jaj:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom