Новите пакети DUO Extreme од On.net

Статус
Затворена за нови мислења.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Се слушнав со тетките од ОННет и ми кажаа дека нема да има никаков договор на неопределно време,значи го држат главниот адут и те тераат да потпишеш договор ако сакаш екстрим.Ама тоа мене лично не ми одговара па ќе чекаме некои подобри времиња ,ќе издржиме ,ако издржавме до сега јебига.А за брзината е брзо и не паѓало еден мој другар си стави пред една недела бев да тестирам.

Ама за иднина неможам да кажам ништо сега засега е добро.:toe:

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Малце анализа...

Ако како што велат имаат 2 гигабита линк за DUO Extreme-ов, тоа значи дека после закачување на 200 корисници мрежата ќе рикне...

Осеќам сценарио слично со WADSL-от

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Малце анализа...

Ако како што велат имаат 2 гигабита линк за DUO Extreme-ов, тоа значи дека после закачување на 200 корисници мрежата ќе рикне...

Муабетот ти е супер ама да не делувам негативно према корисниците на форумот а богами и према словенскио-македонскиот ОнНет ,да се надеваме дека конечно сите корисници на оваа услуга ќе бидат задоволни,барем ќе имаат стабилен Интернет 24 онлине а тоа за брзината, мислев на тоа дека нема да може технички да им овозможат на сите да симнуваат со таа страшна брзина ,еве да ги земеме кабелските на пример тие целосно се издишаа со брзините затоа што имаа мали линкови и кога формираа нови пакети дојде до диал уп брзина према надворепните линкови.

Значи секој нов корисник треба да очекува некое намалување на квалитетот на брзина што ќе го добива,мене еден другар од ОнНет ми кажа дека ќе направат се да не варира многу брзината значи од некои 600КБ/с до 1Мбит/с,демек пресметале како е најдобро.

Останува да видиме не дека ги мразам толку и јас сакам добар Интернет,ама не е лошо да се чека,барем додека не се поврзе Скопје фул со оптика од нивна страна.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Малце анализа...

не после 200 туку после 4000 или повеќе. За content ratio не си чул.
Не оде тоа така 10мбита за секој корисник одделно. Така никаде во светот нема. Освен можеби за фирми некои што се спремни да платат.
тие 10мбита во секое време се делат на 20 до 50 корисници истовремено. така е со СЕКОЈ интернет.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Не оде тоа така 10мбита за секој корисник одделно. Така никаде во светот нема. Освен можеби за фирми некои што се спремни да платат.
тие 10мбита во секое време се делат на 20 до 50 корисници истовремено. така е со СЕКОЈ интернет.
Која математика ја употреби тука?
Муабетот ми беше 200 души да симињаат одеднаш ќе рикне мрежата. Он нет со вадсл-от имаа 11 000 корисници, кога ќе им заврши договорот можеби повеќе од пола да мигрираат на тој дуо екстрим, од соло пакетите може да мигрираат, ај сега мавни дигитронот

Ар ју андрстенд?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ако они пишале,сеа ние ќе се водиме на морални принципи?

Пишува 10 мегабита,така и ќе оди.
Ако не е така,се друго ќе биде само лејм оправдание...

Страшното е што дури после некои 3/4 месеци ќе знаеме кој е во право :)

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ако они пишале,сеа ние ќе се водиме на морални принципи?

Пишува 10 мегабита,така и ќе оди.
Ако не е така,се друго ќе биде само лејм оправдание...

Страшното е што дури после некои 3/4 месеци ќе знаеме кој е во право :)
Старите убаво рекле секое чудо за три дена во овој случај 3 месеца:pos2::pos2::pos2::pos2:

поздрав отидов ја.....................................:salut:

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Content ratio има кај секој провајдер во светот. Али пак сите ја добиваат ветената брзина оти не симнуваат сите во ист момент т.е. цело време.
Било кој интернет да го имате сега има content ratio од 50.
И кај секој ќе оде супер интернетот.
на гигабит конекција слободно може 5000 корисници со 10мегабита да се уклучат и да нема проблеми кај никого.
Проблем може да има само ако се направе како мт.нет премногу корисници премалку bandwith и сега кај него е побрзо, а кај некој побавно и од претходно.
И ќе го замолам Ljupco Meljata да не пишува повеќе на темава.

Член од
29 август 2008
Мислења
91
Поени од реакции
0
Luge be moze li da potpisam nov dogovor za duo extreme ako vekje imam dogovor za on net od solo3 i da se prebacam na ova pisite

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.542
Поени од реакции
2.727
Luge be moze li da potpisam nov dogovor za duo extreme ako vekje imam dogovor za on net od solo3 i da se prebacam na ova pisite
Може овој договор од Соло3 се укинува и правиш нов договор за Дуо Ехтреме на една година :wink:

P

Princ

Гостин
Content ratio не се практикува никаде (освен во оннет, еве нека има исклучок) од 1:50. Најчесто тој однос е 1:8. Многу над таа бројка веќе е гола вода.

Инаку чудно како неколкумина што имаат DUO Extreme ми го избегнуваат прашањето во однос на латенцијата :)

Red

41M847
Член од
10 јуни 2007
Мислења
388
Поени од реакции
6
Content ratio не се практикува никаде (освен во оннет, еве нека има исклучок) од 1:50. Најчесто тој однос е 1:8. Многу над таа бројка веќе е гола вода.

Инаку чудно како неколкумина што имаат DUO Extreme ми го избегнуваат прашањето во однос на латенцијата :)
Очигледно лета над 100 :(

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942

Штом се линковите таму горе Словенија, спрема Македноските провајдери ќе има латенција преку 100, зошто нема он нет своја мрежа за внатрешен сообраќај. Досега ја користеа таа на т хоум

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Дали некој знае кога ќе биде достапна оваа понуда во Охрид? Штом дојде одма се префрлам..

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7

Mnogu provajderi vo svetot nudat contention ratio od 50:1. Povoobicaeno e 20:1.
Ima nekoi nudat 5:1 pa nekoi duri i 1:1.
I toa 50:1 bese primer, oi onoj gore ocekuva ratio od 1:1 , taka si smeta tipot.
Kolku e ratio-to samo provajderite si znaat. Toa nikoj ne go reklamira.

i za latencijata. Pa izgleda samo nekolku lugje imaat DUO Extreme, ali oni izgleda se zafateni so downloadiranje otkolku testovi da pravat.
Da stane pristapen DUO Extreme vo cela Makedonija jas odma bi stavil.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom