Мене ова скапо ми стои, на пример пакет од 490 денари имаш 2гб, бесплатен сообраќај, а јас без да downloadiram за околу 4-5 дена ми се собира 2гб, а потоа се плаќа 3ден. -1мб.
Не да е скапо,прескапо е и недостапно за просечниот Македонец и неговиот стандард.Инаку во право е armin06 кога вели дека до 1-ви септември MaxADSL имаше таква цена (дури и двојно помала брзина :wink
за трансфер од 2 GB.Добро тоа,ама малку меѓу редови сега.
Зошто секогаш има "НО" во Македонија...зошто таа цена не остане константна туку важи само 4 месеци,и потоа за тие пари добиваш мизерни 400 MB.И те кубат така цели 20 месеци,зошто како што знам јас овие пакети се само за пост-пејд корисници кои ќе склучат договор за користење на 3G интернет во рок од 2 години,и замислете за тоа го добивате бесплатно 3G USB модемот (подобро не замислувајте
).
Плус Cosmofon е во прашање...па лесно можат да ти подметнат некоја сметка со некои додатни MB спремни да се помножат со три и да добиеш некоја фина сума денари со 3-4 нули.:nesvest:
За крај поздрав за чекорчето во пробивот на 3G интернетот,на некого навистина ќе му биде од корист за најосновни работи (e-mail & MSN),а торент зависниците ќе почекаат некоја наредна револуција.
Немора да биде утре,задутре,во Октомври :pos2:кога и да е,ама да вреди!!!