Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 септември 2007
Мислења
134
Поени од реакции
4
Ти само седи си дома,уживај си и само чекај да ти се јават од он.нет за да си ја подигнеш опремата,ако пред тоа не попиздиш од нервоза дека ти касне пакетот 2 месеца како што беше случај со поголемиот дел форумџии што имаат Дуо Екстрим.Али ке биде и се тоа се заборава:wink:
Ај фала на добрите желби.... а морам ли дома да седам :smir:

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.901
Поени од реакции
721
Ај фала на добрите желби.... а морам ли дома да седам :smir:
Па можеш и да прошеташ:pos::pos:
И нема 2 месеца да чекаш, сега побрзо иде.:helou:

У право е девојката,смееш и да прошеташ.
Иначе да побрзо иде сеа процедурата во мојот пост имаше дел сарказам вероватно од моите фрустрации што ги имав кон оваа компанија:pos2:

Член од
19 ноември 2008
Мислења
741
Поени од реакции
286
Некој да не знае дали во брзо време ќе пуштаат нови пакети и евентуално дали ќе пуштат и iptv?

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
decki da ve prasam me interesira duo extremov zaedno so tel dali mora da paga sekogas netot koa ke zadzvoni tel... ima edno drugarce i netot leta svarno mn e jako 10mbps... tel si e super ama u kombinacija ne mu idat zaedno ako zvoni tel odma paga net dodeka se zbori posle pak connect na net i nema problem ali poso planiram da staam i ja duo extreme me interesira dali ova moze da se sredi so bi mozelo da e problem kaj drugarcevo ???? dajte mi idei za da znam so da cepkame da sredime ako se sreduva... pozz

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
decki da ve prasam me interesira duo extremov zaedno so tel dali mora da paga sekogas netot koa ke zadzvoni tel... ima edno drugarce i netot leta svarno mn e jako 10mbps... tel si e super ama u kombinacija ne mu idat zaedno ako zvoni tel odma paga net dodeka se zbori posle pak connect na net i nema problem ali poso planiram da staam i ja duo extreme me interesira dali ova moze da se sredi so bi mozelo da e problem kaj drugarcevo ???? dajte mi idei za da znam so da cepkame da sredime ako se sreduva... pozz
ова е класичен пример на лошо повзрана опрема или ако си пуштал кабли на своја рака да има нешто утнато.Нормално е дека телефонот и интернетот си работат независно еден од друг и дека не си сметаат, односно ако звони телефон не треба да паѓа интернетот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Па ако е врзано кај сплитерот line во ѕид/телефонски штекер, modem во модемот, phone кон телефонот, не би требало да прави проблем. Едино да пробате друг сплитер, да не е до тоа. Друго не би требало да биде, и на соло беше со сплитер и не правеше проблем, ниту сега.

Член од
13 април 2007
Мислења
67
Поени од реакции
0
Druze glavnata linija i internetot se od edata strana na spliterot, a telefonot (kabelot so ide vo telefonskiot aparat) e od drugata strana.. Mene mi bese nelogicno poso i mene isto mi pagase taka interentot, ama go popraiv ova i se sredi.. U sekoj slucaj malku cuden spliter (spored mene).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Jaс изгледа сум од среќниците, недела дена требаше да помине од барањето до денот кога ми рекоа да дојдам да си ја подигнам опремата. Е сега дека мајка ми е сопственик на линијата и таа отиде и рекле дека по точно 7 дена треба да ја монтирам опремата за да имам конекција. Ама затоа што мајка ми не се разбира воопшто од вакви работи, може некој да ми појасни што точно треба да направам во петок, само да ја монтирам опремата како што пишува во упатството?

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Jaс изгледа сум од среќниците, недела дена требаше да помине од барањето до денот кога ми рекоа да дојдам да си ја подигнам опремата. Е сега дека мајка ми е сопственик на линијата и таа отиде и рекле дека по точно 7 дена треба да ја монтирам опремата за да имам конекција. Ама затоа што мајка ми не се разбира воопшто од вакви работи, може некој да ми појасни што точно треба да направам во петок, само да ја монтирам опремата како што пишува во упатството?
Вака... Ако е истата опрема што ја има и на соло 10 (а 99% е истата), тогаш само земаш тоа упатството и ниѓто друго не ти треба...Имаш некои 5-6 чекори и тоа е тоа...
А бидејќи они ти даваат упатство и ти викаат дека е многу лесно, нема зашто да се грижиш....Буташ 4-5 кабли у пц и у тоа модемот и у сплитерот и оп готово...:smir:

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
истата работа е само што сега дуо ектрим работи на annex А, старите соло пакети беа од т-хоме зимани и тие работеа на annex B, Имам тестирано кај другар со 360R модемче дуо екстрим и све си работи како што треба само што црц и хец еррори има ко лудо а.к.а не е стабилен линкот од офф нет.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
истата работа е само што сега дуо ектрим работи на annex А, старите соло пакети беа од т-хоме зимани и тие работеа на annex B, Имам тестирано кај другар со 360R модемче дуо екстрим и све си работи како што треба само што црц и хец еррори има ко лудо а.к.а не е стабилен линкот од офф нет.
извини не те разбрав...тоа ќе ми игра улога на брзината на нетот или на квалитетот?

С

Спенсер

Гостин
wtfff>>????па кај мене телефонот звони 20 пати на ден,хахах ова изглеа ти е лошо поврзана опрема!

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
А има и сликички :wink:. Да не беа сликите за сплитерот, по навика од солото ќе ги поврзев скроз погрешно. Како што кажа Dr.FaNToM, врзувањето на сплитерот (поставката на каблите) за соло и екстрим е малку различно, во смисол на влез и излез. Но добро е што на сплитерот си пишува кое каде треба, а и шема ќе добиеш, така да гладиус што вели, нема да имаш проблем. Модемот е друга фирма, но влез излез се е исто со претходниот модем.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.623
Поени од реакции
782
Јас имав соло 101 тој нели работеше со D-LINK 360 R модем додека сега дуо ехтремот работи со Callisto 821+ барем јас го имам тој модем инаку не се согласувам со тебе дека не стабилен линкот кон он нет

Да само да го следиш упатството и внимавај со каблите никако пред сплитерот не вклучувај телефон на секое ѕвонење на телефонот или кревање слушалка ке ти се прекинува интернет конекцијата

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom