Новите пакети DUO Extreme од On.net

• Креатор на темата Креатор на темата corba666
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
На сите им рекле дојдете да си ги земете модемите (колку да не испаднат они дека го прекршуваат договорот) ама за интернет ќе си почекате. Стара офнет финта.
Ќе биде бе во секој случај, што се секираш.

Ја чекам веќе 2 месеци ,татко ми беше кога завршија тие 30 работни дена и овие му рекле ке те ставиме на приоритетна листа ке имате интернет за најмногу 10 дена е сега од тие 10 поминаа 5 а уште ги нема.

И да прашам ја каква е таа приоритетна листа ?

Самото звучи нелегално ,некој плаќа повеќе од мене за да биде на листата ?

Или од оннет си ставаат роднини на листата ?

Да бефме у некоја држава кај што работат судовите ко што треба па да ги тужиш фино лепо ама кај нас ќе си ќутиш и ќе си чекаш.

само у америка брале таму тужиш човек ако те погледне на криво или ако ти плукне преку рамо :kafe:

Кршат договор ,нетреба да се тужи за тоа ?

И озбилно сакам некој ако знае да ми објасни за приоритетната листа.

Убаво ми рече баба ми,рече синко во живот немој да веруваш на полицаец,политичар,поп и вработен во оннет ама не ја послушав за последново.

а вчера бев малце напиен па и нормално е тоа,така ли:oftopic:

Поздрав ќе одам за бугарија деновиве да сурфам на кабелскиот таму тоа е страва нет.
Ти имаш некој уплав од оннет. Некои трауми имаш добиено од порано од оннет.

И не ми е јасно како само на темите за останатите интернет провајдери пишуваш, ги кудиш, не чинат ова она, а на темата за мтнет не пишуваш.
Абе не за друго мтнет не ги сакам од принципи. поради односот на фирмата. А по се тебе се гледа каков однос имаат. И немој да кажеш не си вработен таму или некој од родителите не ти работи таму.

Земи прво стави од секој провајдер интернет пробај ги и после кажувај кој каков е.

Ја чекам веќе 2 месеци ,татко ми беше кога завршија тие 30 работни дена и овие му рекле ке те ставиме на приоритетна листа ке имате интернет за најмногу 10 дена е сега од тие 10 поминаа 5 а уште ги нема.

И да прашам ја каква е таа приоритетна листа ?

Самото звучи нелегално ,некој плаќа повеќе од мене за да биде на листата ?

Или од оннет си ставаат роднини на листата ?

Да бефме у некоја држава кај што работат судовите ко што треба па да ги тужиш фино лепо ама кај нас ќе си ќутиш и ќе си чекаш.

И кај мене исто друже.Еве и јас чекам месец ипол да ми се јават уште никаде ги нема.На некој веќе им се јавиле да земат модеми а сме правеле договори во слични денови кај мене ни трага ни глас.Зошто е тоа така не знам а и чисто сумњам дека некој ке ми каже.Кога и да им се јавам во тоа неспособно инфо нивно само знаат да ти кажат дечко процедурата ти е во тек чекај?Се друго што ке ги прашаш врска немаат они се програмирани само да ти кажат чекај.Нема многу опции или ке чекаш или фино лепо ке си го раскинеш договорот.Колку и да жално звучи тоа е :toe:

И кај мене исто друже.Еве и јас чекам месец ипол да ми се јават уште никаде ги нема.На некој веќе им се јавиле да земат модеми а сме правеле договори во слични денови кај мене ни трага ни глас.Зошто е тоа така не знам а и чисто сумњам дека некој ке ми каже.Кога и да им се јавам во тоа неспособно инфо нивно само знаат да ти кажат дечко процедурата ти е во тек чекај?Се друго што ке ги прашаш врска немаат они се програмирани само да ти кажат чекај.Нема многу опции или ке чекаш или фино лепо ке си го раскинеш договорот.Колку и да жално звучи тоа е :toe:

Да те прашам.

Имаш ти сеа договор со оннет за овие соло пакетиве ?

Да те прашам.

Имаш ти сеа договор со оннет за овие соло пакетиве ?

Не друже јас сум корисник на WADSL.Мигрирав од WADSL na Дуо Екстрим.Што ти игра улога тоа?

Ја мисеф дека само оние шо доаѓаат од надвор им даваат побрзо али видиш не е така.

:pos2:

Ни самите не се свесни бе што прават изгубени се тотално.Еве преска враќајки се од работа бил татко ми во еден од салоните да праша до каде е ситуацијата.Му рекле извините имаме проблеми со Телеком за тие што сакаат да си ги задржат старите броеви.Очекувајте господине од среда да ви се јавиме (курац што ке се јават ) :nesvest::nesvest:Мислам кои инвалиди се. Кога им спомнал татко ми дека уште од понеделник се викнати некој да земат модеми а сме правеле договор на исти датуми се закочиле тие во салон не знаеле што да му кажат што значи никаква прегледност и организација се нема кој кога направил договор и кој колку чека :nenene: Што доаѓам до заклучок дека ако телеком пред мене разврзат некој друг корисник по која било основа Он Нет гајле ке си немаат за мене или за тие што чекаат како мене.Ке му се јават на тој што го разврзале да си земе модем а за нас господата фино лепо ке си чекаме по 2 месеца и више и само ке ни викаат дека имаме проблеми со Телеком.

Ни самите не се свесни бе што прават изгубени се тотално.Еве преска враќајки се од работа бил татко ми во еден од салоните да праша до каде е ситуацијата.Му рекле извините имаме проблеми со Телеком за тие што сакаат да си ги задржат старите броеви.Очекувајте господине од среда да ви се јавиме (курац што ке се јават ) :nesvest::nesvest:Мислам кои инвалиди се. Кога им спомнал татко ми дека уште од понеделник се викнати некој да земат модеми а сме правеле договор на исти датуми се закочиле тие во салон не знаеле што да му кажат што значи никаква прегледност и организација се нема кој кога направил договор и кој колку чека :nenene: Што доаѓам до заклучок дека ако телеком пред мене разврзат некој друг корисник по која било основа Он Нет гајле ке си немаат за мене или за тие што чекаат како мене.Ке му се јават на тој што го разврзале да си земе модем а за нас господата фино лепо ке си чекаме по 2 месеца и више и само ке ни викаат дека имаме проблеми со Телеком.
А што ако ти се јават? Во среда што тогаш? Јас ко што знам ти беше известен дека ќе се чека малце повеќе за тие што сакаат да го задржаваат бројот, ако се лажам поправи ме.

А што ако ти се јават? Во среда што тогаш? Јас ко што знам ти беше известен дека ќе се чека малце повеќе за тие што сакаат да го задржаваат бројот, ако се лажам поправи ме.

Дај боже да се јават брат :) А што ако не се јават? :) Не се откажувам од Дуото.Сме влегле во игра ке ја играме до крај.Да не беше еден добар другар од Он Нет да ми каже дека ке чекам малце повеќе иако веќе чекам месец и две недели него што треба од Он Нет воопшто немаше да знам до каде ми е ситуацијата и за тоа сум му благодарен.Само ме изнервира и иритира фактот што дознавам дека луѓе кој направиле договор во скоро исти денови како јас за дуото со задржување на бројот од телеком уште од понеделник се контактирани да си земат модеми а ние сеуште да чекаме.Мило ми е што им се јавиле на нив али не е фер за луѓето како нас.

Абе телеком ги заебава, али нека го притиснат бе. Нека тужат нека барат легални мерки да ги натераат македонски телекомуникации да ја убрзаат работата
Нивен проблем е нека го решат тоа. Има влада, а и владата е косопственик на телекомот, нека седнат нека се разберат убаво.
Не треба корисниците да страдаат поради недоразбирањата на фирмите меѓусебе.

Нема везе телеком.

Едни пријатели се јавија во оннет две недели после мене и пред недела дена им дадоа модем а мене јок уште ги нема.

И си го задржаа бројот.

Нема везе телеком.

Едни пријатели се јавија во оннет две недели после мене и пред недела дена им дадоа модем а мене јок уште ги нема.

И си го задржаа бројот.

Да епа другар сам си кажа не го задржале бројот, телеком прави проблеми за корисници кој го задржуваат бројот.

Нема везе телеком.

И си го задржаа бројот.

Да де да во право си.Ова е нерешена мистерија за Он Нет.Да одиш да ги прашаш како може овакви работи да се случуваат ке ти речат не е до нас господине до Телеком е.Значи на Телеком им текнало да го разврзаат другар ти пред тебе и тој супер ке си користи дуо по дома а ти иако две недели си направил договор пред него ке си чекаш и ке се нервираш.Јас да сум како тебе да ми се случи другар после мене да направил договор со другарот и со договорот фино лепо во салон и договорот во глава на тие таму али од друга страна тие лепотиците :) во салон воопшто не се криви.Јас сум песимист за наскоро решавање на работите бидејќи секоја недела викаат дечко гарант до петок ке ти се јавиме па никаде ги нема па ништо чудно и оваа недела што доаѓа да не се јават.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom