rossoner stefan
Модератор
- Член од
- 5 декември 2007
- Мислења
- 1.770
- Поени од реакции
- 192
Утре во 12 и 30 во Орце се собираат претседателите на трета година со диркеторот на состанок.Најверојатно ке се збори за екстерните тестови
Кај нас во петокот се собраа претседателите на втора година и се договориле дека ќе праќаат писмо до министерството, а директорот им рекол дека можат слободно да го пратат исто ни се фаќа у секој случај ги полагаме екстерните:nenene:Утре во 12 и 30 во Орце се собираат претседателите на трета година со диркеторот на состанок.Најверојатно ке се збори за екстерните тестови
хмммм.. 24 мај во недела е.:helou:Се согласувам со тебе од збор до збор!
Еве на пример кај нас, наставничката по француски ни закажува завршен тест на 24 мај, со кој ќе ни ги заклучи оценките...
А во тој период ние се овие испити...Зар има логика?
Наставниците уште го немаат предадено материјалот!
не се сложувамм ај сеа глеј значи ја ке сум се утепувала цела година од учење и сеа на пр да сум имала по предметот 5 и на овие тестирања да утнам на пр еве 3 да направам (секој греши) и се ке утнам и ке ја иам оценката од тестотНи соопштија дека на крај на учебна година ќе полагаме испити по секој предмет,ама со професори од други градови...доколку оценката од испитот се разликвит за 2 оцени од оценката од професорот,професорот добиват опомена,а после третата опомена ќе бидит избркан од работа....
Јас мислам дека овие испитиве се супер работа,немат да имат веќе ургенции за оцени и ќе се видит стварно кој колку учел...вие шо мислите?
Aко сакаш да ми одговориш на прашањава, ќе ти бидам многу благодарнаВо Сандо Масев - Струмица се соопштени предметите по кој ќе се полага,мојот клас ќе полага Македонски јазик на 20Мај.Е сега известување за полагањето училиштето добило на 8Мај.Овде нели се прекршува законот?Треба 15 дена,а овде има 12...
8одд сум,но се изразив грешка напишав клас .Aко сакаш да ми одговориш на прашањава, ќе ти бидам многу благодарна
Која година си?
Која насока си ако си трета?
И дали твојот клас по тој предмет има висок/низок успех или онака, просечно?
Вториот предмет кога ќе го полагате?
Да видам дали барем по некоја поврзаност ги лупаат предметиве.
фросе, кој предмет кој клас полага не одредува никој друг освен директорот на средното училиште...(за средните училишта се разбира)....обично директорите ги ставаат класовите да полагаат кај својот класен, што е стварно не фер, бидејки сите знаеме дека колку и да имаш строг класен/на, ако ти предава некој предмет, ке ти попушта во оценките....Aко сакаш да ми одговориш на прашањава, ќе ти бидам многу благодарна
Која година си?
Која насока си ако си трета?
И дали твојот клас по тој предмет има висок/низок успех или онака, просечно?
Вториот предмет кога ќе го полагате?
Да видам дали барем по некоја поврзаност ги лупаат предметиве.